Reklama

Reklama

47 metrů

  • Velká Británie 47 Meters Down (více)
Trailer 2

Dovolená je prý ideální čas k tomu, aby člověk vyzkoušel nové věci – zážitky na hony vzdálené těm, které zná z každodenního života. Takhle aspoň Kate (Claire Holt) přesvědčila svou sestru Lisu (Mandy Moore), aby se v chatrné kovové kleci ponořily pod hladinu oceánu a ocitly se tváří v tvář velkému bílému žralokovi. Na dovolenou v Mexiku se dvojice vydává jen chvíli poté, co si Lisa prošla bouřlivým rozchodem. Jedním z důvodů, proč ji bývalý partner opustil, byla i údajná Lisina nudná povaha, proto jí přijde celkem vhod, když se v baru seznámí s Benjaminem (Santiago Segura)‚ a Louisem (Yani Gellman), kteří obě dívky přemluví, aby se společně vydaly za životním zážitkem na moři. Když se ale jejich klec odtrhne od lodi a prudce míří ke dnu, sestry se ocitají v pasti obklopené zuřivými žraloky. A kyslík zatím rychle ubývá… (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (361)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No páni, film za pár babek, natočený v nějakém zaflusaném bazénu, a jaké je to sugestivní, klaustrofobické a hustoatmosférické drámko. Možná, že při jeho sledování budete chvílemi podvědomě zadržovat dech, abyste šetřili vzduchem a nezačali se topit. A další plus - v tomhle případě se fakt nemusíte obávat, že byste si k hrdinkám vytvořili nějaký vztah a trpěli soucitem s nimi, nebo tak podobně. Obě dvě ségry jsou totiž vymaštěné slepice, hlavně starší Lisa. Ale to by vám na druhou stranu nemělo zabránit v tom, abyste se trochu zamysleli nad podstatou života vezdejšího, a začali si vážit tak všední a samozřejmé činnosti, jakou je obyčejné lidské dýchání. Aspoň já jsem na tohle téma srovnatelně intenzivně uvažoval naposledy někdy ve dvanácti, při četbě Verneova 20 000 mil pod mořem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Dobrých žraločích filmů je jako šafránu a proto každý chystaný film který z prvních ukázek vypadá slušně navnadí.In the Deep nemá ani setinu pozornosti jako prakticky stejně vydané Mělčiny s Blake Lively a to bude ten problém, In the Deep nemá Blake Lively.Začátek je typická seznamovačka a přiteplená venkovní párty s úděsnou muzikou, naštěstí se jde rychle pod moře, takže vás ty naprosto nesympatické postavy kolem a primitivní dialogy nestihnou ani moc štvát.Tvůrci udělají pár zbytečných chyb a těch všelijakých nehod a náhod je na jednu klec, několik žraloků (perfektní CGI) a 87 minut stopáže až příliš.Atmosféra místy je a místy není, záleží na aktuálním dění na plátně a pokud se na něm nevyskytují žraloci, film nemá čím bavit.Bohužel těch míst kde žraloci nejsou je víc, takže větší hodnocení ani nejde dát, ale když už se velká mrcha mihne kolem, vynoří se z temnoty nebo útočí, jedná se o precizní záběry s perfektními efekty a několik lekaček s váma hodně cukne.Na konci udělají tvůrci pár zajímavých vyústění, ale spíš mi to přišlo jako snaha za každou cenu příjít s něčím jiným.In the Deep se určitě může zařadit mezi tu vyvolenou skupinku těch lepších žraločích filmů, ale chybí jí větší tempo.Buď měli tvůrci přidat žraloků a krve, nebo sehnat lepší děj a herce, obojí v tomhle filmu téměř nejde od dob prvních Čelistí.Opravdu mnohem více sem zvědavý na Shallows s Blake Lively v upnutém neoprénu.Jednou za rok v neděli v létě si pouštím v jeden den všechny sledovatelné žraločí filmy, ale In the Deep v nich asi figurovat nebude. Jaws 1 - 100%, The Reef 90%, Jaws 2 80%, Deep Blue Sea 75%, In The Deep 65%, Bait 50%. Jediné filmy se žraloky hodné všeobecného zájmu. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Místy dobré, místy horší. Vizuálně průměrné, herecky nevýrazné (protože mají na sobě celý film masky a zvuk pod vodou je dodabovaný) a scénáristicky ploché, mdlé a nepromyšlené. Většinu času pod vodou tvůrci přešlapujou na místě, jakoby nevěděli, jak zaujmout a jak v příběhu pokračovat. Plusové body za zajímavý konec, ale jinak jsem ve výsledku spíše zklamaný... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení a konečně zase něco z animal hororu. No, i když on je to spíše (po většinu stopáže) survival thriller než horor, protože staví víc na atmosféře než na počtu krmení. Krev a gore (po většinu) filmu chybí, což může být snad jedinou malou výtkou, takže nečekejte žádný slasherovský hody. Celkově tvůrci dle mýho prokázali dost zručnosti a invence ve smyslu "za málo peněz slušná porce zábavy". Hlavně v úvodu díky šikovně zvolené zápletce pracují skvěle se střihem, takže vůbec nepotřebují používat digitální bordel. Živá bestie je prostě živá bestie. V závěru se divák dočká všeho, takže pokud nebudou Shallows lepší, dám sem klidně pak pětku. Zatím pendovaná čtyřka. 80% Update po Shallows: Zvyšuju na plnej a doporučuju! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama