Reklama

Reklama

Odsouzeni zemřít

  • Česko Odsouzeni zemřít: Otevřené moře 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film natočený podle skutečné události. Víkendový výlet na luxusní jachtě se pro skupinu vysokoškolských kamarádů mění na děsivou plavbu. Šampaňské teče proudem a slunce pálí. Naprostá pohoda a chuť zaplavat si. V zápalu nadšení se všichni účastníci plavby vrhnou do chladivé, průzračné vody... Dokonce i ti, kteří chtěli zůstat na palubě. Co však začalo jako dobrá zábava, se brzy projeví jako osudová chyba. Nikdo totiž nespustil záchranný žebřík. Paluba je přímo nad jejich hlavami, téměř na dosah, ale trup lodi je příliš vysoký a kluzký, aby po něm mohli vyšplhat. A v kajutě lodi zůstalo opuštěné novorozeně jedné z dvojic... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Partička kandidátů na Darwinovu cenu skočí z jachty do vody a nemůže zpátky bo zapomněli skopnout žebřík. Debilní, leč docela zábavně znějící premisa, která s prvním dílem nemá, až na lidi v nouzi uprostřed oceánu, v podstatě nic společného. Jenže jak byl první díl realistický (a nudný), tak dvojka není debilní jen tím samotným námětem. Snad v žádném jiném filmu mě postavy nesraly tak, jako tady. Divák, místo aby se o ně bál, se naopak těší až se ta partička namachrovaných debilů utopí a přestane zbytečně děsit už takhle vystresovanou mořskou faunu. Rozklad mozkových buněk naštěstí s blížícím se závěrem trochu pomine a musím uznat, že filmařsky to není vůbec špatné, jakkoli mi ty četné klipovité (2006™ filmařina) rádoby artové prostřihy přijdou v tomto žánru dost zbytečné. Nicméně s ohledem na ten dumbfest postav je tohle film jen pro otrlé. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku jsem se těšil na bezmoc a paniku, které skupinka propadne. Jejich chování po naskákání do vody ale vypadalo, jako když se na projíždku vydal jedličkův ůstav. Postravy, které jsem si ani po hodině pořádně nezapamatoval, pravidelně umírali hlavně díky své demenci. Ještě horší bylo ale sledování jejich pokusů dostat se po celodenním šlapání vody zpět. Nedočkal jsem se totiž žádného chytrého nápadu, přičemž možností zbývalo stále dost. Jako ukazatel kvality zpracování snad postačí když řeknu, že film točili němci. Jedinou vyzvihnutelnou skutečností tak zůstává inspirace skutečností. S podobnou snahou o přežití se setkáme ve snímku Frozen. Alternativa: Frozen. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery... Odsouzeni zemřít je rozhodně lepší a dramatičtější než Open water 1. Námět se mi velmi líbil. To, že naskákají do vody a zapomenou na schůdky je velmi lákavá zápletka a věřím, že se to klidně mohlo stát, jsme jen lidi, ne? Některé ty první nápady, které ve vodě podnikaly mi přišly taky logické. Akorát je teda mohlo pak napadnout spojit síly a některou tu holku se snažit tam vyhodit. Bohužel od momentu, kdy tam nechtěně bodne toho kámoše to jde celý do kopru. To, že se vlastně pozabíjí navzájem mi přijde taky hloupé, mohly tam tvůrci dosadit místo hloupých lidí, pár nenažraných žraloků. Ale jinak musím na filmu pochválit, že to ve mě dokázalo alespoň trochu vyvolat nějaké emoce, zatímco u Open water 1 jsem jen čuměl na obrazovku a vůbec jsem to s těma dvěma neprožíval. Kdyby se tu zapracovalo na logičnosti, zlepšil se scénář, vymazaly se zbytečné konflikty mezi účastníky a nebylo tam tolik evidentních chyb (viz. komentář Aluska88 a Dadel), tak se mohl tento film vyhřívat v červených barvách CSFD, o tom jsem přesvědčený. Ale na kdyby se nehraje a realita je taková, že víc jak na 3 hvězdičky to není. 50% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nudíte se? Vezměte jachtu, vyjeďte na volné moře, naházejte neschopné herce do vody a nechejte je 95 minut přehrávat, hýkat pitomé existenciální fráze, hystericky naříkat, umírat těmi nejdebilnějšími způsoby a celé to zakončete čímsi lynchovsky nepochopitelným. Výsledkem nemůže být (a není) nic jiného než grandiózní hovadina uvěřitelná asi jako projevy Mirka Topolánka a sexy jako zadnice Jirky Paroubka. Hans Horn bohužel nemá na to dosáhnout Bollových kvalit, protože respektuje určitou nepřekročitelnou normu blbosti a Odsouzeni zemřít není formálně až tak ukrutnou slátaninou jako Uweho projekty. To není pochvala, vážení přátelé, to je míněno jako kritika. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla prvotřídní ukázka debility.....Postavy jsou krásně ploché a i když tu máme povinný dvacetiminutový a ukecaný začátek, tak se nedozvíme nic víc než, že tu máme klasicky šablonovité charaktéry= Jako zástupce zodpovědnosti tu je pár s malým dítětem.. jako zástupce nezodpovědnosti je tu mladej rebel, kterej to má všechno tak něják na háku a jeho"postelová"blond známost o které nikdo nic neví.. no a pak tu je párek kamarádů kteří jsou do sebe vlastně tajně zamilovaní(oh jak romantické).....Mladá matka má navíc nějáké děsivé (bububu) trauma z dětství které se v průběhu děje odhaluje a dodává celému filmu neskutečnou psychologickou hloubku(hahaha).....Takže tihlencti dlouholetí cool kámoši si vyjedou..dloouho kecají ..a pak přichází zlomový okamžik který si ale pořádně neužijem protože nám rejža zrovna ukazuje nějáký zběsilý obrazový twist spojený s oním traumatem...po prvních logických avšak marných pokusech na záchranu přichází pokusy méně logické, překombinované a strááášně napínavé(hahaha)..dojde dokonce i na modlitbu a debatu o existenci boha a jeho ochotě pomáhat lidem v nouzi (v tomhle bodě už film fakt plave ve vodách sraček).. a do toho nám filmaři sem tam nemilostrdně předhodí prostřih na zprvu spící-poté se probouzející -a následně plačící malé dítě opuštěné samo na lodi(sorry jachtě)což vytváří na diváka šílený emoční tlak a celému filmu to dodává atmosféru stísněnosti a beznadějnosti(:D :D)...náhle se vše během pěti minut něják posere a hned tu máme několik adeptů na vyřazení ze hry a následně dost času na plování kolem lodi a špatně zahranému brblání o tom co je čí vina(blábláblá)...takhle se táhne ještě několik dlouhých minut během kterých divák ztrácí svůj drahocený čas a nevěří jak dlouhý může být tak krátký film .....Až skoronakonec příjde záchrana v podobě fintičky, která je jakousi variací na fintičku, kterou by zkusil každý rozumný člověk hned po deseti minutách ve vodě(no ale řekněme, že to byla banda totálních debilů-no).......konec to ale ještě není protože ještě příjde naprosto absurdní sebemrskačský závěr, který nevím co měl znamenat a asi měl vypadat něják epicky-či co......Prostě děs=jdu blejt...:D ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na natáčení trávil Susan May Pratt mnoho času a soláriu a v posilovně, aby byl schopen tak dlouho šlapat vodu. (Jocker94)
  • Na druhém záběru na spící dítě má dítě v puse dudlík, ve třetím ale už zase ne. (Jocker94)
  • Všechny úvodní scény odehrávající se na pevnině (ve filmu označované jako Mexiko) se točily na Maltě. Scéna s klikatou silnicí vedoucí k moři je konkrétně na ostrově Gozo v místě zvaném Dwejra poblíž Saint Lawrence, kde bylo až do roku 2017 Azurové okno – významná maltská přírodní památka, která se během bouře zhroutila a přestala existovat. (haack)

Reklama

Reklama