Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (4)

plakát

Saw X (2023) 

Tento film jde brát jako oslí můstek k dalším filmům, ale sám o sobě nemá to co ostatní Saw filmy a to je nepředvídatelnost. Možná už je problém v tom, že ten "neočekávaný " zvrat se tu už tak nějak očekává. Takže to už pro mě nemělo ten WOW efekt. Ani pasti už nejsou to co bývaly. Postrádají souvislost mezi pastí a obětí, takže se to všechno smrsklo do toho "obětuj část svého těla a přežiješ". Za mně to je asi nejslabší díl.

plakát

65 (2023) 

No když se přenese to přes to, že si každých deset minut říkáte: "Je to sci -fi, logiku tam nehledej." (tou se tu totiž hodně šetří) nebo "Co je to sakra za dinosaura." ( protože se zdá jako by existovala, nějaká licence na vzhled dinosaurů, kterou se filmařům nechtělo platit), tak je to celkem solidní akční film, s velice dobře zpracovanými "ehm dinosaury".

plakát

MEG: Monstrum z hlubin (2018) 

Určitě film do top 3 filmů o žralocích. Zápletka je uvěřitelná, vizuální efekty na úrovni a velice slušné herecké výkony. Je tam sice pár opakujících se klišé jako děti a psi se nejedí nebo hurá na sebevražednou misi, protože proč čekat na armádu, která by to vyřešila hned když to můžeme risknout s pár harpunama, ale to je celkem v normě.

plakát

Cesta (2009) 

Představte si krásný sluneční den, máte nádhernou optimistickou náladu a rozhodnete si pustit nějaký film. Vaše oko padne právě na tento titul. Uděláte si tedy pití, něco k svačině a pohodlí, samozřejmě nezapomenete zatemnit okna, aby se vám denní světlo nezrcadlilo v obrazovce a dáte se do sledování. Po pár minutách vaše dobrá nálada začne upadat, po uplynutí několika desítek minut vám začíná tikat oko a vaše tělo se začíná třást, po hodině vypínáte film, protože máte pocit, že byste si museli prohnat hlavou kulku. Přesně takovéto silně depresivní pocity vyvolá tento snímek, což je jeho nejsilnější stránka. Postapokalyptický svět je tu vyobrazen tak důvěryhodně a ponuře, že k vám přijde na milimetry blízko a vleze vám pod kůži. Je to přesně ten typ filmu, kdy si nebudete za dvacet let pamatovat děj, ale budete přesně vědět co jste v daný moment cítili.