Reklama

Reklama

Dobrá sestra

Trailer 1

VOD (1)

Přetížená sestra z jednotky intenzivní péče bere obětavého nového kolegu jako oporu v práci i v soukromí. Nečekaná smrt pacientky na něho ale vrhne stín podezření. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (146)

bozka10 

všechny recenze uživatele

Skôr sociálna dráma ako thriller,aj ked sa to miestami prehupuje do napínavejšej pozície.Tempo je pomalé a komorné,napriek tomu som sa zavŕtal dotoho,aj ked toto zrovna nevyhľadávam.Herecké duo výborné,tam to sadlo jak rit na šerbel.Kdo však očakáva nejaký strhujúci thriller o anjelovi smrti bude mierne sklamaný,za mňa spokojnosť. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mi přišlo hodně omšelé vzhledem k tomu kolikrát se už ve skutečnosti objevilo v Česku. Takže žádné překvápko. Zachránit to mohlo zpracování, ale to bohužel naprosto ztroskotalo. Doteď jsem měla za největšího uspávače Terrence Malicka ovšem Lindholm ho s přehledem překonal. A to přitom jeho filmy miluju a jsou geniální. Zřejmě mu ten přechod k amíkům nesedl. Dívala jsem se odpoledne a skoro jsem konec zaspala, musela jsem si dát sirky do očí, abych to vydržela. A jakkoliv jsou české filmy podceňované, tak "Podezření" a "Hodinu nevíš...", které pojednávají o tom samém jsou o několik levlů výše a to byly televizní filmy. Takže tak asi...Za mě 45% ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Kdyby lidé tušili, jak je těžké a prakticky nemožné uhlídat vyšinutého jedince v řadách zdravotnického personálu, neměli by klidné spaní... Však v momentě, kdy něco nelícuje, rozbíhá se mašinérie k dopadení. Tento příběh je brutální nejen v činech, které Cullam napáchal, ale v tom, jak se k tomu postavily nemocnice. Tohle nepochopím! Jinak velmi se mi líbila scénka s kamarádkou u vína. Drobnost, ale takto přesně probíhá komunikace dvou dávných zaměstnanců, kteří se znají z placu a klidně po dvaceti letech řeší někoho, kdo se jim nezdá. Žádné vytáčky, reálné hlášení, drbů včetně. A abychom trošku zvedli mandličky pracovním turistům, kteří se ve zdravotnictví pohybují a často bývají vyhozeni, vězte, že stran těchto příchozích na nové pracoviště se vždy zvedne telefon a volá se známým, aby se vědělo, kde byl zakopaný pes. S ohledem na fakt, že se jedná o profese, které mají v náplni práce péči o nemocné, v pořádku. Kradla v šatně prachy z peněženek, bude krást i tady, mizely léky, bude fetovat i tady, chlastala, bude chlastat i tady, byla hrubá na pacienty, bude i tady, byla lajdák, bude lajdákem i tady. A vždy je to tak, že se tak stane už ve zkušební době. Člověk aspoň ví, co sledovat. Když by takovou drbárnu pěstovali tehdy v amerických špitálech, zastavili by ho dřív. Ale oni ho nezastavili a to je tragické. ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Me tenhle film sedl. Krasne komorni az minimalisticke. Obeslo se to bez spousty klise, ktere jsem misty ocekaval (tisk dukazu - tak jsem klasicky cekal ze se zaporak objevi za zady, nebo ze vycte, ze uz to o nem kladna postava vi a zacne vydirani skrz deti apod). Takze mi to prislo jako prijemne neprekombinovane mrazive drama s velmi povedenymi hereckymi vykony hlavnich postav. Parada. ()

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

"Umírají vám lidé?" Vůbec by mi nevadilo to velmi pomalé a rozvláčné tempo filmu, ani prořídlé vlasy Jessicy Chastain, kterou mám jinak moc ráda, překousla bych i ksicht Eddieho, kterého už prostě nemůžu vidět jinak než jako dánskou dívenku. Co je ale průser, tenhle film nemá snad jediné silnější místo. Vše se vleče v jednom monotónním duchu, nic nepřekvapí, neurazí, nezaujme. Od začátku víme, co se bude dít, nějaké to úmrtí se prostě bere jako hotová věc a ani závěrečné doznání nemá špetku emocí. Škoda. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Amy Loughren (Jessica Chastain) v době vydání filmu žila se svými dvěma dcerami v DeLandu na Floridě, kde se po případu vraždy věnovala duchovnímu životu. Kromě toho, že byla registrovanou zdravotní sestrou, byla také praktikující mistryní Reiki a hypnoterapeutkou. (BMW12)
  • Natáčení filmu probíhalo v amerických státech New Jersey, Connecticut (ve městě Stamford) a Pensylvánie. (GASTON73)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama