Reklama

Reklama

Malé ostrovní městečko Amity, jehož hlavní příjmy plynou z letních měsíců, se pomalu vzpamatovává z finanční katastrofy, způsobené před čtyřmi lety řáděním krvelačného žraloka. Zdá se, že lidé se začínají vracet, a starosta se dokonce chystá na setkání s bohatým podnikatelem, který tu investuje do realit. Právě v době jejich setkání se dva potápěči vydávají prozkoumat oblast, kde před lety policejní náčelník Martin Brody zabil obrovského žraloka. Nečekaně se objeví další obrovský žralok a oba potápěče zabije. Kapitán pobřežní policie Martin Brody se marně pokouší přemluvit starostu, aby byla uzavřena pláž. Všichni se totiž bojí, že ztratí své zisky. Domnívají se, že Brodyho obavy jsou jen projevem traumatu vyvolaného předchozím střetem se zabijáckým žralokem a nedbají varovných slov. Brody však nespouští oči z mořské hladiny, a když zahlédne známý temný stín, způsobí poplach, který vyděsí turisty a rozzuří starostu, protože se ukáže, že šlo o planý poplach. Brody je propuštěn, když se vrátí domů, zjistí, že Michael a Sean přes jeho zákaz vyrazili s přáteli na moře. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (270)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jasnozřivý otec, kterému se (opět) nevěří, když ze součtu zdánlivě nahodilých událostí briskně vydedukuje pachatele ... nezodpovědná matka, která si prostě jen tak odjede, aniž by se přesvědčila, zdali si její mladší synek OPRAVDU hraje u domu ... a VELKÝ BÍLÝ, úctyhodný exemplář, kterému se z neznámého důvodu zalíbily loďky a vrtulníky - snad proto, že je nedovede sám vyrobit ... ani využít. Díky své nestandardní úchylce bude záhy potřebovat plastiku, ovšem shánějte plastického chirurga - a plastickou chirurgii někde v Atlanském oceánu. Nelze říct, že by trpěl hladem ... u pobřežních vod, neobyčejně bohatých na potravu, přesto jeho příběh nevykazuje prakticky žádné napětí - a vcelku marně se snaží prokázat úzkou vazbu na pilotní film. Dlužno dodat, že chudák žralok je v tom nevinně, neboť pokyny režie plní ochotně a bez reptání - a tím jeho úloha začíná i končí. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Obstojné poračování jedničky. Zde nevidím žádný velký pokles dolů. Sice zde máme už jiného režiséra - což nevadí. Hudba je stejně dobrá, Příběh opět celkem jednoduchý, krve zde najdem dost. Takže opět skará klasika. Jednička je o malý kousíček lepší, ale tato dvojka dokáže diváka též pobavit. Délka filmu ale opravdu někdy nudí. Takže to vidím tak na 72% = **** ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ale nóóo jistě, zase žralok v tom samém zálivu a zase hlad jak kdyby tejden nejed, samozřejmě je velkej jak hovado a nesmí chybět ani kultovní žralokobijec Roy Scheider, já bych bez něj v 70 letech k moři radši vůbec nejel. Neřikám, že to byl úplný debakl, asi nejlepší bylo, když pan režisér nechal kameru zabírat jen moře, protože jak se začal pokoušet o akci, volal jsem Frank Drebina, vrcholovej kousek přijde ve finálovce s vrtulníkem, to jako byl v kině někdo kdo se nesmál a vzal to vážně ? No koukal jsem, že mě ještě čekají další díly, mám dojem, že trojka je o tom, že do toho zálivu přijede žralok - táta jedno z těch dvou z předchozích dílů a rozjede rodinou mstu, tak to už se fakt nemůžu dočkat až to uvidím. Doufám, že bude stejnej i šerif, dítě v ohrožení, lodičky, ukouslá ryba atd. Tady mě mrzí, že to není vysloveně 30 případů kapitána Brodyho a ve všech  30 případech by do zátoky přijel žralok, to bejt šéf TV tak nevysílám nic jinýho. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné kvalitativní zhoršení oproti brilantnímu prvnímu dílu. Jednička děsila nejen pohledem na zdánlivě klidné mořské dno doprovázeným geniální Williamsovou hudbou, ale vůbec celým snímkem se táhla nepříjemná a napjatá atmosféra. To jsem u pokračování hledal marně, první půlka je vyloženě slabá a nudná, napadení jsou nenápaditá, bez napětí a bez krve. Druhá půle ale jako by byl úplně jiný film, do hlavní role se konečně dostává nenasytná zubatá potvora, které navíc tvůrci dodali dostatek chutné kořisti. Ano, ke konci má snímek opravdu super spád, atmosférou alespoň trochu připomíná svého slavného předchůdce a za to zábavné akční vyvrcholení by se nemusel stydět ani mistr Spielberg. U mě tak na 65%. ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Chýba výraznejšie tempo a poriadna gradácia deja. Takto sa slávne pokračovanie päťhviezdičkovej, atmosféricky dokonalej jednotky stáva trojhviezdičkovou priemernou jazdou. Roy Scheider je opäť super, zasa skvele hral, ale inak to celé vytvára len taký suchý, nezáživný a nevýrazný odvar jednotky. Ani tie scény s ludožrútskym bielym žralokom už nie sú ono. Nehovorím, že film je zlý, Szwarc určite talent má, ale na poriadne nadviazanie úvodného prvého dielu to proste nemá. Oproti trojke je to ešte ale skvelé. /70%/ ()

Galerie (77)

Zajímavosti (27)

  • Vzhledem k problémům s počasím a životním prostředím byla většina filmu natočena v okolí Fort Walton Beach na Floridě. (PußyMagnet)
  • V jedné scéně s lodí můžeme vidět člověka, jak si čte knihu "Jaws" od Petera Benchleyho. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama