Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Krátkometrážní

Recenze (9)

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Naprosto úžasný seriál. Mám rád velmi vědu a proto se u toho často zasměji. Kdyby to bylo na mě, dal bych na první místo Červeného trpaslíka a hned po něm právě tento Velký třesk. Vtipné byla i pro mě informace, že herec Sheldona je na kluky, proto nemusel ani hrát svůj nezájem o ženy :-D. Komedie jak má být. Nic pro hňupy a negramoty ;-D.

plakát

Bídníci (2012) 

Naprosto krásné zpracování knižní podoby Bídníků. Naprosto mě to (kdysi dávno) oslnilo, když jsem to viděl poprvé. Muzikály mám rád jakožto správný obdivovatel kultury, takže mi to až tak moc nevadilo. Výběr herců: no podívejte se sami. Skoro všichni herci jsou uznávanými celebritami a fantasticky tam pasovali. Slova a všechny ty písně, prostě nádhera. Možná nejlepší muzikál všech dob. Velmi doporučuji. Kdo nezná Bídníky je bídník! :-D

plakát

Dumbo (1941) 

Velmi smutný a dojemný film. Jeden z dalšíchh klasik Disney, který naprosto zbožňuji. Kdo by neznal slona s příliš dlouhýma ušima? Pamatuji si, když jsem byl malý, že mě museli z kina táhnout a já s brekem a křikem plakal přes celé město. Při tomto filmu ukápne kapka slzy snad každému. Grafika je jako vždy naprostá fantazie a Dumbo zůstane navždy v našich srdcích. Jen mě trochu zklamala nová předělaná verze Dumba, nebylo to tak dobré, jak jsem si myslel, a jak jsem čekal. Příběh naprosto (samozřejmě jako vždy) velmi originální.

plakát

VALL-I (2008) 

Jeden z nejlepších filmů od Pixar vůbec. Uběhlo několik let a malý robot Wall-E, který uklízí odpadky na šrotišti je stále oblíbený. Naprosto originální příběh, který si nelze nezamilovat. Děti se ocitnou při sledování v hlubokém vesmíru zatímco rodiče se stávají opět těmi malými dětmi, které sní v o velkých věcech. Zároveň mi velmi připadá vtipná představa budoucnosti, kterou film zachycuje (pozor, kdo jste film neviděli a vidět ho chccete, dál nečtěte!): obtloustlí lidé povalující se na robotických křeslech a obsluhováni roboty se zdá jako pěkná budocnost... dělám si legraci, nezdá. Stejně si ale myslím, že do té doby se mezitím lidstvo vyhubí, takže se nemusíme trápit. Naprosto skvělá pohádka. Pět hvězdiček.

plakát

Jen počkej...! (1969) (seriál) 

Ruská pohádka, na které jsem vyrůstal celé své dětství. Když na to tak vzpomínám, byl to skvělý zážitek. Vlk byl nepoučitelný a hloupý zatím co zajíc vychytralý a rychlý. Všechny příběhy byly velmi originální a v dobách, kdy bylo potřeba, vdechly malým dětem radost a pocit štěstí. Dospělým zase zapomenutí starostí a zavzpomínání na své dětství, které jim tak hodně chybí. Skvělá klasika, kterou by si neměli připomenout jenom děti, ale i dospělý, hlavně v této době. Velmi doporučuji.

plakát

Casablanca (1942) 

Jeden z nejlepších válečných, dramatických a romantických filmů všech dob. Jak by mohl někdo neznat toto slavné jméno? Každý, kdo má alespoň špetku rozumu hned jakmile uslyší tento název by měl vědět, že je to jeden z nejlepších filmů. Kulisy, herci, atmosféra: to vše je v naprostém rozprostření a geniálním způsobem vytvořené umění. Pět hvězdiček.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Skvělá komedie a parodie! Vždy, když jsem viděl slečnu Pusinku, mi málem vypadli oči z důlků. Opravdu nádherná bytost...zpět k filmu. Kulisy fantastické, hodí se to k té gangsterské atmosféře. Moc se mi na tom všem líbila Marylin Monroe, ze které prostě nejde spustit zrak. Prostě filmová klasika. Doporučuji všem lidem, protože tohle prostě musí zbožňovat každý. Nebo teda asi ne každý. Ale určitě více než tři čtvrtina populace.

plakát

Schindlerův seznam (1993) 

Opravdový skvost. Schindlerův seznam je nejzářivější hvězda 20. století. Výběr herců je dokonalý a příběh až brutálně mrazivý. Ještě jsem tehdy ještě neexistoval. Je to velmi smutný příběh. Hudba velmi pěkná a kulisy také. Buďte rádi, v jakém světě žijete. Važte si toho. Nedivým se, že dostal ocenění. To je prostě královská bašta tento film.

plakát

Chaplin (1992) 

Na Chaplinovi jsem vyrůstal celé své dětství. Jeho vtipy jsou opravdu humorné a dle mého vkusu je to nejlepší komediant všech dob. A ještě k tomu režisér, skladatel a scénárista! No Chapline, co si to dovoluješ být tak slavný a populární. Tento film ho velmi vystihuje a doporučuji ho všem, co se alespoň trochu zajímají o naši minulost. Dávám pět hvězdiček jelikož Chaplin nikdy nezklame.