Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dokumentární

Recenze (34)

plakát

Fontána pro Zuzanu (1985) 

I když nemám problém s jednoduchou tématikou romance teenagerů na sídlišti, víc než 3 hvězdy dát nemůžu. Film se často snaží vypadat umělecky, cool atp. Ale né vždy to funguje. Kolikrát to vypadá i trapně. Nemluvě o iritující hudbě, která se často absolutně nehodí ke scéně. Ale byly i fajn písničky. Nicméně film byl spíše zklamáním.

plakát

Kusurija no hitorigoto (2023) (seriál) 

Velmi povedené anime! Všechno je tak vybalancované. Vizuální požitek, výborné prostředí děje, zapletený příběh i s neobvyklou detektivkou. S přítelem jsme se při sledování také velmi nasmáli, a já se i rozplývala nad zakomponovanou romantikou. K tomu všemu velmi oceňuji, že se anime vůbec neštítí témat pro dospělé. Klidně bych toto anime doporučila těm, kteří žádné předtím neviděli, a to bych řekla jen o pár z těch všech, co jsem za ta léta viděla. A naprosto chápu velký hype okolo Deníků lékárnice, i v samotném Japonsku je tato série v předních příčkách. A Maomao je prostě kouzelná. Chytrá, vtipná, bystrá ale zároveň ulítlá.

plakát

Jízda (1994) 

Začíná jaro a teplé dny, proto mě přemohla potřeba zhlédnout nějaký pohodový letní film. Nemohla jsem si vybrat lépe. Umělecky zpracovaný autentický snímek, který se ale dotýká hranic absurdity. Takové filmy miluji. Místy roztřesená kamera dodává divákovy blízkost a člověk se jen kochá a přemýšlí, že by se do některých situací k protagonistům velmi rád připojil.

plakát

Klíč svatého Petra (2023) (TV film) 

Myšlenka dobrá, ale kouzlo žádné. Nepřineslo to takřka nic nového, škoda.

plakát

Ježek Sonic 2 (2022) 

Za mě lepší než jednička. A za poslední dobu animák který mě dost pobavil. Koukali jsme se s kámošema a řechtali se jak pitomý. A Jim Carrey top XD

plakát

Babylon (2004) (pořad) 

Hodně záleží na určitém dílu. Mohou být dosti zajímavé, ale i jsem párkrát viděla díl, který se snaží udělat zajímavé z nezajímavého. Ale to je jen můj pohled.

plakát

Ach, můj duchu! (2018) (seriál) 

Haha.. v cizině jsem toto náhodně našla na netflixu a až za polovinou jsem zjistila, že je to remake! Ale to nevadí, protože jsem si to i tak užila. Nejsem člověk co sleduje K-dramy (na které tento remake stojí) a proto na to možná budu koukat jinak, ale sakra, to mě bavilo. Drama, komedie, romantika, detektivka a kulinářství...  Poslední dny jsem ve volném čase nedělala nic jiného než koukala... Má to svoje kouzlo, ale bohužel nemohu posoudit s originálem.. Ale dokonce jsem si i pobrečela a líbilo se mi, že po vyřešení zápletky seriál ihned neskončil. Nicméně 4 * dávám, protože je to v podstatě taková thajská kopírka, a občas jsem viděla produkční chyby, jako špatný coloring (stejné prostředí, 2 záběry jinak zbarvené) a jednou dokonce stejný záběr dvakrát. Taky to všechno bylo takové, sice od asijské produkce očekáváné, přehnané... Nicméně za zhlédnutí to rozhodně stojí pokud máte rádi k dramy a chcete něco z prostředí Bangkoku, asi bych teď dokonce v thajsku dokázala říct ano, ne, děkuji a omlouvám se :D

plakát

Epen Cupen the Movie (2015) 

Hele, možná je moje hodnocení příliš, na druhou stranu film splnil všechno co jsem očekávala, ba i více. Dost jsem se nasmála, a i když je to očividně méně rozpočtový indonéský film, tak je natočen s láskou a humorem. Hlavně jsem si zamilovala ty satirické boje a akční scénky.. občas mě i rozsekaly nějaké ty hlášky.. pokud máte VPN a Netlfix a máte chuť na nějakou volovinu, tohle je určitě cesta ;) (PS: taky jsem ten film teď našla s eng. tit. na YT lul..)

plakát

The Exocet (2020) 

Snímek, který se rozhodně liší od klasické Indonéské produkce, ale nijak nepřesahuje. Místy jsem si užívala atmosféru a umělecký projev filmu, ale ve výsledku se děj skoro nikam neposouvá, vleče se... A bohužel mi asi unikla pravá podstata sdělení. Občas jsem ani některé scény nechápala.. Na závěr asi jen: Ráda vidím "underground" a "art" snímek z Indonéské produkce, ale je rozhodně co dohánět. PS: nechápu v žánru zařazení /Sportovní. Sportovní to vůbec není :D

plakát

Slovania (2020) (seriál) 

Velmi zajímavý počin naších sousedů. Bohužel kvůli recenzím jsem nečekala mnoho, ale opak byl pravdou. Ano, nerovná se to západním obdobným seriálům, ale své kouzlo to má. První dva díly jsem teda velmi pochybovala, taky se mi to zdálo všechno strašně tmavé a utahané, ale další díly už fungovaly o dost lépe.  Zápletka se sice odehrává jen ve dvou hradištích a okolí, ale přesto se zde děly nečekané věci, někdy jsem se fakt zasmála nad tím, co a jak autoři vymysleli (v dobrém) a někdy jsem zase žasla nad velmi zajímavými zvraty. Zároveň vizuální stránka tradic byla úžasná. Jejich oděvy na svatbu, pohřeb, oděv dle jejich postavení se mi ohromě líbily. Zároveň třeba svátek slunovrat byl velmi sebejistě a skvěle pojat ale i božstvo a hlavně Morena. No nakonec asi jen řeknu, že jsem ráda, že jsem seriálu dala šanci, protože nějaké zpracování Slovanů z našich končin za období Sáma či Velké Moravy mi opravdu chybělo a sledování jsem si moc užila.