Reklama

Reklama

Saw X

  • USA Saw X (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

John Kramer (Tobin Bell) je zpět. Dosud nejznepokojivější díl série Saw zkoumá nevyřčenou kapitolu Jigsawovy nejosobnější hry. Děj se odehrává mezi událostmi Saw I a II, kdy nemocný a zoufalý John cestuje do Mexika na riskantní a experimentální lékařský zákrok v naději na zázračný lék na rakovinu - jen aby zjistil, že celá operace je podvod s cílem podvést ty nejzranitelnější. Vyzbrojen nově nalezeným cílem se nechvalně proslulý sériový vrah vrací ke své práci a pomocí vychytralých, vyšinutých a důmyslných pastí obrací karty proti podvodníkům svým typickým niterným způsobem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (265)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ouu Yasss!! Saw X je pro mne příjemným překvapením a série se vrací v plné síle. Já osobně mám hodně rád celou sérii, je to hezká přehlídka gore scén a mučení na vysoké řemeslné úrovni a v takové kvalitě to vídáme zřídkakdy, ale tady musím ocenit, že film opět dokáže fungovat i jako hutný Revenge psycho Thriller a návrat ikonického sériového vraha Jigsawa je to nejlepší, co sérii mohlo potkat. Tohle je totiž hodně osobní Revenge a John Kramer je tu vlastně vyobrazen jako dobrák, kterému i divák má chuť fandit ( protože jeho oběťi jsou taky pěkné svině, kterým divák přeje smrt) a tenhle příjemný kontrast se mi zamlouval. Bavil mne Jigsawův Background byť ten úvod je lehce pomalejší,ale, co si budem Jigsaw je tak cool postava, že zkrátka baví ikdyž nechystá pasti a nemučí. Od druhé poloviny je to ten starý dobrý Saw jaký máme rádi se vším, co k tomu patří. Pasti jsou opět skvěle promyšlené a vynalézavé ( je fakt šílené, co vše za těch 10 dílů tvůrci byli schopní vymyslet), gore je nádherný a hodně intenzivní ( musím říct, že i já jako milovník krve mi tentokrát bylo trošku nepříjemně a to jsem viděl ledacos), takové uříznutí nohy a špárání v mozku mi v hlavě utkví dlouho. Potěšil i návrat Amandy, která film příjemně nostalgicky okořenila a čím víc se film blížil ke konci ( začal hrát kultovní soundtrack a začly se tasit opět parádní zvraty), tak nešlo být nespokojen. Menší výtku k finále sice mám ( ta zákeřná sviňě si zasloužila rozhodně něco ultimátně morbidního, ale na jednu stranu je tu prostor pro další díl, kde se opět tvůrci mohou vyřádit). Já musím říct, že jsem se po delší době výborně bavil, žral jsem každou sekundu a klidně bych si to dal hned znova. Společně s Evil Dead jasní letošní vítězové v Gore sekci. 8.5/10. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem nebyl fanda bezúčelného násilí v hororech, preferuji práci s atmosférou, ale Saw X se musí nechat, že brutalita úplně bezúčelná není a její motivace je více méně pochopitelná. Zaměření se na ústředního padoucha byl dobrý nápad, děj není až úsměvně překombinovaný a pasti jsou zajímavě řešeny (i když někdy jsem musel odklánět zrak a to nemám úplně slabý žaludek). Nicméně, na další díl se vysloveně netěším, série mě stále nechává docela chladným. ()

Reklama

William_ 

všechny recenze uživatele

6/10. Z první poloviny filmu vůbec nepoznáte, že se jedná o Saw. Film se snaží udělat půdu pro následnou revenge část filmu, na kterou jsme od této série zvyklí. Tam se kolotoč nechutností v podobě useklých končetin a hektolitrů krve teprve rozjede. Je to opět hloupoučké s plno random situacemi, obzvlášť závěr je absolutně haluzový nonsence, kteří OG fans tuší už dlouho před jeho vypuknutím a nepřekvapí je. Pokud bych měl vybrat jaký Saw je nejlepší ze všech, tento díl by byl na mém seznamu hned po jedničce. Jako materiál pro chladný a temný večer ideální, jen u toho nejezte a asi ani nepijte. Je to mnohdy skutečná řezničina. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Příběhově vlastně díl navazující na jedničku...A docela se mi líbilo, jakým směrem se autoři této série vydali. Fakt jsem netušil, co mám od Saw X očekávat. První polovina se totiž nesla spíše v klidnějším tempu (což pro tuto sérii není standardem..ta změna potěšila). Ale pak to udeřilo. John Kramer se utrhl ze řetězů! Pasti opět promyšlené do posledního detailu (některé opět překvapily svou brutalitou). A samotný závěr? Ten ústřední zvrat zafungoval. Jo, na Kramera si někdo jen tak nedojde. Za mě slušných 7/10 P.S. Potitulková scéna na jedničku s hvězdičkou ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sawx sux. A ani tak nějak není divu. Je už to takový tisíckrát do naprostého sucha vyždímaný hadr, který někdy po třetím dílu ztratil veškeré scénáristické ambice a sloužil výhradně k léčbě erektilních dysfunkcí řeznických učňů a jiných psychopatologických entit. I tady by udělali mnohem lépe, kdyby to nadále nechali na úrovni tupé kafilérie a vymýšleli jen hnusně originální způsoby rozličného sebemrzačení pod nátlakem. To by alespoň pár deviantů pořádně vyhonilo a každý s vyšším než dvojciferným IQ by se možná tolik neurazil, že z něj dělají slintajícího idiota. Ale to oni ne. Oni to dokonce ani nevyrvali z pokroucených, neinventivních a zcela nekompetentních rukou makabrozních babralů Zlatoprsťáka a Kradledovce, pissálků přesně na úrovni seriálů Prímy Hnooj, kteří už tak úspěšně dokurvili poslení dvě pokračování a jež se opět „snažili“ o „sofystykovanou scenarystyku“ s „netušeným přeqapením“. Tudíž výsledkem další vskutku bestiální kauzální lobotomie s exekucí na úrovni domácího amatérského porna s postiženými včetně stejně stylového hudebního doprovodu, pícnina pro LIVINGDEADKY a všechny ty blahoslavené müslitele, co vždycky takhle zjara s přikousnutým jazykem xmrti rádi podpalují kočičky a dělají si hemenex z obsahu čerstvě vylíhnutých vajec. Když k tomu připočtu ještě to, že ani těch pár masáren už není kdovíjak sugestivních, originálních ani emetikálních, pan Pázl je náhle pouťově prüdce filosofující filantrop a že po tom pro diváky s LMD úděsně přeqapivém přeqapení nechali hlavní zlobábu jen tak čumět z průduchu plynové komory, protože jim skončil pronájem skladu, kde to točili, a na prodloužení už nezbyly prachy, vychází mi z toho jeden do krve rozškrábaný puchýř. A to jen proto, že jsem měl pod kůži implantovaný klíč od klecového lůžka, a kdybych si ho odtamtud rychle nevyšťoural a tu klec nezamknul, akutně hrozilo, že se ten imbecilní rozštěp uvnitř dostane ven a letálně mi poslintá rohovky. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (11)

  • Ve filmu John (Tobin Bell) používá k odeslání e-mailu Cecilii (Synnøve Macody Lund) e-mailovou adresu „kramerjohn994@gmail.com“. Tato adresa je funkční a diváci na ni mohou posílat e-maily. Obdrží odpověď, že John je pryč, ale odepíše, až bude znovu dostupný. (catnipped)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (fisus)
  • Jedná se o dosud nejdelší minutáž filmu této série. (PenguinTom)

Související novinky

Příští rok dorazí jedenácté Saw

Příští rok dorazí jedenácté Saw

12.12.2023

Studio Lionsgate na nic nečekalo. Desáté Saw se sotva ohřálo v kinech a už na sociálních sítích vyskakuje informace o tom, že jedenáctý přírůstek do této série dorazí již příští rok, a to konkrétně… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Reklama

Reklama