Reklama

Reklama

Meg 2: Příkop

  • USA Meg 2: The Trench (více)
Trailer 1

Připravte se na dokonalý adrenalin ve filmu Meg 2: Příkop, doslova nadživotní jízda, která trhák z roku 2018 posouvá do ještě větších výšek a ještě větších hloubek s několika obřími Megy a mnohem víc! Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a světovou akční ikonou Wu Jingem, kteří vedou odvážný výzkumný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí zlovolná těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Naši hrdinové se musí postavit proti kolosálním Megům a neúprosným drancovačům životního prostředí a v pulzujícím závodě s časem předejít, přelstít a přeplout své nemilosrdné predátory. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (333)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zábavnější a akčnější, než jednička, kterou jsem tenkrát dost protrpěl. Velkým plusem, je změna lokalit v průběhu filmu (Hororovější část, v těch hlubinách, byla fajn), Meg tu není jediný nepřítel, Statham si střihne i několik klasických soubojů a přidalo se více na humoru (ale i na trapnosti, místy to bylo hodně hodně blboučký). Závěrečná část, na zábavném ostrově, už byla vyloženě komedie a vůbec mi to nevadilo, naopak. Čekal jsem to o dost horší, absolutně se mi do dvojky nechtělo, takže jsem nakonec příjemně překvapený. Bavil jsem se. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Meg 2 je za mne slabším pokračováním zábavnější jedničky. Ben Wheatley nebyla pro mne nejlepší režisérská volba, tenhle kontrovérzní režisér pomalých slowburnů a divných indýček nemohl přinést žádnou jiskru zábavnému žraločímu blockbusteru a taky, že ne. Jason Statham je pořád sympaťák a Wu Jinga vždy rád vidím ( škoda, že nedostal žádný fight), zbytek postav vůbec nezaujme. Vizuálně je to ok ( občas CGI sice drhlo, ale ve strávitelné formě), atmosféra zde chybí úplně, přišlo mi, že to není ani tak napínavé jak jednička ( ta měla i nespočet fajn jumpscarů, které zde vůbec nefungují), humor se nepovedl ( kdežto v jedničce hláškující černoch byl TOP), zde to bylo poněkud sušší, potěší, že přibyly nová monstra (Chobotnice však mohla dostat více prostoru a rozhodně mohli přidat více zvířat z podmořského světa), Megové jsou fajn, ale přišlo mi, že nebyli na scéně tak často, jak bych si přál. Zbytečně se film zaobírá lidskými záporáky, na které zde nikdo nebyl zvědavý. První půlka v Trenchi je fajn, jakmile se to přehoupne do druhé půlky, tak zábava klesá, rozhodně šlo cítit, že Wheatley zkrátka neumí natočit zábavný film utržený z řetězů. Je to koukatelné, ale o chlup slabší než zábavnější jednička. 55% ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejný recept jako v prvním snímku z roku 2018, avšak s koňskou dávkou absurdní akce a podivných dialogů. Tak zhruba nějak takto lze v jedné krátké větě popsat snímek Meg 2, který zhruba do své první poloviny dokonale naplňuje koncept nenáročně zábavné podívané. Bohužel, v polovině druhé se tato křehká symbióza s divákem zcela přetrhá díky syndromu "víc atrakcí než v předchozím dílu". Právě tento element pak působí tu největší spoušť, jelikož veškeré scény se najednou stanou divoce sestříhanou nepřehlednou digitální změtí, z níž si nemáte šanci cokoliv vzít. Pomyslným posledním hřebíčkem do rakve je pak nevzhledné CGI a trestuhodně nevyužitý potenciál obřích žraloků. Ve finále tedy dostaneme velmi průměrnou záležitost, která je i díky přeplácaným nikam nevedoucím dějovým odbočkám odsouzená skončit v hlubokých zákoutích všeobecného zapomnění. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „This was a bad idea.“ ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Sharknado bylo zábavnější... Tohle je fakt shnilé béčko se směšne vysokým rozpočtem. Nefunguje tady nic :) nějak jsem čekal, že Ben Wheatley vystrčí pověstné růžky, ale asi veškerou zábavu zazdilo studio, když se rozhodlo, že takhle konina bude přístupná od 12 let. Nic úmornějšího jsem dlouho neviděl. A ještě se někdo ke konci rozhodl, že nechají hláškovat černocha! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Půlku filmu jsem si říkal, že je to jasná tří hvězda, stejně jako jednička, na které jsem byl kdysi v kině a podvodní pasáže mě až tak nezaujaly. Má to ale pěkný vizuál, čínský balík peněz je na filmu vidět a nakonec to dopadlo tak, že jsem si ujasnil, že se, hlavně díky finále, jedná o natolik zábavnou blbost, že si to tu čtvrtou zaslouží. Velkým tahákem je samozřejmě i tentokrát Jason Statham, který zde předvádí i kumšt svého bojového stylu a jeho závěrečný fight s megem rozhodně stojí za to a mohutně mě rozesmál. Kvalitativně to samozřejmě není nijak dobře napsaný blockbuster, ovšem já nejsem kritik a nemám problém uštědřit neškodnou sedmičku i snímku, který je zkrátka ptákovina, která mě však hodně bavila. A nebýt podvodní anabáze, možná bych šel i výše, paradoxně jsem i výše než u přízemnější jedničky. Třeba si ji dám někdy znovu v tandemu, což o mnohých filmech co za rok vidím dobrovolně říci nemohu. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • V júli 2023 Ben Wheatley uviedol, že sa viedli interné diskusie o potenciálnom treťom filme. Všetko však závisí od komerčného úspechu tohto filmu. (Arsenal83)
  • V obavách o životní prostředí zamítla vláda Krabi (provincie v Thajsku) filmařům natáčet na dvou (nejmenovaných) plážích. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

Postr4datelní vévodí nominacím na Zlaté maliny

22.01.2024

V pondělí 22. ledna 2024, den před vyhlašováním nominací na Ceny Akademie, byly oznámeny nominace na nechvalně známé anticeny Golden Raspberry Awards, které každoročně vyzdvihují spíše ty nelichotivé… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

12. Filmový víkend ČSFD (4.-6. srpna)

27.06.2023

Drazí filmoví fanoušci, rádi bychom vás pozvali na již 12. ročník Filmového víkendu ČSFD, který se letos uskuteční od pátku do neděle 4. - 6. srpna na už tradiční lokaci čerstvě zrekonstruovaného… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama