Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvůrci:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrají:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Minisérie Pam a Tommy je zasazena do divokých dob vzniku internetu a založena na neuvěřitelném pravdivém příběhu sexuální videonahrávky Pamely Andersonové (Lily Jamesová) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video ukradené z jejich domu nespokojeným řemeslníkem (Seth Rogen) se z undergroundové zajímavosti na VHS stalo celosvětovou senzací, když se roku 1997 objevilo na internetu. Tato minisérie obsahuje vše – příběh lásky, zločin i varování pro ostatní. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že osmidílný seriál o první sex tape na internetu najdu na Disney+ a ještě k tomu s českým dabingem. Každopádně mě překvapilo, jak dobře takové zbytečné téma bylo natočené. Jasně, námět je popkulturně vděčný a hodně diváků si najde. Osm dílů je ale na podobný příběh přeci jen trošku moc a ve výsledku je to docela i znát. On by totiž stačil klidně i 90 minutový film a vyšlo by to nastejno. Každopádně sympatické na tomto seriálu jsou dvě věci. Jednou je Lily James a Sebastian Stan. Oba hrají na hranici geniality. První polovinu seriálu si pro sebe bere Sebastian coby excentrický Tommy Lee. Druhou pak krásná Lily James, která je tu znatelně hezčí, než kdy Pamela byla...takže je vlastně na co koukat. No a druhý bod je devadesátková atmosféra, která je prostě boží. Počátky internetu, perfektní soundtrack, absurdity doby, které tenkrát byly běžné a dnes je kde kdo nepochopí. To všechno tu je a i pro to všechno jsem se u seriálu docela obstojně bavil. A mluvící penis? To ještě někoho překvapuje, že Seth Rogen si neodpustí ty svoje zhulenecký vtípky? ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Devadesátková esence, která právě ve chvílích, kdy je nejšílenější a nejvíc mi u ní tuhnul úsměv, byla nejpravdivější. Na pozadí ulepeného skandálu se odehrává ztráta ideálů i mírný duševní rozklad pár nešťastníků, fascinující cesta internetu a všeho špatného, co s sebou přinesl – a v první řadě i smutný příběh o tom, jak musela jedna holka dospět jen kvůli tomu, že být sexsymbol i charakterní herečka někdy zkrátka nejde najednou. Pamelu jsem na základní škole neuctíval, Tommyho vnímal snad jen jako dutý pařez, ale tady jsem každý jejich životní hrbol či zádrhel div neobrečel. Lily i Sebastian jsou odvážná castingová rozhodnutí, která se ale vrací stonásobně. Ta podoba, grimasy, dikce, úsměv a vzájemná chemie. Klidně bych si dal druhou sérii se vším dobrým a (jak už to u slepovaných věcí bývá) spíše špatným, jen abych mohl jejich interakci ještě chvíli sledovat. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

První díly naznačují, že půjde o komediální seriál o zoufalém řemeslníkovy, který shodou okolností odcizí kazetu s domácím pornem TOP celebrit. Postupující děj nicméně začne měnit perspektivu a po rozjuchaném seznámení Tommyho a Pam nastává pomalé odhalování rozrůstajícího se traumatu, který únik sex tape v Pamele podnítí. Citlivě a dobře odvyprávěný příběh o tom, že únik hanbaté videonahrávky, vám zákonitě způsobí nejvíce problémů, pokud jste nositelem něžnějšího pohlaví. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nečekal bych,že se z takové jednoduché a zdánlivě banální věci jako je (původně nechtěná) krádež a následné zveřejnění domácího sex videa vytřískat tolik a hle, povedlo se.Celý seriál jede ve dvou rovinách.V té první sledujeme truhláře Randa,který onu inkriminovanou kazetu víceméně omylem ukradl proto,že chtěl zpátky svoje peníze.V té druhé je tu pak příběh krátkého manželství Pamely Andersson a Tommyho Lee, které je touhle krádeží a publikováním videa dost ovlivněno.Upřímně nechápu proč se od seriálu jak Pamela tak Tommy distancovali.Je velmi pravděpodobné,že nechtěli otvírat staré rány,ale jinak je tu hlavně Pamela zobrazena jako normální žena,kterou válcuje nepříjemná situace.Tommy je tu sice lehce za kreténa,ale i on dokáže ukázat rozumnou a lidskou stránku.Třešničkou na dortu jsou pak krom povedené retro atmosféry devadesátek hlavně herecké výkony.Rogen je v dramatičtější póze opět velmi dobrý,ovšem tentokrát je válcován Sebastianem Stanem a hlavně Lily James.Ta díky maskérům vypadá jako kdyby Pamele z oka vypadla a navíc sem jí věřil každou jednu emoci...80% ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dočasne lipnúť na nezažitej americkej deväťdesiatkovej nostalgii mimo iného primárne skrz nekonečný binge šou Howarda Sterna práve v čase, keď vychádza produkt kalibru Pam & Tommy, bola značne rozumná vec. --- Tvorcovia dôkladne poznajú históriu (nielen) mediálneho prostredia toho času, dávkujú trefné referencie rýchlou kadenciou. Niekedy jednoslovne, niekedy jednovetne, inokedy rovno cez prekrývajúce sa príbehy a tak bravúrne, až je to k*rva nádherné. Veľký cit pre detail, od časopisov a novinových titulkov cez plagáty v kanceláriách štúdia až po billboardy pred obchodom s hudbou (album Daydream od Mariah Carey <3). Všetko vyzerá tak skutočne! Lokácie, interiéry/exteriéry, kostýmy, všeobecné reálie a celkovo svet, v ktorom sa seriál odohráva. A to vrátane Lily James (po jej zočení v tej čiernej blúzke so zapnutými vlasmi v piatej epizóde som skoro odpadol), ktorá si berie priestor dominantne a suverénne pre seba, až je to sladká fantázia. Sebastian Stan ako Tommy Lee herecky žiari, za ním tesne v závese Seth Rogen, ktorého (nenávidím) som si tu až neprirodzene slastne vychutnával a táto dramatická rola mu sadla brilantne. S čistým svedomím je možné túto minisériu otitulovať ako jeden z najlepších počinov od šeredného Hulu. A čo teraz? Veľmi jednoduché – hor sa na albumy Mötley Crüe, Baywatch, opáčko Barb Wire, Snapdragon a Raw Justice. Plus Howard Stern, prirodzene! --- Rolling Stone článok, z ktorého sa adaptovalo. / Slušný VICE doku o 90s / (x / x / x) (x) ()

Galerie (201)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v baru, kdy Tommy (Sebastian Stan) vypráví o mravencích, popisuje události, které se staly na tour s Motley Crue a Ozzym Osbournem v roce 1984, kdy sám Ozzy mravence šňupal. (Korkyist)
  • Kostýmy postáv neboli špeciálne vyrobené. Boli nakúpené z druhej ruky zhruba podľa toho, čo v tom čase nosili Pamela a Tommy. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam &amp; Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama