Reklama

Reklama

Náš příběh se odehrává v malém městě Willard, místě, kde se každý zná s každým a nikdo nezamyká dveře, protože zloději zde prostě nejsou. A všichni až na Timmy Robinsona (K'Sun Ray) jsou spokojení. Timmy je osamělý tichý kluk zavřený neustále ve svém pokoji. Jednoho dne si jeho maminka (Carrie-Anne Moss) koupí nemrtvého domácího pomocníka (Billy Connolly), ale Timmy je zásadně proti, protože zombiím nevěří. Když si s ním ale umrlec chce hrát a navíc ho ješte zachrání pred místními rváči, začne jej považovat za přítele a pojmenuje ho Fido. Jenomže nefunkční Fidův obojek je velký problém, a o to větší ve chvíli, kdy začnou sousedé umírat. (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt hodně zvláštní film ! Už podle traileru jsem si nebyl jist o co vlastně půjde . Ten film je totiž originální , což je v dnešní době prakticky zázrak . Funguje to dobře jako horor , ale i jako komedie . Má to v sobě , ale i prvky počátků sci-fi filmů , tak že to funguje dobře i jako retro . Hlavně ten úvod opravdu stojí za to . Mohu doporučit všem těm co chtějí vidět něco , co se jen tak nevidí . ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Hloupoučká gotika na předměstí. Filmaři patrně přebývali v Cařihradu a náhodou studovali v tamní mudrcké škole. Prý tam takovou opravdu mají - učí v ní lidi myslet. Nepomohlo to. Jediným pozitivem je Carrie-Anne Moss, který odhodila odtažitou škrabošku Trinity a po celý film se promenáduje v sexy šatech s puntíky. Zbytek filmu puntíky nemá a potřeboval by zrecyklovat. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

In the brain and not the chest, head shots are the very best. 1) Spoiler. Zombie Wars skončily, lidé vyhráli a pod otcovským dohledem ZomConu šťastně žijí v domech po vysídlencích, kteří byli odesláni do Divoké zóny. Ve fašizoidním novootrokářském řádu je všem dobře, jen je třeba být ostražitý a hlídat si staré lidi. 2) Zajímavý nápad dostal slušivý kabátek v podobě precizní výpravy, vtipných situací i šlehu společenské satiry. Všechno je moc pěkné, ale já se nesměji, ba naopak, přímo se nudím. Proč asi? ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v nedávném Úsvitu mrtvých i zde je forma parodie prezentována vzdáním holdu. A to se mi líbí. Stylizace USA 40. let je naprosto neokoukaná čili u mně naprosto v pořádku. Jen škoda hry na city mezi Timmym (Timmy & Billy - známí to hrdinové naučných filmečků z těch let...) a Fidem. A samozřejmě nemůžu vynechat božskou Carrie-Anne. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

S ochočenými zombieky už kdysi koketoval sám mistr žánru G.Romero ve Dni mrtvých, ale zde byl tento nápad rozveden tak netradičně a kouzelně, až z toho moje srdce zaplesalo. Soumrak mrtvých mě sice dokáže častěji rozesmát, ale Fido mě navíc dokázal dojmout. Se zombie horory se v posledních letech roztrhl pytel tak, že už pomalu na množství ty špatné převyšují nad kvalitou, zatímco zombie komedií je pomálu, ale stojí za to. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. září 2006 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Na pohrebe (cca 1:24:04) FIDO-vi nesvietia červené kontrolky. (GabrielGabko)

Související novinky

Unavená smrt

Unavená smrt

22.05.2006

Taky jste si říkali, kam se poděla bledotemně krásná představitelka otce, syna a ducha svatého anglicky z Matrixu Carrie-Anne Moss? Kromě toho, že se starala o své děti (první 9/03 a druhé 11/05) si… (více)

Reklama

Reklama