Reklama

Reklama

Jason Statham hraje kapitána Taylora, který před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Teď je to cosi zpátky a vypadá to, že jde o pravěkého žraloka megalodona a Taylor dostane šanci se mu postavit znovu. Má ale vůbec proti největšímu predátorovi šanci? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (652)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Jason Statham se pokouší zastavit obřího pravěkého žraloka, jenž by měl být podle vědců dávno vyhynulý, ale má se pořád k světu. A má hlad. MEG: Monstrum z hlubin je absolutní akční béčko, které dopředu táhne výborný Statham a velký rozpočet, s nímž Jon Turteltaub dělá docela divoké věci. Je tedy škoda, že tvůrci nakonec vyměkli a řádění megalodona se musí obejít bez krve. I tak jde ale pořád o vcelku zábavnou pitomost. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jason Statham vs. obří žralok a je z toho překvapení roku. Ne, nečekal jsem pecku a Jon Turteltaub rozhodně nepřekvapil (ačkoliv bych Meg hodnotil, jako jeho nejlepší film) ale film splňuje to co se od něj očekává a navíc poctivě. Chybí zde nějaká vyloženě skvělá scéna, výraznější napětí, nebo explozivnější akce, ale po celou dobu jsem se nestihl nudit a film neuvěřitelným tempem chvátá kupředu. Žraloka si užije divák dost, některé scény dokáží vyvolat příjemné napětí (ačkoliv můžete bez problému odhadnout, kdo zemře, takže překvapení jaké měl svého času "Útok z hlubin" se nekoná) a Statham je prostě tahoun a právě on přidává tu čtvrtou hvězdu a bez něj by film skončil na čistém "trojkovém" průměru, ne-li níž. Jako letní "vypínak" se jedná o výbornou záležitost a je to o fous lepší, než ukazují trailery. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zapomenutelný béčkový průměr. Chtělo to režiséra typu Stephena Sommerse nebo Joa Johnstona, který by z tak záměrně hloupého námětu udělal lepší podívanou. John Turtletaub to neumí.____P.S. České titulky Kateřiny Hámové jsou zase jednou hrůza. Ne, "squid" opravdu není "chobotnice", a že se někdo/něco "ponáří", to jsem četl fakt poprvé. A bylo toho víc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Velký starodávný žralok rovná se velká hloupá zábava. The Meg je ale podivně okouzlující, jako sci-fi zasazené do 50. let. Ale celkově je tento velkorozpočtový hlubokomořský thriller jen bezkrevný letní trhák. Čelisti jsou stokrát zlověstnější, čím je žralok větší, tím uměleji a dokonce směšněji působí. Režisér odevzdal počítačovou hru bez osobnosti, emocí a nadsázky. Koprodukce s Čínou kouká okatě. Je to etnicky vyvážený prefabrikát. Obrazovou složku tvoří malebné akvárium s výkřiky "co to bylo". Snímek je pěkně přímočarý, ale s králem žraločích filmů s Čelistmi od Stevena Spielberga soutěžit nemůže. Je trochu brakově přihlouplý. Tvrdý Statham se stejným výrazem popíjí pivko v Thajsku nebo zabodává harpunu do oka žraloka dvacet metrů nad mořskou hladinou. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Víc komedie, než nové čelisti a zhovadilost, která by byla zábavnou a fungující zhovadilostí, kdyby měla 70 minut, jenže nemá. Bohužel. Hrozně se tu tříští momenty zcela zjevného humoru ("musíš plavat.. musíš plavat..") s humorem nechtěným, kdy selhává herecká škála Jasona Stathama, nebo jednoduše vyjde snaha o epičnost spíš úsměvně. Ovšem první třetina filmu je skvělá, pak to ovšem jde do kopru, ale když už nic, je to alespoň technicky sakra dobré (a evidentně drahé) a má to jorkšíra, takže... ×¤× Filmový víkend ČSFD 2018 ×¤× ()

Galerie (80)

Zajímavosti (25)

  • Režisér Jon Turteltaub a herec Jason Statham vyjadrili svoje sklamanie z finálnej verzie filmu. Obaja chceli, aby film obsahoval gore a veľa krvi, ich požiadavky však nemohli byť splnené, keďže štúdio Warner Bros. chcelo film s ratingom PG-13. (drake31)
  • Natáčení započalo 13. října 2016 v Aucklandu na Novém Zélandu. Hlavní natáčení pak skončilo 11. ledna 2017. Točilo se také v Číně. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Samuel L. Jackson jako prezident

Samuel L. Jackson jako prezident

07.09.2023

Akčních filmů není nikdy dost, zejména těch, ve kterých hraje Samuel L. Jackson prezidenty, kteří se musí pomocí zbraní uvnitř luxusní limuzíny bránit proti útočníkům, kteří se je snaží zabít. Přesně… (více)

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

Ben Wheatley se podívá žralokovi na zoubek

24.10.2020

Zatímco Rebeka, nová adaptace slavného románu Daphne Du Maurier, před třemi dny odstartovala na Netflixu a od diváků a kritiků sklízí vesměs velmi vlažné reakce, vypluly na hladinu informace o… (více)

7. Filmový víkend ČSFD je tady

7. Filmový víkend ČSFD je tady

07.08.2018

Již za pár dní bude v Letním kině Boskovice u Brna zahájen 7. ročník Filmového víkendu ČSFD - nadšeneckého setkání filmových geeků a fanoušků ČSFD.cz. Akce, kterou každoročně navštíví přes tisíc… (více)

Reklama

Reklama