Reklama

Reklama

Každá noční můra má svůj začátek! V místnostech tvaru kostky se probouzejí lidé, kteří si nepamatují nic ze své minulosti, a jejich jediným úkolem je dostat se z nebezpečného bludiště kostek ven, což ve většině případů znamená jistou smrt. Wynn, který pracuje v pozorovacím centru a má za úkol zaznamenávat chování objektů uvnitř kostky, si všimne krásné Rains. Dívka ho neodolatelně přitahuje, a tak se rozhodne jí pomoci. To se však nelíbí tajemnému vládci celého komplexu, který na Wynna a Rains posílá pološílence Jaxe s jeho dvěma pomocníky... (SPI Film)

(více)

Recenze (280)

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Pane Bože na nebesích a svatá Marie prostopášná!! Kostka 0 je pořádná vostuda. Uznejte, první díl byl něco mimořádného a co se týče atmosféry, byla jednou z nejlépe udělaných a prostě celkově to byl nářez. Jenže 0 asi chtěla začít od píky a nejenže se jí to vůbec nepodařilo, ale celkové vyznění a šokantnost byli podobného rázu jako když na poště musíte převzít balík. Když k tomu připočtu věci typu, tlusťoch hrábne na mrtvou ženskou a v mžiku se promění v obláček prachu, nemůže tenhle film dostat víc jak 2*. Nejhorší na tom všem je, že když jsem se na to díval, moji spoluhledící byli totálně v šoku a jeden dokonce odešel z toho důvodu, aby v noci nedostal únik moči. A já tam sedím, znudění tím vším a jediné co mě baví je, jak "moji diváci" ječí hrůzou a dáví se horkým čajem Pickwick. Tak už to prostě bejvá... 0=1* ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Druhý díl jsem viděl před 7 lety a naprosto nic si z něj nepamatuji. Kostka je dílo, kde byl už druhý díl navíc a jen se chtěl svézt na vlně staršího kolegy. Příběh je zde naprosto žalostný. Postavy jsou krajně nesympatické a marně hledáte někoho, komu byste mohli alespoň trošku fandit a ve výsledku tak pouze doufáte v bolestivou smrt všech zúčastněných. Jednotlivé místnosti a pasti v nich jsou bohužel po chvíli strašně stereotypní a nudné. Dojem zachraňuje několik explicitních záběrů poprav. Film docení pravděpodobně pouze milovníci předešlých 2 dílů. [27 %] ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračovanie na to ide trochu inak. Okrem ďalších chudákov v kocke sledujeme aj dvoch pozorovateľov, ktorý na nich dozerajú. Bohužiaľ to rúca predstavy o hi-tech zariadení špičkovo vybavenej armády alebo nejakej výskumnej organizácie. Ukazuje sa, že to je banda šupákov. Aspoň, že je tá dvojica pozorovateľov celkom sympatická a vtipná. Zato banda v kocke je úplne vygumovaná. To nie je nadávka, ale vymazali im pamäť, čo ničí možnosť nejakého hlbšieho budovania charakterov na čom by sa dala vystavať poriadna ponorka medi postavami ako v jednotke. Ale aspoň nie sú neznesiteľné ako v dvojke, kde ich mal divák chuť všetkých zabiť. Vizuálne kocka znova pôsobí temne a atmosféricky ako v jednotke, ale nie je tak skvele prepracovaná. Pasce tiež nie sú nejak extra výnimočné, ale aspoň sa držia pri zemi a nie je to také sci-fi ako v dvojke. Zato gore tromfne v hnusnosti aj jednotku a jednu scénu som už nevydržal a radšej trochu preskočil. Už na takéto scény nemám žalúdok. Dejové napojenie na prvý diel je zaujímavé. Celkovo to je priemer, ktorý sám o sebe neohromí, ale ak máte chuť sa dozvedieť niečo o zákulisí kocky, tak tento diel poskytne nejaké odpovede. Či budú uspokojivejšie ako vaša predstavivosť je otázne. Ale na Barbarashove pomery to je jeden z jeho lepších filmov. 5/10. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nie su dve hviezdy ako dve hviezdy. Kocka nula je béčko ako hrom, ale dá sa na tom baviť. Atmosféra je fajn mrazivá, prostredie drsné, postavy O.K. To, že vidíme ako "funguje" kocka oberá film o klautrofóbiu, ale aspoň je o ďalšieho mega záporáka na svete viac. Záver sa zvrhne na riadnu SF blbosť, ale napriek tomu sú to poctivo odmakané dve hviezdy... Podobne ako u SAW II, len tu nemáte šancu dopredu uhádnuť, čo sa bude diať o chvíľu... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak udělat pokračování filmu, který prakticky pokračování mít nemůže protože z předchozích dílů bylo mnoho otázek? No tak uděláme začátek jak vše vzniklo. Film samozřejmě na první film nemá, ten byl výborný, ale po sračce jménem Kostka 2: Hyperkrychle to působí skvěle. Gore funguje jak má, příběh je sice takovej nedomrlej hlavně ta pitomost s vojákama, ale je celkem fajn, pocit uzkosti koluje všude a na diváka to dobře působí. Herci působí celkově dobře, jen ten černoch mi tam celkem vadil. Hudba je ze všech dílů nejlepší. No pokud je nuda a chcete vědět jak Kostka vznikla směle do toho. A jestli vznikne další díl jak se jen bude jmenovat? Kostka 3??? ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • V monitorovací místnosti na začátku filmu je rozmazaný záběr na ovladač pro herní konzoli Atari 2600. (Piggsy)
  • Když Rainsová, Haskell a Meyerhold vstoupí do místnosti s mrtvolou, Haskell předpokládá, že dotyčný umřel nejspíš vyhladověním, načež Rainsová prohodí "Bože, já mám hlad". Jedná se o odkaz na druhý díl, ve kterém si jedna z postav stěžuje na hlad, následně zabije svého společníka a pak ho sní. (Piggsy)
  • Na Wynnově stole je čajová konvice s nápisem "Přemýšlej o vnějšku krychle" (Think Outside the Box). Je to vidět ve chvíli, kdy kreslí obrázek Rainsové. (Piggsy)

Reklama

Reklama