Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nepřirozený průběh počasí udeří se smrtícím běsněním na New York City a uvolní Sharknada. Obyvatelé  a nejcennější kultovní místa tohoto města jsou v ohrožení a jen Fin (Ian Ziering) a April (Tara Reid) mohou "Velké jablko" zachránit. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (249)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Zatímco jednička se mi docela líbila a její sledování jsem si i užíval, tak tady jsem místy trpěl jako zvíře. Ferrante si pro nás zase připravil velkou porci bizarní podívané, ale tentokrát to se svou kreativitou přehnal až moc. Je to samozřejmě všechno podáno jako recese, ale již úvodní pasáž z letadla mi připadala až moc uhozená. To nad čím jsem v jedničce mávnul rukou, tady už přehlížet nešlo. Žraločí řádění uvnitř letadla popírající fyzikální zákony však naštěstí netrvalo moc dlouho a děj se následně přesune do ulic města. K mému podivu se tu však našlo i několik světlých okamžiků, které určitě stojí za zhlédnutí. Mezi ně patří scény s hlavou Sochy Svobody, krokodýlem v kanále či žralokem v pizzerii. Chtěl jsem se tu zase rozplývat blahem tak jako minule, leč to by se nesmělo Asylum vrátit k laciným efektům a kupě nelogických kopanců. Tohle všechno se samozřejmě objevuje snad v každém jejích „veledíle“, ale tady mi to přišlo až moc ujeté. Jak jsem už poznamenal výše, první Sharknado mě dostalo svým recesním pojetím, kupou srandovních hlášek a humorných situací (na to že byly přitažené za vlasy, jsem kašlal). Jenomže tady se nám scénárista snažil do každé druhé scény vecpat rodinné hodnoty, vlastenectví a jiné morální blbosti. Já chtěl vidět pořádné řádění digitálních žraloků a Iana koupajícího se v krvi. Leč tentokrát mu motorovka moc nesloužila a tak musela přijít ženská parodie na Ashe. On celkově mě samotný závěr neskutečně zklamal. No uvidíme, co si pro nás připraví příště. Ferrante totiž plánuje v roce 2015 natočit další díl. Bohužel žraloci řádící v metru, na schodech mrakodrapu či televizním studiu už neměli takové kouzlo, jako ti plující v ulicích města. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nebýt užvaněných pasáží, tak to byla superjízda. V rámci série sice slabší díl, ale některé scény jsou fajnové - v letadle, na hřišti, socha hlavy Svobody a samozřejmě finále na vrcholu mrakodrapu, kdy z Fina a Skye se stali dva Thorové v jednom. Létající motorové pily neměly chybu, i když mohly být déle v záběru. Stejně jako v ostatních dílech je nejlepší černý humor typu -dal bych si rybu- nebo -nastane soudný den a zemřete- či -neboj, mně se nic nestane-. K pěkným zákusům, uhryznutým hlavám a pažím přibylo třeba rozčísnutí zad hlavou sochy. Už samotný nápad s létajícími a padajícími žraloky je prostě skvělý, tudíž člověk neumětelství a levnou produkci skousne. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Neměl jsem v plánu se na žádný ze snímků z této série nikdy dívat, ale náhodou jsem byl v obýváku, když to běželo, podíval jsem se na začátek a byla to taková hovadina, že jsem to musel dokoukat. Po celou dobu jsem nevěřil svým očím. A v jednom kuse jsem se musel smát a uklidňovat se tím, že to tvůrci určitě myslí jen jako recesi. Konec jsem potom suveréně prospal. Jednu hvězdičku dávám za to, že jsem se u toho docela dobře bavil :-) ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Ve Státech už zase pršej žraloci. Tentokráte je žraločí kalamitou postihnut New York, ale to vůbec nevadí, protože specialista na létající vodní dravce Fin je opět přítomen. Dvojka se, narozdíl od jedničky, už nebere vážně ani trochu. Dávala to tušit už první komická scéna v letadle a pokračovalo to eskapádami v New Yorku až do epického konce, který nejednomu divákovi připomene Bruce Campbella v Evil Dead. Nepamatuju si komedii, u které bych se takhle od srdce zasmál. Je to samozřejmě sračka, ale pevně doufám, že létající žraloci neřekli poslední slovo. :D ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A je to tu! Napjatě očekávané pokračování gigahitu Sharknado mě ani trochu nezklamalo, naopak! Hned úvodní scéna mě přivedla do stavu mírně hysterické euforie. Pokud máte fobii ze žraloků, nelétejte letadlem; buďte si totiž jisti, že před nimi nejste v bezpečí ani tam - třeba letušce Osborneové, nebo Wilu Wheatonovi žralok za letu ukousne hlavu. Nevěříte? Zdá se vám to šílené? Nebo nemožné? Nikoliv. Je to možné. Důkazem je tenhle geniální film. Ale to je teprve začátek - žralokonádo se totiž řítí přímo na New York a tam nebudete v bezpečí ani v metru! Natož v ulicích, kde řádí nejen střemhlaví žraloci, ale třeba i valící se hlava Sochy Svobody. Žralokobijec Ian Ziering opět v akci, ale jelikož na Manhattanu nemůže sehnat motorovku, musí si zpočátku vystačit s baseballovou pálkou, prakem nebo hasičskou sekerou. Ale nebojte, i na motorovku nakonec dojde, a je to... snové, neskutečné... A jednoruká blondýna Tara Reid s maflem, nebo tlustá černá megera Vivica Fox s mečem - to už je fakt pohled pro bohy. A ten konec s rukou a snubákem... oh... Prostě vrcholně vrcholová zábava a perla filmotéky každého filmového fajnšmekra. A pozorní diváci možná ocení i fakt, že se stejní komparsisté objevují v jedné scéně střídavě ve dvou záběrech (vagón metra i perón). No a zapšklí suchaři, nebo jedinci s nevyvinutým smyslem pro ujetý, pokleslý humor a nadsázku - ti ať si tenhle film holt radši nepouští. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (9)

  • Během scény v letadle se objevil v malé cameo roli Wil Wheaton. V závěrečných titulcích nebyl uveden. (KM Phoenix)
  • Natáčení probíhalo v Buffalu a New Yorku. (Terva)
  • April Wexler (Tara Reid ) ve filmu podepisuje svou knihu s názvem "Jak přežít šharkonádo". Tato kniha vyšla současně s filmem jako doprovodný merchandise. (Terva)

Reklama

Reklama