Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muž je uväznený v uzavretom priestore, pripomínajúcom úzku šachtu a márne pátra v pamäti - ako a prečo sa tu ocitol. Priestorom sa ozývajú desivé zvuky, chvíľu ho dokonca akási neznáma sila vlečie po zemi a udiera do hlavy. Po čase objaví zmasakrované ľudské mŕtvoly a medzi nimi jediného živého človeka, neznámu ženu, ktorá je odhodlaná nájsť východ z tejto hrozivej pasce. Zdá sa, že cesta von vedie cez nádrž plnú krvavej vody s torzami ľudských tiel... (Nick Tow)

(více)

Recenze (39)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Moderní forma trýznivého inferna, vyznačující se nebývalou naturalističností, porcí napětí, utrpení a soucítění zároveň. Hlavní symptomy vyskytující se během sledování: zrychlené dýchání a vyšší tepová frekvence, kousání nehtů, nezvyklé obličejové grimasy a pocuchání už tak křehkých nervů. 85% ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Vždy mi je ľúto, keď svojím sposob geniálny film posielam do pod/priemeru, ale nemám chuť sa pretvárovať, že ma to bavilo. Polovicu som len tŕpel a sledoval, kedy to skončí, dalšiu som s otvorenými ústami. Dakedy ani nechápem, jak je to možné, že z Japonci s fakt nepríjemného filmu zrobia romantickú romancu..a ten záver? Dosť slabý na taký film.(2,5*)EDIT:25.2.2015 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Nie je ľahké byť Cukamotových hrdinom. Hlavne ak tým hrdinom je sám Cukamoto. Haze je príbeh manželstva.. ktoré predstavuje " asi" emočné bludisko. Výrazná subjektivizácia konotácií nám síce môže poslúžiť k vlastnej interpretácií diela, ale na konci( kedy sa dostávame do realistickejšej roviny) sa to akosi významovo rozpadá. Je bludisko metaforou na vnútorný svet, ktorý je stiesnený a utláčaný práve vzťahom? Sú končatiny milenci, ktorých zničila nenávisť Cukamotovho bludiska? Je bodnutá žena v kuchyni dôsledok jeho vnútornej nenávisti? Sú spomienky pre vzťah dvojice relevantné? Je to hra s divákom a s formou. To ide Cukamotovi najlepšie. Ale aj tak to nie je vyslovene film z ktorého by som padal na zadok. Nie že by väčšina jeho filmov taká bola. Len osvedčené prvky vzbudzujúce nepríjemné pocity, sú pre mňa už akosi nezaujímavé. Tetsuo a Snake of June neprekonaný. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zvuky a závěrečných 5 minut - to jsou výrazné klady filmu, ze kterých se vám minimálně naježí vlasy. Všechno ostatní jsem ale bohužel přes tu tmu neviděl, tudíž jsem ani nepobral pointu a to nepočítám prapodivný dialog mezi mužem a ženou uprostřed toho temna. Každopádně svoji hororovou sílu to nepochybně má, vo tom žádná. 40% ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Haze a Tetsuo.¬         Kdyby zůstal pan Šin'ja Cukamoto u herectví a odskočil si natočiti Tetsua, byl by v mých očích pan Někdo. Tetsuo je ne pouze provokativní, ne pouze drsný a hrubý a krutý: je to svérázný a svébytný snímek bez umělé psychologie a téže filosofie, hovořící sám o sobě a svou řečí k divákovi, kterému, při jeho patřičném naladění a soustředěnosti, má co dáti — byť pro jeho nahodilé, prvoplánové a méněduché zpracování nelze hovořiti o výjimečně kvalitním počinu.¬                 Ne tak Haze; to už je pouhé blábolení někoho bez soudnosti, někoho, kdo chce oslniti za každou cenu, takyumělecké a takyintelektuálské chcanky pro různé pošahance vyžívající se v úchylkách nebo pro "hluboké" týpky, které bych rád poslal se sbíječkou na rok do dolů, aby viděli život také z jiné strany; zplod s právem na jestvuňk stejným jako deseti miliard kobylek požírajících poslední zbytky úrody. Dávám bez lítosti palec dolů pro tento výměšek, jehož odstraněním vznikne škoda jako při umytí pochcaného záchodu lyzolem.¬                 To je vlastně všechno. Víc jsem, jak s překvapením zjišťuju, říci nechtěl. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama