Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (460)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Parádní thriller o zlodějičkovi, kterej se vkrade do rodinného baráku, kde právě "operuje" vraždící maniak, milující životu nebezpečné pasti. Film je od tvůrců Saw 4-6, což je samozřejmě znát. Hodně krve, tajemna a napětí, přesně jak to mám rád. A taky v jednom momentě hraje intro skladby "Dead bodies everywhere" od kapely KORN. Škoda, že si tohle všechno neudržel až do konce. Násilně podstrčená pointa mi ale přišla nijaká, proto bych byl rád za pokračování. 7/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak toto jsem teda nečekal, čekal jsem obyčejný horor. Dostal jsem teda víc, než jsem si myslel. Co se týče příběhu, nějakého pochopení to je obyčejné, někdy fakt chybí ve filmu logické věci, ale nevadí, přesto to jde. První zhruba 20 minut filmu se nic výrazného neděje, přesto to nenudí, seznámení s postavami a hlavní hrdina Josh Stewart ihned zaujme od začátku. Po 20 minutě začíná po většině filmu dění v domě, kde nastane peklo. V domě řádí šílený zabiják, nebo podle názvu sběratel či jak ho mám nazvat. V domě nastala skvělá vyvražďovačka, kdy ten onen zabiják pečlivě vymýšlel pasti a nástrahy, které měly zranit či zabít oběti domu. To mi připomnělo jak už tu pár uživatelů v komentářích zmiňují slavnou a perfektní hororovou sérii SAW. Sice ty pasti nejsou tak originální a nemají zas tak velký smysl jako ve filmech SAW. Ale nevadí, přesto je to nekompromisní vyvraždovačka, kdy opravdu teče krev a oběti dost trpí. Hlavní hrdina Josh Stewart silně zaujal, dost jsem mu fandil a asi proto mě trošku zklamal konec filmu, víc prozrazovat nebudu. Hororových prvků je zde docela dost. Lekačky ani tak ne, ale spíš tíživá atmosféra v domě. A k tomu také možná trocha nepředvídatelnosti. Takže k záporům, konec mohl být lepší, zajímavější úvod a nějaké vylepšení k příběhu. To jsou ale menší chyby. Ve výsledku nečekaně dobrý horor, který mě opravdu zaujal a bavil až do konce. Klidně ho zařadím mezi ty klasičtější horory, má k nim opravdu blízko. Nízký rozpočet mi zde nevadil. Takže celkově hodnotím na zasloužených 86% = **** ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Masakr. Představte si Fincherovu Panic Room spojenou s brutalitou frantíkovské řezničiny Inside. Tomuhle se říká novodobý slasher. Likvidace jsou extrémně brutální - takové drátování a zašívání pat či úst je tím nejmenším, stejně jako vytrhávání zubů kleštičkama. Tady se boduje žíravinou, pastmi na medvědy či používáním živého člověka (!) jako beranidlo. Jenže to není jen bezduchá řezničina. Pastičky jsou všeobecně promakané a scénář nemá chybku. Kdyby se zrovna z tohoto stala série, tak budu opravdu rád. Takhle drsný totiž Michael a ani Jason nikdy nebyl! ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Někdo sbírá známky. Někdo sbírá kartičky s hokejisty. Někdo sbírá použité kondomy. A někdo sbírá lidi. Pokud hledáte horor, který ve vás vyvolá něco jako strach a sáhnete po tomto kousku, tak vám mohu zaručit, že budete nasraní. Docela nuda. Děj je jednoduchý a je popsán v obsahu. Snad k němu pouze dodám, že nás sběratel staví pasti v průběhu loupeže. Stíhá při tom dokonce i mučit lidi, protože je to děsný frajer. A nemyslete si, že jsou to nějaké obyčejné pastičky, které by zvládl postavit každý zručnější domácí kutil. Většinou se jedná o důmyslné kladkostroje s překvapením na konci. Prostě nezbývá než před zručností sběratele smeknout. Bohužel podobné zručnosti nedosahuje režisér. Samozřejmě bych takovou blbost vytvořit nezvládl, ale i přesto si troufám označit film jako práci amatérskou. Po vizuální stránce je to fuj. Zahlédl jsem tam na podlaze v některé pasáži střeva a nebylo to prostě ono. A takových nedotažených fuj je tam více. A úplně největší průser je teprve ten okamžik, když začnete o logičnosti celého filmu přemýšlet. To se potom hodnocení zastaví na odpadu a nelze s ním hnout. Já osobně se nad filmem občas trochu zamýšlel, ale jsem ochotný předstírat že ne a dám tedy 1*. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam maskovaný muž hádzal "qvalty jedna radosť", tento pretekársky krvavý okruh celkom nezvládol. Chýbal mi tam vyšší stupeň dôveryhodnosti, ktorý by reálnejšími krokmi priviedol tento brutálny čin do siene slávy (tým mám na mysli neadekvátny odpor, ktorý kládol zranený hlavný hrdina napriek svojím zraneniam). Film si ma získal dobrou dávkou napätia a niektorými krvavými incidentmi, ktoré sa nedajú len tak "pochovať" a nemožno na nich len tak zabudnúť, takže dávam 70%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Záverečná scéna (s dodávkou v daždi) bola súčasťou pretáčania v Griffith Parku v Los Angeles. (Arsenal83)
  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama