Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (8)

plakát

Burácení (2015) 

Zcela neobjektivní tříkvalt, protože mám rád Tomáše Hajíčka. Jinak naprosto nevyrovnaný film s až na výjimky příšerným soundtrackem a místy za hranu srozumitelnosti smíchaným zvukem. Hajíček prakticky nesleze z plátna, což je dobře, když je v pozici, která mu sedí – jede na motorce, kouká na dveře, kouká na kozy, smutně přebírá parte, odchází zády ke kameře, sere ho Kohák (koho by nesral); a je to špatně, když má hrát něco složitějšího. Začátek je peklo, když už jsem si cca v 25. minutě myslel, že nemůže být hůř, objevila se Chantal madafakin Poullain a já chtěl plakat. Naštěstí se pak vyjede na moto sraz, který pořádá (asi hned po scénáristovi hlavní anatgonista filmu) superdrsný badass Zdeněk madafakin for real Podhůrský a já se smál a smál a smál. No a pak už je to gradující emoční rodeo až do konce, překvapivě mysteriózní (resp. tak divná až zábavná) návštěva vesnické hospody s Ryšo králem Mullerem, naprosto wtf scéna v divadle s nejdivnější milostnou scénou jakou jsem kdy viděl (co tam dělal ten režisér?), slo-mo bitka na benzíně a epicky wtf vyvrcholení. Vlastně nevím, o čem to bylo, ale znovu: mám rád Tomáše Hajíčka, s překvapivě cudnou Vicou Kerekeš jim to sluší a ta jediná snesitelná písnička ze soundtracku krásně sedne k motorkářským záběrům. Po dokoukání se mě zmocnila podivná nostalgie. Možná je to těma práškama😊 Určitě to budu za rok chtít vidět znovu.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Ne, že by ty předchozí Marvelovky byly nějaké terno, ale tohle už je vyloženě lobotomie a musel jsem se dost přemáhat, abych to vůbec dokoukal.

plakát

Úsvit (2023) 

Forma drtivě zvítězila nad obsahem. Cca v polovině filmu se otevřela zdánlivě slibná dějová linka s telepaty, ta ale byla buď nedotažená, nebo jsem si jí spíš jen v zoufalství vybájil, což je ale pro film nekonečná škoda. Kdyby se to včas zvrhlo v "Midsommarské pastorále", jsem s hodnocením úplně někde jinde.

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Romance jak řemen, úžasně feel-good milostný dopis osmdesátkové Itálii, všudypřítomné štýlo (auta, oblečení, nábytek, ...), mladí krásní lidé si povídají, jí a tokají, sympatický taťka se culí, všemu tomu člověk tak nějak věří a klidně by s těmi lidimi sedl ke stolu a kochal se. Jinak se toho ve filmu zas tak moc neděje a stejně je toho až moc. Krásně zahráno a natočeno, do toho bezvadně vybraná hudba, co se rozezní jen v ten pravý okamžik. Čtyřkvalt. Omluvte mě, jdu hledat návod jak selektivně vytěsňovat vzpomínky.

plakát

Legenda o vášni (1994) 

Naivně jsem čekal skvěle obsazenou a formálně perfektní romanťárnu o partě nažehlených chlapců přetahujících se o srdce Lady Guinevere. Místo toho jsem dostal skvěle obsazené a formálně perfektní drama, kde není nouze o velkolepost, napětí, absolutní zmar a kde člověku nejdéle vydrží vztah s medvědem. Dechberoucí záběry přírody (Montana!) jako bonus.

plakát

MovieZone Live! (2010) (pořad) 

Dokonale vyvážená slitina punku, vulgarismů, divných historek a řečových vad podepřená nezpochybnitelnou erudicí. Nejlepší a nejzábavnější pořad o filmech.

plakát

#annaismissing (2023) 

Sledovat většinu 'moderních' českých detektivek je jak jet na kole bez sedla. Po polní cestě. Do Tachova. To nechceš. #annaismissing je zářná výjimka, pracuje skvěle: tahá za nervy, je zajímavě nasnímaná i nazvučená, herečky a herci (většinou neokoukaní) fungují, prostě paráda. Chci jet na Mácháč! Jasná 4