Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ještě docela dobře na dobu, kdy režisér Ferrante přišel s prvním dílem této série a já z něj byl docela mile překvapený. Přestože Asylum většinou plodí jen samé brakové záležitosti, tak u Sharknada jsem se bavil skoro „královsky“. Ulítlá komedie (nebo spíš parodie) ve které žraloci doslova padali z nebes, mě doslova uchvátila. Taky jsem tomu tehdy dal lehce nadprůměrné hodnocení. Jenže jak už to tak bývá, po docela kladném diváckém přijetí se rozjela hotová mašinérie žraločích tornád a kvalita začala rapidně upadat. Scénáristé se doslova předháněli ve vymýšlení čím dál tím víc ujetějších situací a bohužel humor začal bohužel přepouštět místo trapnosti. Dvojka už byla slabší, ale pořád ještě snesitelná. S nástupem trojky už to však nabralo rychlý spád směrem k odpadu a naprosto otřesná čtyřka už dílo zkázy dokonala úplně. Global Swarming (jak už tento název napovídá) nabídl totální destrukci všeho napříč celou zeměkoulí. Zkáze neujde nejen Londýn, Stonehenge, Kansas, Řím, Japonsko nebo Austrálie, ale i Egypt a slavné pyramidy. Samozřejmě nebude chybět ani pořádná porce jak jinak než ujeté podívané, ve které bude figurovat nejen britská královna, premiér ale i sám papež. Ani zde se však nevyhneme naprosto přemrštěným, nelogickým a trapným momentům, ale na to už jsme si jaksi museli u této série zvyknout. A pokud ne, tak se na to raději nedívejte. Koneckonců tu nechybí ani emoce a úmrtí několika důležitých postav. Nicméně jak je „bohužel“ zřejmé, bude ještě šestý díl, ve kterém se bude cestovat časem, takže ti co se radovali – tak zřejmě předčasně. Ač je i pětka podprůměrnou záležitostí, tak na mě působila o něco lépe, než trojka a čtyřka. 40% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel pravidlo o lichém díle který by měl být lepší než sudý se nepotvrdilo. Tahle podivnost měla skončit kultovní trojkou, která byla opravdu dobrá, ne nedělám si prdel. Trojka měla vtip, zábavný...no asi scénář, laserové motorovky, bitku ve vesmíru a Myče Bukanýra. Tímhle debilním ale zábavným twistem to mělo skončit. Už od čtyřky to nemá co nabídnou, vtipy ani cameo role nefungují, bitky se omrzí a Tara Reid je opravdu kurva děsivá. Bohužel to nezachrání ani Lundgren, ani výborný Chris Kattan který je z celého obsazení aspoň jediný zábavný. Šestku dám, ale jen kvůli slibu, že to je opravdu poslední díl.35%. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sharknado se konečně stalo celosvětovým problémem. Naprosto mě fascinuje, kterak jsou tvůrci stále schopní posouvat hranice absurdity s každým dílem výš a výš. Samozřejmě chci být u toho a sledovat, kam až jejich fantazie sahá. Fascinující je i to, že první díl začal s ubohými 30 % a nyní je 5. díl u diváků považován za kvalitnější o 10 %, což znamená z přimhouřenýma očima zlepšení kvality skoro o polovinu. Samozřejmě je to zapříčiněno tím, že debilní diváci, kteří tomuto úžasnému humoru neholdují, postupně odpadají a neprzní mu tak nadále hodnocení. Věčná škoda, že nejsem odpoledním uživatelem drog a alkoholu. Snímek bych si užil podstatně víc. Naprosto šílená záležitost. Těším se na 6. díl. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Žraločí tornádo 5. Já myslím, že jen název vypovídá o všem, navíc každý kdo zná tuto ,,slavnou,, sérii, též už ví, co očekávat, jenže zatímco v prvních dílech to byla ještě fakt jako velká, ze řetězu utržená prdel, kde si tvůrci nekladli absolutně žádné meze a jen nepřetržitě vršili jednu nezapomenutelnou šílenou scénu na druhou, tak postupem času jim už začali docházet nápady, což se zde již jen potvrdilo, a tak je začali nahrazovat dialogy a pokusy o alespoň nějaký smysluplnější děj, což je ovšem to nejhorší, co mohli udělat, jelikož šílenou zábavu nahradili hrůzostrašnými větami, padajících z úst hrůzostrašně přehrávajících herců, s děsivě pitomou, ale hlavně otravně nudnou zápletkou, no prostě katastrofa a především nuda. Ubylo i všech těch náramných ultralacinných céčkových efektů, které mi jinak také dělali fakt upřímnou radost, ubylo šíleností, ubylo akce, ubylo prostě všeho, co předtím bylo tak zábavně pitomé, a zde to zůstalo už jen pitomé. Série Sharknado tak sice i nadále bude právem patřit v jistých kruzích mezi ty nejkultovnější záležitosti vůbec, na druhou stranu je ale prostě fakt, že se zároveň již jedná o sérii zcela vyčerpanou, tvůrcům už evidentně došli nápady a tohle skutečně již působí jen jako kruté trápení a bezradné, a hlavně nezábavné, plácání se na suchu. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo ještě rychlejší, zběsilejší a ujetější, než třeba taková čtyřka, která už tak prezentovala samé šílené nápady. Hrozně mě překvapilo, kam všude se děj podíval - ať to byl Londýn, Tokyo, či Egypt, zkrátka procestoval půl světa. Pak tu bylo x pomrknutí na známé franšízy, jako byl třeba Indiana Jones, Godzilla, apod. Vše se střídalo v neskutečném tempu, absolutně nedávalo smysl a skoro nenavazovalo, ale zdálo se přitom nekonečné. Ano, 90 minut se zde i přes to všechno táhne a popravdě jsem po půlce měl už co dělat, abych si udržel pozornost, protože děj šel od ničeho k ničemu a byť se snažil bavit šílenostmi, dělal to hrozně neohrabaným stylem, který akorát poukazoval na to, že tvůrci získali až příliš volnosti a rozpočtu, aby jej rozházeli na všem možném. Nemluvě o cameu některých celebrit (ten Tony Hawk mě rozsekal). Je to zkrátka magořina, co nemá dobré efekty, příběh, dialogy, ani postavy a vládne mu režisérská i herecká neohrabanost, ale překypuje nápady, které tvůrci prezentují ve vším nadhledu a s takovou vášní, že si dovolím jednu hvězdu navrch přidat. Jsem dost zvědavý, s čím se vytasí poslední díl. Mohl by teoreticky aspoň částečně ukojit mou touhu po něčem alespoň maličko smysluplnějším, co může tato série ještě nabídnout. Ale nebudu si dělat velké naděje. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Keď sa odtrhne Londýnske oko a začne rolovať po meste, zaznie od hrdinov veta: „Déjà vu.“ Toto slovné spojenie pochádza z francúzštiny a označuje niečo, čo sme už videli. To odkazuje na odtrhnutý kolotoč, ktorý sa odtrhol a roloval v prvom filme zo ságy Sharknado. (ČSFD)
  • V Japonsku hrá dievča hru "Pokémon Go". Jej úlohou je nájsť pokémonov a hodiť po nich pokéball, do ktorého sa chytia. Tento pokéball je následne použitý pri boji proti zmutovanej hromade žralokov. (ČSFD)

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama