Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po osmi měsících příběh dvou hráčů se smrtí, doktorů Westa a Caina, pokračuje v Peru, kde právě končí svůj pobyt jako dobrovolní medici v občanské válce. Právě zde našli klíčový prvek pro experimenty s podstatou života a smrti. Následně se oba vrací zpět do Miskatonické nemocnice, kde je začne pronásledovat policie. Její zásah bude ale téměř minimální a doktoři West a Cain opět rozjedou své pokusy nejen se samotnými mrtvými, ale pustí se i do složitějších experimentů. V tomto díle jim bude svou brutální zvrhlostí konkurovat doktor Hill. (A.L.E.S.)

(více)

Recenze (102)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Maličko slabší než první díl, ale úchylné nápady mu to bohatě vynahrazují. Herbert West opět řádí, sice nepálí suché hlášky jako z kulometu (jak tomu bylo v jedničce), ale když už nějakou utrousí, stojí za to. Příjemné odkazy na Bride of Frankenstein (a pár dalších) jsou očividné a vždycky mají nápad, na rozdíl od prvního dílu ani Dan Cain nebyl tak moc na ránu do zubů, takže celkově jsem byl velmi spokojen. Hlava doktora Hilla s létajícími netopýřími křídly byla hodně ujetá, ale víte jak to chodí... tak vznikají legendy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mám rád americké horrory z osemdesiatých rokov minulého storočia. No snímku "Re-Animatror" som nikdy nedokázal prísť na chuť. Hlavný hrdina, doktor Herber West, mi je značne nesympatický. Krpatý, okuliarnatý podivín čo sa hrá na Boha. Chce poraziť smrť. Preto experimentuje so substanciou, pomocou ktorej dokáže oživiť mŕtve telá. Prvý film ("Re-Animator") bol natočený v roku 1985 a o štyri roky neskôr mala premieru druhá časť s názvom "Nevesta Re-Animatora". Oba snímky sú inšpirované dielom spisovateľa H.P.Lovecrafta. ** ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Yuzna ve svých filmech skvěle využil odkazu H.P.Lovecrafta, což platí i pro pokračování výborného Re-animátora. Frankensteinovské téma je jasné - Westovi již nestačí pouze oživovat mrtvá těla, tedy navracet je zpět do života. On chce být stvořitelem života nového! Část filmu se nese ve vážném duchu, část je opět černohumorná. Pokusy s oživováním jednotlivých částí těl a jejich nelogickým spojováním končí v odpadu, kde se s nimi naši hrdinové ještě setkají. Podařené triky, vědra krve, velmi dobrá kamera a strašidelný příběh. West a Cain bydlí na hřbitově v bývalé márnici, což už samo o sobě pěkně evokuje gotické horrory... Noc, blesky a ve sklepení se rodí cosi děsivého! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně nemám trilogii Re-Animátora moc v lásce. Jednička mne z dnešního pohledu už vůbec nebaví a nudí. Trojka mi připadne trapná, s ubohým a trapným humorem. "Nevěsta" byla mým velmi oblíbeným splatterem už od útlého mládí a spolu s "Evil Dead 2" jsem tímto filmem rád doma pomocí vhsvidea uváděl kamarády a kamarádky (a občas i rodiče ...) do mdlob ... Po mnoha letech jsem si druhý díl schválně znova pustil, abych zjistil, jestli na něm zub času zapracoval stejně intenzivně jako na dílu prvním. A byl jsem neuvěřitelně mile překvapen. Opravdu se stále jedná o naprostý vrchol splatteru, kde od začátku do konce funguje naprosto vše. Akčnost, excelentní herecké výkony většiny postav, zejména West je naprosto dokonalý, spousta humoru, který díky bohu výborně funguje a do toho navrch neuvěřitelná plejáda gore efektů, opravdová přehlídka a lahůdka, stará dobrá ruční práce, hektolitry krve, ruce, nohy, oživlé mrtvoly nebo jejich části. Navíc perfektní prostředí ve kterém se film odehrává, výborná výtvarná stránka, každý kamerový záběr má co nabídnout. Grandiozní závěr filmu. Prostě absolutní špička v splatterovém žánru. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pokračování kultovního Re-animátora z roku 1985, tentokrát se režie nezhostil Stuart Gordon, ale sám Brian Yuzna, který měl v jedničce úlohu producenta. Dvojka se však výtvarnou stránkou od předchůdce v ničem neliší, oba pánové mají totiž dosti podobný rukopis. Yuzna nenechává nic náhodě a sází na již osvědčené prvky (úžasný Combs, hlava dr. Hilla, nemocniční prostředí, spousta krve a morbidního humoru) a do toho přimíchává nové ingredience, dotažené do absurdní dokonalosti. To se týká vylepšení samotného séra, které už jen neoživuje mrtvoly, ale vytváří zcela nové bytosti. Yuzna tedy čerpal inspiraci z Frankensteinovy nevěsty. Odtud si vypůjčil některé prvky jako nešťastnou lásku a umělou bytost sešitou z částí těl. Asi nebudu daleko od pravdy, když řeknu, že se jedná o jeden z nejlepších snímků, co se splatteru týče. V lecčem prvního Re-animátora dokonce překonává, což vůbec není častý jev. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Film bol zakázaný v Singapure. (Paldiny)
  • Když jde v jedné scéně slyšet hluk z laboratoře, Dr.West řekne, že zvuk nejspíše dělají krysy ve zdi ("probably rats in the wall"). Jedna se o narážku na povídku H.P.Lovecrafta, "Rats In The Wall". (Pumiiix)

Reklama

Reklama