Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (40)

plakát

Talisman (2012) 

Naprosto průměrná romantická slátanina, která ví jaké bude mít publikum a na to vsází a já musím říct, že se jí to daří dost dobře. Zac Efron možná není prototyp vojáka, ale tu roli mu žeru, dvě hlavní baby taky hrajou obstojně a ten zbytek se dá přežít. No celkově je to prostě oddychovka, která je milá a pohladí po duši.

plakát

Láska na hlídání (2004) 

Je to prostě takovej hezkej, milej film. Nepřekvapí, nenadchne, ale zabaví a pokud máte rádi romantický komedie a nevadí vám, když jsou úplně debilní, tak je to něco přesně pro vás. Dvě hlavní postavy jsou sympatický, plus otec prezident je taky super. Nehraje si to na něco, co to není, a 41% není za mě zrovna fér. Prostě stačí vypnout mozek, položit ho vedle sebe na gauč a zachumlat se pod deku. Víc není potřeba, aby jste si film užili.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Ok, dala jsem tomu šanci, ale upřímně řečeno fakt to nešlo. Ještě jsem snad neviděla film kterej by si tolik chtěl hrát na umělecký dílo a tak moc se mu to nedařilo. Hudba, která se naprosto nehodila do scén ve kterých hrála nebo kamera, která zabírala nesmysly. Nevim jestli to bylo jen režií nebo kameramani natáčeli se zavřenýma očima, ale tohle se fakt nepovedlo. Vlastně ani nevím jestli to měl bejt historickej životopisnej film, protože mě to přišlo jako totální slátanina a to je fakt škoda, protože život Baarový je ksakru fakt zajímavej a má potenciál pro skvělý zpracování. Tohle ovšem nebylo ono. Tohle byl děs. Jen děkuju, že to mělo tak dobrý obsazení a že aspoň Táňa byla fakt super, stejně jako Huba, Kříž nebo i ten Mádl. Za jejich snahu udělat z toho filmu něco lepšího než totální odpad dávám tu jednu hvězdu, taky za kostýmy a prostředí. Je vidět, že peněz do toho šlo fakt hodně. No škoda. Mohlo to bejt super. A ještě na závěr si tu nechám jedno malý ublinknutí. Ta sexuální scéna je jedna z nejnechutnějších, co jsem kdy viděla a ten konec byl celej jedno velký WTF.

plakát

Star Trek V: Nejzazší hranice (1989) 

Moc nechápu všechny ty silně odsuzující recenze a špatná hodnocení. Dobře možná je to občas trochu přitažený za vlasy, ale ve svý podstatě je to pravej Star Trek, trochu filosofujou, trochu běhaj, trochu řešej záhady a nikam při tom nespěchaj. Shatner to za mě zvládnul a i když mám o něco radši Nimoyovu Cestu Domů, tak na Nejzazší Hranici se taky ráda znovu podívám. Tenhle film mě totiž vrací hluboko do TOSky a ta je přece geniální ať chceme nebo ne. Celkově za mě nápad skvělej, originální a překvapivej konec. K tomu báječná chemie mezi Spockem, Kirkem a McCoyem. No co víc chtít. Ty čtyři hvězdy si to prostě podle mě zaslouží!

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Celý jsem to viděla už několikrát. Hezky od začátku až do konce. Umím vyjmenovat, řekla bych, že většinu Tedovejch přítelkyň a mezi Robininými známostmi mám své oblíbence. Za sebe musím říct, že HIMYM je asi jedinej seriál, kterej s časem neztratil, možná naopak i získal. Poslední série je napříkald pro mě tou nejlepší. Jsem naprostej Tedofil. Já toho kluka žeru, protože OMG my jsme si tak moc podobný, že je to až neskutečný. Stejně tak mám moc ráda i zbytek party, která podle mě funguje o dost lépe než Přátelé se kterými je HIMYM často srovnávám. Viděla jsem oboje a za mě Ted, Marshall, Lily, Barney a Robin jednoznačně vedou. Od lépe vypracovaných charakterů až po zajímavější vývoje postav (celá Barney story je úžasná). A co se týče konce. Časem jsem se s ním smířila. Nebylo to lehký, ale povedlo se. Mám ty magory prostě všechny ráda.

plakát

Velký dar (2017) 

Romantičtější a zamilovanější film jsem neviděla už dlouhou dobu a to je, vzhledem k tomu že jsem naprosto typická holka, co má ráda romantický komedie, co říct. Vztah, kterej mezi sebou dvě hlavní postavy maj je totiž naprosto jedinečnej a kouzelnej. Půlku filmu jsem probrečela přičemž mě dostala hned první scéna a to tak moc, že jsem se i bála,  abych neprobrečela celej film. Možná, se tenhle film může zdát trochu nepochopitelnej spoustě lidí a možná proto nemá přes devadesát procent, ale já to asi chápu. Ne každej se umí vcítit do jiných tak hluboce, aby porozuměl pohnutkám strýce i jeho matky a především tomu, co je pro dítě doopravdy důležité a na co se často zapomíná. Totiž, když budete dítěti opakovat, že je nejvýjimečnější na světě, ono začne být, ale pokorné, lidské a hodné nejspíš nebude. To je to, co se film, mimo jiné důležité věci (např. nechovejte se jak ko**ti ke svým dětem), snaží sdělit a za mě mu to jde výborně a to nejen díky zajímavému hereckému obsazení, ale i díky soundtracku, scénáři, kameře a režii. Po dlouhé době mě film chytil přímo u srdce a nepustil. Snad ani nepustí. Díky!

plakát

Pan Dokonalý (2015) 

Naprosto ulítlej film, kterej jsem si naprosto užila. Rockwell a Kendrick mezi sebou mají slušnou chemii a akčňák to taky není špatnej. Celkově povedená věc, ale asi musíte být trochu šílení, aby vám to sedlo. Zvlášť ty poslední scény. Za mě genialita. Celá ta věc jsem zabiják s morálním kódem a ty se zlobíš, že jsem ho zabil je super. Skvělá odlehčená komedie na odreagování se a naprostý nepřemejšlení. Ta čtvrtá hvězda je za Annu pijící ve skříni a její naprostou roztomilost.

plakát

Tajemství staré bambitky 2 (2022) 

Tak tohle hodně bolelo. Přes debilitu rýmů až po naprosto ignorantský a vypatlaný postavy. Jediný dobrý na celý pohádce jsou Kubařová a Vetchý, jinak děs. Lábus s Vladykou trapný, Klus naprosto mimo a královna Anička nijaká. Příběh naprosto nepřekvapivá a nudná slátanina. Nemá cenu se na to koukat. Půlku filmu jsem vlastně ani neviděla, schovávala jsem si totiž hlavu pod polštář, abych tu hrůzu neslyšela. No tak dál. Bártu docela můžu, ale písničkář je to otřesnej, ty rýmy co ze sebe vyplodil jsou jak sbírka děl z prvního stupně základní školy. Radši by se měl držet muzikálů. A nakonec film je vhodnej tak do pěti let. Ostatní maj totiž tu smůlu, že pochopěj děj. Dvě hvězdy dávám za docela povedený scény ve vězení a za Veroniku a Ondřeje.

plakát

Vybíjená (2015) 

Ano není to film století, desetiletí ani roku či měsíce, ale já byla příjemně překvapená. Trio Genzer,  Suchánek a Sokol funguje dobře. Krainová to zvládá a Babčáková je taky fajn. Příběh je přehlednej, s pochopením jsem neměla problém a zápletka byla zajímavá. Jasně je to film na unavený večery u kterýho se dá skvěle vypnout, ale celkově je fajn, vtipnej i když možná občas trochu trapnej. Nic jinýho jsem stejně nečekala. Přesto má smysl a svoji poetiku. 65%

plakát

Firefly (2002) (seriál) 

Naprosto beznadějně zamilovaná do Mala. Škoda, že je jenom fiktivní, protože je fakt super a škoda, že ten seriál skončil už po14ti dílech. Moc dobře si totiž umím představit jak nad tím trávím klidně dvě hodiny v kuse a zoufale se snažím dokoukat do konce, ale bohužel. No je to prostě fajn, krásně vtipný, sarkastický a Bože! Oni nakombinovali western a sci-fi!! To je prostě geniální už jen tou myšlenkou...