Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní náčelník Martin Brody před časem zemřel na infarkt vyvolaný jeho celoživotním strachem ze žraloků. Jeho manželka Ellen stále žije v přímořském městečku Amity, stejně jako její syn Sean, který nyní pracuje jako člen policejního sboru. V předvánoční náladě se Brodyovi chystají oslavit Štědrý den, když je Sean neplánovaně odvolán, aby se postaral o porušenou bóji nedaleko přístavu. Když však vypluje na moře, je napaden obrovským žralokem, který ho zabije. Jeho bratr Michael přijede se svou manželkou Carlou a dcerou Theou do Amity a pozvou šokovanou matku, aby strávila Vánoce u nich na Bahamách. Po příletu se Ellen seznámí s Michaelovým přítelem Jakem, se kterým často vyjíždí na moře. Jednoho dne je napadne velký žralok. Michael se domnívá, že je to tentýž, který zabil Seana. Později stejný žralok napadne také člun, na kterém se na moře vydala Thea se svými kamarádkami. Ellen věří, že žralok pronásleduje její rodinu a že při útoku na člun byla jeho cílem Thea. Tajně proto sebere Michaelovu loď a vydá se na moře, aby žraloka našla a zabila ho. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (237)

ABCD Marta odpad!

všechny recenze uživatele

Začátek filmu asi každému vyrazí dech! Proč? To Vám jistě neprozradím, ale co prozradit mohu, ba přímo musím, je fakt, že se jedná dost možná i o největší sračku v dějinách filmu. Nechápu a nikdy nepochopím, koho napadlo udělat ze žraloka zabijácký stroj toužící po pomstě. Vlastně by mě i zajímalo, za co se chce tato paryba pomstít. Možná za smrt pradědy (Čelisti)? Nebo snad za smrt své milované mamky (Čelisti III)? Ne, ne, a ne ! Je to jednoduše taková sračka, až měl tu chuť si v ní zahrát i Michael Caine! Ano, nejsem pod parou... ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Čelisti dospěli do finále. Žralok přichází naposled, aby dokonal dílo zkázy. Vrátil se nás super hudební doprovod Johna Williamse. Žralok je opět ještě o něco větší. Tentokrát se nemusíte bát, že nic neuvidíte nebo to bude tmavé. Film se odehrává na Bahamách. Kde je průzračná voda a žralok je vidět stále ve své celé kráse. Herecký tým je složen velmi dobře. Exceluje především Michael Caine, kterého bych tady nečekal. Moc se mi líbily flashbacky. A sice vracení se do starších dílu, zde působí skvěle. Nebo fotka Roya Scheidera z původních Čelistí na zdi policejní stanice v Amity. Film je především pro fanoušky série. Pro ostatní to bude takový "miš-maš" krváku se žralokem. Celkem slušné zakončení série. ( 60 procent ) ()

Reklama

Vitason 

všechny recenze uživatele

Hned na úvod dvě otázky, které mi celý film vrtaly hlavou. 1) Kdo se vlastně mstí komu? 2) Čím ten film vlastně chtěl být? Chudák žralok si od Brodyova klanu neodpočine, ani když si vybere dovolenou na Bahamách. Tak to skutečně vypadá, protože to, co Velký bílý předvádí v posledním pokračování Spielbergovy klasiky je opravdu ostudné, o jeho bodycountu nemluvě. Takže o nějaké extra veliké pomstě nemůže být moc řeč. S tím se pojí i odpověď na druhou otázku. Jelikož se žralok v Pomstě příliš nečiní, tak se film snad ani nedá označit za horor. Čtvrté Čelisti tak oscilují mezi dramatem o vyrovnání se s traumatickou ztrátou milované osoby a hororem, kdy ve výjimečných případech vykoukne zpod hladiny obrovský žralok, gumovější než kdy dřív. Jenže drtivou většinu času se toho příliš mnoho neděje. V podstatě bavili jen herci v čele s Michaelem Cainem, kterému role stárnoucího seladona vysloveně sedla. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Ne, mistrovský kousek tenhle film určitě není. Ale odmyslím-li si Spielbergovu geniální jedničku, zůstává nám tu docela zábavné béčko, kterému nechybí originální a překvapivé momenty - žralok STOJÍCÍ na vodě a vřeštící jako tygr (a že nekecám!) nebo dvoumotorové éro přistávající na vodě :-) Ne, fakt nemá plováky... Co na tom, že logika kulhá na obě nohy, když je to docela sranda? A navíc, určitě jsem už viděl i horší filmy (Čelisti III v parádním 3D se přímo nabízí...). ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

A já myslela, že trojka stojí za houvno :-D No to jsem ještě neznala čtyřku. Na začátku, díky zubům žraločáka, chcípne Brody nejmladší a matka tak jde čerpat pozitivní energii k jejímu druhému synkovi. Ale oceánem plave obrovský žralok opět přímo za ní a jejím synkem a hodlá je sežrat. Do prdeeeele co to má být? Jak ten pošahanej žralok může vědět, kde se zrovna Brodiovci nacházej? Já sama se ztratím i mezi dvouma stromama a tenhle rybák obeplouvá celou zeměkouli a spolehlivě najde dva konkrétní jedince ať jsou kdekoli. Během filmu začnete tak mít pocit, že žralok se dostane doslova všude a já čekala kdy přijde scéna, ve které se půjde Brodyová vysrat a z hajzlu vykoukne žralok a ukousne jí prdel...ale jinak je to fakt kvalitní pokračování série ()

Galerie (23)

Zajímavosti (12)

  • Jedná se o jediný film série, ve kterém se nevyskytují záběry skutečných živých žraloků. (Žralok)
  • Poslední film Lorraine Gary (Ellen Brodyová). (Karlos80)
  • Michael Caine (Hoagie) se netajil tím, že roli v tomto filmu vzal kvůli vysokému honoráři. Na toto téma pronesl: ,,Čelisti IV jsem v životě neviděl, ale ten dům, co jsem si za ty peníze koupil, ano." (ČSFD)

Reklama

Reklama