Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvůrci:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrají:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Minisérie Pam a Tommy je zasazena do divokých dob vzniku internetu a založena na neuvěřitelném pravdivém příběhu sexuální videonahrávky Pamely Andersonové (Lily Jamesová) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video ukradené z jejich domu nespokojeným řemeslníkem (Seth Rogen) se z undergroundové zajímavosti na VHS stalo celosvětovou senzací, když se roku 1997 objevilo na internetu. Tato minisérie obsahuje vše – příběh lásky, zločin i varování pro ostatní. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (75)

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Já jsem fakt upřímně rád za každou infúzi devadesátek do mých žil, jaká vznikne, obzvlášť, když jsou takhle stylový a sexy. A fakt, Lily James pod tunou make-upu a Sebastian Stan chodící do postele s očními stíny mi v tomhle případě přišly jako dokonalejší verze původní Pamely a Tommy Leeho. O to větší škoda, že tuhle jejich vášnivou i tragickou love story narušovala ještě hromada dalších bočních historek, které možná byly místy zajímavé, ale rozhodně ne natolik, aby taková minisérie musela mít 8 epizod. Vlastně bych to mnohem radši viděl jako film ve stylu Já, Tonya. Takhle je to rozjezd za 10/10 a dojezd za "ok" 7. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Překvápko. Není určeno pro povýšené hnidopíchače. Spokojeně jdu do plných, přitom nějaký erkový rating mám v paži. Bulvární záležitost dvou, především bulvárem vyrobených celebrit, tímto dílkem dostává jinou hodnotu, čili se nenechte odradit hodnocením nebo vlastními předsudky, že přeci nebudete koukat na Pamelu, kterou však zná každý. První tři díly dělal Craig, vynikající jízda! Smích nahlas, švih, hudba, obsazení, pak do projektu vsupují baby, ale dá se. Pochopitelně se více zaměřují na Pamelu, ale dá se to pochopit. Ona ta silikonová bloncka klidně mohla být mladá, sice rozcapená, ale milá ženská, která měla fakt pech na zloděje, ale nebudu prozrazovat děj. Že je Tommy pako a naběhl si zcela zbytečně, taky nebudu rozvádět. Dneska je jiná doba. Každé pískle má vítr, že se stane obětí virálu, je kolem toho nemálo psychických potíží, dětských sebevražd, ale i dospěláckých. Zničit život člověka je od vynálezu foťáku a kamery na mobilu snadnější. Příběh z půlky devadesátek může touto optikou působit banálně, přesto z toho člověka mrazí, protože tehdy to běžné nebylo. Taky víme, jak funguje bulvár a jak různé přiblblé štiky a verešky do něj samy perou kde co, jen aby byly na výslunní. Přesto všechno pokládám příběh Tommyho a Pam za cosi nechutného, co jim určitě muselo způsobit mnoho těžkých, nezávidění hodných chvil. Měsíců. Roků. Natočeno je to výborně, styling a masky herců jsou perfektní, Popelku Lily bych na tuhle roli nehádala ani omylem, Rumun je přesný a kanadský komik v roli zločineckého lůzra, vpředu banka, vzadu discotéka, to je skutečně figurka k posrání. Ode mě plný počet. Né že by neexistovala serióznější tvorba, ale v rámci lehkého žánru mi tohle nečekaně dobře padlo. Usměvné, perfektní retro, skvělá kamera, dialogy, prostě šmrncovní zábava, která pokud vás neosloví řekněme během dvou dílů, nechte tak a plavte do jiných vod. U nás to jelo na jeden zátah. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Že začátku neskutečně svižně a zábavně natočená minisérie, která sice začne ztrácet dech a zabývat se i méně poutavými odbočkami, ale stále zůstává příjemně zábavnou. Nenapadlo by mě, že se dá z domácího porna natočit taková zábava. Režijně vynikající s parádním soundtrackem a dokonalými herci i v těch nejmenších rolích a minimálně Seth Rogen nikdy nebyl zábavnější. Něco tak dravého tu nebylo od Vlka z Wall Street. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa mi do toho nechcelo a musím napísať, že som aj dosť veľa času stratil, týmto zbytočne pretiahnutým seriálom. (Pretiahnutým časovo). Áno, herecké výkony sú super, obzvlášť "vážna" rola pre žida Setha Rogena. Lily James bola neskutočne prerobená a myslím že budete súhlasiť, že už by tak mala vyzerať navždy, lebo jej to milion krát viacej pristalo. Ak si čítate tento komentár predtým, než sa chcete pustiť do toho mini seriálu, tak vedzte, že každou časťou to upadá v každom smere. Nuda, zbytočné naťahovanie, dokonca ani žiadne kozy - naopak, uvidíme ovisnutý kkt, ktorý rozpráva. Myslím, že by to stačilo natočiť tak na 3 časti a hodnotenie by išlo vyššie. (16.8.2022) ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nádherná věc, která mě na chvílí vrátila do devadesátek, kdy jsem Pamelu Anderson platonicky zbožňoval a kdy jsme s klukama ze třídy společně u jednoho z nich doma koukali na onu nechvalně proslulou VHS kazetu a prožívali to jako velkou věc - obojí dnes člověku přijde úsměvné, protože s odstupem let najednou nechápe, co se mu na té silikonové barbíně kdy líbilo, a ta dotyčná soukromá nahrávka je něco tak příšerně banálního (navíc v zoufalé obrazové i zvukové kvalitě), že současný konzument internetového pornoobsahu musí nad něčím tak předpotopním jen ohrnout nos (doba se samozřejmě změnila, a proto je fajn si připomenout tehdejší pionýské začátky tohoto fenoménu; seriál je navíc vkusně naroubovaný na současnou dobu, kdy akcentuje perspektivu Pamely, která v tom celém byla nevinně  a odskákala to nejvíc - alespoň dle seriálu - nezjišťoval jsem, nakolik děj odpovídá realitě). Obsazení je absolutně bezchybné, Lily James v titulní roli je neodolatelná a od skutečné Pamely takřka k nerozeznání, dějově je to velmi pestré a strašná sranda, a celou dobu k tomu hraje perfektní soundtrack, takže pro mě osobně byl toto hodně příjemný seriálový objev, který mě po vší té netflixovské bídě posledních let naplnil nadějí, že se ještě pořád dá narazit na koukatelnou seriálovou produkci. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v baru, kdy Tommy (Sebastian Stan) vypráví o mravencích, popisuje události, které se staly na tour s Motley Crue a Ozzym Osbournem v roce 1984, kdy sám Ozzy mravence šňupal. (Korkyist)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama