Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Animovaný
  • Hudební

Recenze (25)

plakát

Pád domu Usherů - Havran (2023) (epizoda) 

Jediný díl, ze kterého dýchala každou chvílí pravá "Poeovská" atmosféra. Dialogy byly opět dlouhé, ale tentokrát mi to vlastně vůbec nevadilo, jelikož bylo vyřčeno mnoho zajímavých myšlenek nutících k úvaze. Filmařsky opravdu vyvedená třešnička na dortu, která celý seriál uzavřela s grácií.

plakát

Pád domu Usherů - Maska červené smrti (2023) (epizoda) 

Z nevinného prvního dílu se nám překvapivě vyvinula tahle zvrácenost. Důraz na netradiční sexuální úchylky byl docela zajímavým prvkem jinak hororově laděného seriálu, jen doufám, že se příště bude řešit už něco jiného. Každopádně tenhle díl z hlavy jen tak nedostanu (i když stále přemýšlí, zda v negativním, či pozitivním), jednak kvůli opět skvělému vizuálu a samozřejmě kvůli té nechutnosti na konci.

plakát

Pád domu Usherů - Půlnoční děs (2023) (epizoda) 

V podstatě to, co jsem od Flanagana čekala. Příjemná podívaná (hlavně co se vizuálu týče), která nijak zvlášť nestrhne, ale ani nezklame. Kdyby se ubralo na slovech, vůbec bych se nezlobila.

plakát

Barbie (2023) 

Ano, tenhle film se nedá brát vážně, takže kdo to nepochopil, ať radši ani nehodnotí. Já jsem se prostě jen nechala unášet a musím přiznat, že jsem se bavila. Takovýto film tady ještě nebyl. Je to sice úlet, ale ve výsledku v pozitivním slova smyslu. Skvělí herci, nádherné kostýmy a kulisy, příjemný soundtrack, nechybělo spoustu dobrých vtipů, dokonce i několik poselství to mělo a nakonec i slzička ukápla (což bych teda od Barbie vůbec nečekala). Jediná kritika, kterou si prostě nemůžu odpustit, je těch pár scén, které mi ani v Barbie světě nedávaly tak úplně smysl.

plakát

Trabantem Jižní Amerikou (2014) (seriál) 

Jakkoliv mám ráda trabantí filmy, seriál tomuto projektu prostě sluší mnohem víc. Pár nenásilně podaných faktů, autentické záběry jihoamerické krajiny a zdejších obyvatel, neodolatelné vtípky svérázné partičky, a to vše okořeněné dramatem v podobě technických problémů. Takže sečteno podtrženo, mně tu vůbec nic nechybělo.

plakát

Charro! (1969) 

Vzhledem k tomu, co jsem slyšela o kvalitách filmů s Elvisem Presleym jsem čekala ledacos, ale musím říct, že nakonec to žádná hrůza nebyla. Takový obyčejný, tuctový western, který nenadchne, ale ani neurazí a jako jakási westernová jednohubka pro nenáročného diváka se na něj dá úplně v klidu dívat. 50%

plakát

Krvavá nevěsta (2019) 

Tak tohle mi neskutečně sedlo. Bylo to sice dost crazy, taková drsnější Addamsova rodina, ale právě to mě na tom bavilo. Na poli hororů konečně zase něco originálního.

plakát

Rány (2019) 

Téměř celý film jsem si říkala, jak to, že je zdejší hodnocení k tak originálnímu a zajímavému filmu tak skeptické. Jasně, nesmyslné chování postav, nejvíce tedy té hlavní, bylo sice chvílemi do očí bijící, ale i tak jsem byla připravena jít s hodnocením celkem vysoko. Ale pak přišel konec a já si řekla: "Co to jako mělo být?" Pořád jsem čekala, co z toho vyleze, jak se to všechno vysvětlí a jak to dopadne... a ono nic. Takže to nakonec byla vlastně taková splácanina, sice s pár dobrými nápady, ale bez hlavy a paty. Zdejších 40 % odpovídá.

plakát

Zlatá labuť - Série 1 (2023) (série) 

Na První republiku to sice nemá, ale i tak příjemně koukatelný seriál, spíše jeden z těch lepších, co tady v Česku vznikají. Kulisy a kostýmy nádherné, příběh sice jednodušší, nikoliv však hloupý. Někteří herci skvělí, navíc dobře zapadající do tehdejší doby, někteří však o trochu míň, hlavně co se hlavní hrdinky týče, což je za mě trochu problém. Ne že by hrála vyloženě špatně, ale namísto dívky ze třicátých let v ní stále vidím tu starostlivou maminku z Kukaček.

plakát

Neskoro večer: Talkshow Petra Marcina (2014) (pořad) 

Vtipné, příjemné, plus moderátor nechává hostům prostor o sobě něco říct, takže se o nich člověk skutečně něco dozví. Navíc různé zábavné aktivity Marcina s hosty jsou velice originálním prvkem tohoto pořadu. Nehledejte v tom nic vysoce intelektuálního, ale jako odpočinkový pořad po desáté hodině večer to účel rozhodně splňuje.