Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (10)

plakát

Duna: Část druhá (2024) 

Duna část druhá přepisuje dějiny. Jak bylo přelomovým filmem star wars nebo pán prstenů, duna je dalším pomyslným mezníkem. První díl byl až na pár scén spíše v pomalejším tempu, a spíše nám představoval základy fungování světa. Druhá část to posouvá o tři stupně výš, a mimo více akčních scén přináší hlavně šachovou partii na poli "galaktického impéria". Nechybí ani kritika a zároveň opěvování náboženství, respektive církve, a další mocenské boje. Ani téměř 3 hodinová délka filmu neubírá, naopak. S radostí bych sledoval klidně další dvě. Ničeho nepřebývá ani nechybí. Určitě bych vyzdvihl hudbu, která je nezapomenutelná sama o sobě, a v kombinaci s vizuálem v i maxu, že každý záběr by mohl být tapetou, je to až nepopsatelný. 10/10 není co bych vytknul

plakát

Terminál (2004) 

Klasický Spielberg, nic co by se vyučovalo na školách, nic kultovního, a taky perfektní to ani zdaleka není. Ale ve výsledku se tomu nedá ani nic moc vytknout, ono je to vlastně obecně tak strašně moc průměrné, že je těžký k tomu něco říct. Je to přesně to co od toho očekávátě, nic vás nepřekvapí, neoslní, ani neurazí. Zkrátka další zapomenutelný film, který pobaví na jedno zhédnutí

plakát

Spider-Man: Napříč paralelními světy (2023) 

Hodně dlouho se mi nestalo, že bych jakýkoliv film sledoval takto uhranut jeho originalitou. Upřímně, jen těžko se hledá kritika, jestli je vůbec něco co se tomu dá vytknout. TOHLE JE TO CO SI PŘEDSTAVÍM KDYŽ SE ŘEKNE BLOCKBUSTER. Dlouho jsem to neudělal, ale tohle je pro mě nekompromisních 10/10

plakát

Oppenheimer (2023) 

Když jsem opouštěl kino po zhlédnutí filmu Tenet, začal jsem přemýšlet, zda-li geniální režisér nevychází z formy a zda zbytečně nevymýšlí složité kompozice svých snímků. I když jsem měl vysoká očekávání ohledně Oppenheimera, trochu se mě zmocnily obavy, že mě opět čeká zklamání z přílišně překombinovaného, nemastného a neslaného díla. Nemohl jsem se více mýlit. Po skončení filmu jsem v sále zůstal nevěřícně sedět celou dobu trvání titulků, a i při odchodu z kina jsem stále zpracovával to, co jsem právě zažil. Tento film nejenom skvěle zachycuje život Oppenheimera v životopisném pojetí, ale také poskytuje neuvěřitelný audiovizuální zážitek, zejména v prostorách IMAX sálu s 70mm filmem promítaným na plátno. Ačkoliv bych neřekl, že je nezbytné vidět tento film v IMAXu, zážitek z něj bude i tak nepochybně impozantní, ale bezpochyby dodá filmu další rozměr.

plakát

Transformers (2007) 

Nesmyslná rozhodnutí hlavních hrdninů a silně podprůměrné diaolgy a obecně logika postupování všech postav, hravě zabíjí vizuálně jinak zajímavé transformery. Upřímě, hlava mi nebere co na tomhle někoho baví.

plakát

Omluva slonům (2013) 

Surová realita o mučících praktikách cirkusů, nutno říct nejen, na slonech.

plakát

Vyměřený čas (2011) 

Hodně solidní námět, solidní zpracování, jenom kdyby to nebylo tak naivní a nalevo. Marx by slintal, kdyby to viděl.

plakát

Napoleon (2023) 

Napohled krásná podívaná, řemeslně nelze nic vytknout, včetně bitevních sekvencí, které jsou zrežírované opravdu bravůrně, a osobně bych rád vyzdvihl bitvu u Waterloo, která je za mě ze všech bitev nejlepší, i když někteří mohou nesouhlasit. Celkový dojem ale kazí jistá fragmentace díla, Scott sice převyprávěl co chtěl, filmu by ale neuškodila hodinka navíc, kdy by bylo více bitevních scén a stejně Josefíny, nebo stejně dlouhá verze ovšem s méně scénami s Josefínou a více bitev, těch byť ve filmu není málo, ocenil bych jich více. Určitě tudíž zhlédnu i director's cut.

plakát

Cesta (2009) 

Deprese, to je jedno slovo které vystihuje tento film. Film je sice natáčen na barevnou kameru, no barvy jsou v něm tak bledé, že to působí jako černobílí film. Velké mínus ale považuji konec. POZOR SPOILERY - Celý film nás autoři připravují na ohavný depresivní konec, no nakonec je zde svým způsobem happyend. KONEC SPOLERŮ. overall se jedná o solidní post apo film, se skvělou atmosférou, jenom ten příběh trošku pokulhává, hlavně konec.

plakát

Městečko Záhad (2012) (seriál) 

Na první pohled dětský animovaký seriál, na druhý pohled po zhlédnutí obou sérií jeden z nejlepších animovaných seirálů. V první série vypravuje příběh (až na posledních pár epizod) epizodicky a jednotlivé díly nemají tak zásadní propojení, to se změní až v druhé sérii, která skvěle kombinuje epizodické příběhy a jednu meziepizodní linii které se drží. A i když to na začátku nevypadá, dostane se nám tajemného seriálu s prvky hororu, který má jedno z nejlepších finále.