Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

Deyw 

všechny recenze uživatele

Tvle driv sem to uctival..ale ted to bolelo..strasny..herci..strasny..zralok..strasny..uplnej upadek proti jednicce..vsechno spatne..ale to je taky dobou vzniku..abych nehejtil tak hudba byla dobra (z jednicky) hlavni hrdina byl dobrej (z jednicky) par zaberu na zraloka pri hudbe bylo tak dobrych (z jednicky) a konecny placani do kabelu byl konecnej finish tohohle utrpeni a horici loutka zraloka na zaver tresnickou na dortu..ale memories,hudba,zralok,rob..proste dam 3* ()

Melies 

všechny recenze uživatele

5 / 10 Zoberte si papier a pero, napíšte tam všetko čo sa vám ľúbilo na prvom diely a potom to vydelte dvoma. Zlý film to určite nie je, no citelne mu chýba Spielbergov rukopis, postavy niesú ani zďaleka také 'plastické' ako v jednotke (ono sa tomu ani nedá diviť, keď ich je tam za tucet) a v neposlednej rade, je to predsa už len mlátenie starej slamy. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V roku 1975 natočil začínajúci americký režisér Steven Spielberg snímok "Čeľuste", horrorovú drámu o vraždiacom žralokovi. Je to dielo, ktoré sa zaradilo medzi špičku svetovej kinematografie. Stal sa z neho kult. Spielberg nasadil laťku poriadne vysoko, takže ďalšie pokračovania to mali hodne ťažké. Jedine dvojka mu môže ešte ako-tak konkurovať. I keď nedosahuje dokonalosť pôvodného snímku je to kvalitný natural animal horror. "Jaws 2" **** ()

Derek 

všechny recenze uživatele

napriek navysenemu rozpoctu posoby pokracovanie spielbergovej klasiky absolutne lacno a hlavne zbytocne a potvrdzuje znamy fakt ze i napriek tomu ze ak mate k dispozicii velky balik penazi tak je vam prd platny ak ste slaby reziser bez riadnej vizie a talentu. jediny roy schneider za nieco stoji ale zvysok obsadenia (hlavne decka su otrasne) je hrozny a akcne sceny vas iba ked tak rozosmeju... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Pokračování slavného filmu S.Spielberga je o poznání slabší, ale myslím si, že je to pořád dobrá jízda se žraloky. Napětí je solidní a děj taky. Je to pokračování, takže je na to nahlíženo s myšlenkou báječné jedničky, to samozřejmě filmu škodí. Čelisti 2 určitě stojí za to a kdo si zamiloval žraloka jako zabijáka, tak to rozhodně musí vidět. 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se ve státech USA – Massachusetts, Florida a v Mexiku. (Varan)
  • Na Brodyho přední lavce je kytka namalovaná na žluto. Jedná se o odkaz na film Jaws. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama