Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Dobrodružný

Poslední recenze (7)

plakát

Bojovnice (2007) 

Ještě pořád mám pocit, že evropských filmů se běžnému divákovi nedostává tolik, aby si uchovaly svůj osvěžující charakter. Většina z nich na mě tak opravdu působí a baví mě sledovat, jak zobrazují pro změnu jinou než americkou (Čínou sponzorovanou) kulturu. Nicméně film Bojovnice byl pro mě jedním velkým Cože?? Strašně divná kombinace klasického bojového filmu (některé scény byly povedené) a filmu s kulturně etnickým přesahem o muslimské komunitě v Evropě (ani tahle část vlastně nebyla úplně marná). Přesto, že jednotlivé složky jsou více méně funkční, celek na mě působil nevěrohodně a zmateně. Hlavní představitelka je sice sympatická, ale má tak málo textu, že by z fleku mohla hrát v němém filmu. Naprosto divně působí scéna, kdy se celá muslimská komunita děsí jen toho, že by žena měla dělat kung-fu, ale když to tatáž žena nandá polovině vazounů z oné komunity, nikdo to nijak nekomentuje - nějak si neumím představit, že by to v reálu prošlo tak easy. Nic proti tomu, jen by si tvůrci asi měli zvolit rovinu, ve které se chtějí pohybovat, protože jinak celek působí hrozně nesourodě.

plakát

Ledové království II (2019) 

Musím říct, že nejsem žádný velký fanda Frozen a upřímně řečeno úplně nechápu ten humbuk kolem. Pro mě by se jednalo jen o další v řadě Disney princess filmů, který by dokonale zapadl a bohatě by mi ho stačilo vidět jednou. Mám ale doma dvě malé holky a proto u nás Elsa a Anna frčely nejedno odpoledne a už jsem si na ně tak nějak zvykla. Prvnímu dílu bych dala průměrné tři hvězdy. Když přišla do kin dvojka, tahali jsme s manželem sirky a bohužel jsem si vytáhla tu kratší a jako doprovod do kina šla já. Bylo to pro mě čiré utrpení. Těžko říct, co mě vytáčelo víc, jestli nesmyslné chování všech postav, děsivé písně (pro jistotu jsem si jich pár doma pustila i v originále a je to stejně špatný), totální citová přešponovanost, kdy se vás téměř všechny scény snaží dohnat k slzám nebo úplně dementní dialogy. Jo a málem bych zapomněla na obligátní rasovou vyváženost, která ze mě asi velmi brzy udělá rasistu (sry ale aby příslušníci jednoho kmene měli každý jinou barvu, to už je trochu moc! V příštím díle se Elsa vzbudí jako černoška – teda pardon Afroameričanka). Takže za mě 1 hvězda za animaci, která byla vzhledem k rozpočtu super a za Olafovo líčení předchozího dílu, které bylo snad jedinou světlou stránkou filmu. Ještě jednu věc filmu přiznávám – když se mě dcera v půlce ptala, kdy už to skončí a (SPOILER) po domnělé smrti Elsy povídá „to už fakt přehání ne?“ říkala jsem si, že moje výchova není až tak marná a projekce Princezny Mononoke se vyplatila.

plakát

Syn temnoty (2019) 

Musím souhlasit s většinou zde napsaných recenzí, hlavním heslem pro tento film je jednoznačně nevyužitý potenciál. Líbí se mi, že se tvůrci nebáli stvořit antihrdinu v dětské nevinné podobě, výběr herců byl sympatický a celkově by tedy nic nemělo bránit tomu, aby se film rozjel v pořádnou nekonvenční řežbu. Bohužel se tak nestalo. Děj je plochý a pár masakr scén s utrženou čelistí to bohužel opravdu nezachrání. Na druhou stranu některé scény měly slušnou atmosféru a závěr to taky trochu napravil. Takže celkově tři hvězdy za nápad a za konec.

Poslední hodnocení (240)

Dítě Bridget Jonesové (2016)

odpad! 15.02.2023

Diabolik (2021)

29.01.2023

Nene (2022)

03.09.2022

Drawn Together (2004) (seriál)

03.09.2022

Všechny cesty vedou do hrobu (2014)

18.06.2022

Beats (2019)

27.02.2022

Profesoři zločinu (2014)

23.01.2022

Duna (2021)

23.01.2022

K zemi hleď! (2021)

23.01.2022

Reklama