Reklama

Reklama

The Black Demon

  • Mexiko Demonio negro (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Paul Sturges (Josh Lucas) bere svou rodinu na výlet do Mexika na ostrov Baja, aby zkontrolovali ropnou plošinu, kterou vlastní jeho společnost. Jakmile se tam dostanou, zjistí, že místo je téměř opuštěné a zůstalo tam jen několik vyděšených dělníků, kteří mu řeknou, že plošinu opakovaně napadl obludný žralok, který je součástí mexické legendy. Jelikož se plošina potápí do vody a žralok je pronásleduje, musí najít způsob, jak dostat svou rodinu do bezpečí a zůstat naživu. (JasonCZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (30)

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrneme dva potápěči z ropné plošiny dávají nálož na nějaký pilíř pod vodou objeví se tam žralok a zabije je mezitím uplyne nějaký čas mluví se zhruba o měsíci a celý život a turistika na nějakém ostrově jde do háje. Přijíždí tam zaměstnanec  se svou rodinou to zkontrolovat zjistí, že je to tam divné a na té plošině jsou všichni mrtví až na 2 zaměstnance a čivavu čluny nemají jelikož je ten žralok zničil a není tam ani elektrika ani internet (i přes to, že ten kluk je připojený na internetu asi byl ten žralok tak hodný, že mu to dovolil navíc tam vše funguje což je taky zvláštní) .   Ten žralok i nějakým způsobem vytváří u lidí i vidiny což se nevysvětlí a pokud se těšíte, že ho uvidíte zklamu Vás neobjeví se ani blbých 5 minut ze 100 tohle je asi první horor se žraloky kde ten blbý žralok se skoro ani neobjeví. Jinak herci příšerní malý spratek co neumí vyslovovat L a ve filmu mu to minimálně 5 krát připomenou blbá puberťačka co se s ním pořád hádá matka co pořád bečí, že kvůli ní umírají lidé (jako má pravdu, ale pořád bych to teda neřešil) a otec co si hraje na odborníka v posádce máme pro změnu chlápka co káže o ekologii a o zabíjení zvířat , ale sám na té plošině pracuje tak, že to má takovou hodnotu jako kdyby pracovník jatek mluvil o zabíjení zvířat, že je špatné. P.s. Jak to, že ta plošina spadla , když tu bombu ten žralok sežral? P.p.s Ten žralok byl v podstatě klaďas, když nechal hlavního hrdinu vykecat a rozloučit se s rodinou.  20 procent za ty utržené ruky,  nohy a jedno oko. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nehoda na ropné plošině probudí jakéhosi démonického digi žraloka, který nejen že chce všechno sežrat, ale taky dokáže způsobit halucinace. Do hledáčku se mu dostane zástupce těžební společnosti, který přijel plošinu zkontrolovat a jeho rodina. V rámci survival béček není Black Demon ani zdaleka tím nejhorším co je k vidění, nicméně je asi prvním filmem z tohoto ranku, který se krom digitální příšery, trochy mrtvol a špetičky napětí snaží přinést i něco jako poselství - v tomhle případě týkající se ochrany prostředí a ekologie. Pokud sem to dobře pochopil tak titulní žralok je vlastně něco jako ochránce přírody a jakkoliv nemám nic proti ochraně přírody ani ekologii, v takovém filmu taková snaha působí jako pěst na oko a dost to nefunguje. Asi by mělo tvůrcům sloužit ke cti, že se snažili naservírovat divákům víc než jen zábavné béčko bez větších ambic, ale bohužel...30% ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak zvolal Vetchý v okresním přeboru. Tohle bylo peklo. Mám pocit, že za postavou režiséra se skrývá Greta Thunbergová. Protože to bylo napěchovaný děsnejma eko kecama , občas kecama o prokletí a trestu matky přírody vůči lidem. Vlastně toho megadolona poslal ďábel. Josh Lucas není úplně můj oblíbenec, ale tady hraje pěkný hovno. Žralok byl děsně nefunkční, divně vytvořenej, a vlastně to byla zcela vedlejší role. A celý to bylo blbý až běda. 10%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení nedávalo příliš naděje na alespoň obstojný film, ale zkusil jsem ho. Nebudu psát, že nechápu zdejší odpady, jelikož každý má své právo na hodnocení filmu, pokud ho tedy viděl. Občas mám chuť zabrousit do černých vod a tentokrát jsem byl spokojen. V první řadě je třeba poznamenat, že nejde o prvoplánový žraločí horor, proto žralok není hlavním motivem a ukáže se jen párkrát. Při tom po trikové stránce jsou scény s ním dostačující a na příklad pohlcení člunu na začátku je velmi dobře udělané. Ve skutečnosti se totiž jedná o drama člověka, co těžce chyboval, své špatné jednání si musí přiznat, a to není lehké, a následně se snaží chyby napravit, což je ještě těžší. Celý příběh tak dostává až baladický rozměr, a kdo zná definici balady, tuší, co může očekávat. Současně pochopí, že nejde o ekologickou agitku, jak se v určité chvíli film jeví. Příjemný je lehce mysteriózní nádech. Vizuálně velmi dobré. Plošina vypadala jak z dob krále klacka, což mělo jistý půvab a samozřejmě jistý důvod. Film nešetří napínavými scénami, které nejsou jen na plošině a v moři, stačí třeba potyčka s vidláky v baru... Kdo ale hledá akční film s dech beroucími efekty a trháním obětí v přímém záběru, musí sáhnout po jiném filmu. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Počkáme si na MEG2, budú červené čísla! Tak toto bol "eko - Gréta- total - fail"! A tie ukusnuté končatiny pod vodou bolo jako... ehm... nem-írtem. Ja len dúfam, že sa to týka len zúfalosti terajšieho štrajku scenáristov, aj keď 100% ľudí mi dá za pravdu, že tomu tak nie je a film stojí za grónsku veľrybiu piču! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Podľa príbehov od rybárov z okolia Baja California sa legenda o Čiernom démonovi rozprávala z generácie na generáciu. Hovorí sa, že tisícky rybárov zomreli tvárou v tvár tomuto tvorovi, pretože ich telá sa nikdy nenašli. Hovorí sa tiež, že Čierny démon je zabijakom stoviek veľrýb, ktoré sa našli mŕtve pozdĺž Tichého oceánu, pri útoku, ktorý vyzerá ako útok obrovského zvieraťa. (Arsenal83)
  • Snímek se natáčel v ateliérech Pinewood v Dominikánské republice. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama