Reklama

Reklama

Pam a Tommy

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 38 min (Minutáž: 33–52 min)

Tvůrci:

Robert Siegel

Kamera:

Paula Huidobro

Hrají:

Lily James, Sebastian Stan, Nick Offerman, Taylor Schilling, Seth Rogen, Andrew Dice Clay, Spenser Granese, Mozhan Marnò, Pepi Sonuga, Johnny Rey Diaz (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Minisérie Pam a Tommy je zasazena do divokých dob vzniku internetu a založena na neuvěřitelném pravdivém příběhu sexuální videonahrávky Pamely Andersonové (Lily Jamesová) a Tommyho Lee (Sebastian Stan). Video ukradené z jejich domu nespokojeným řemeslníkem (Seth Rogen) se z undergroundové zajímavosti na VHS stalo celosvětovou senzací, když se roku 1997 objevilo na internetu. Tato minisérie obsahuje vše – příběh lásky, zločin i varování pro ostatní. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Prvé tri časti v réžií Craiga Gillespieho sú skvelou ukážkou komédie, drámy, preexponovanosti ( hovoriaci penis) a uvedomelosti v rámci hereckého prejavu. Lily James a Sebastian Stan hrajú prvú ligu. Ostatní zase svoj štandard. A hoci sa seriál na začiatku javí ako komédia postupne sa prepadáva do drámy. Tá ale nepôsobí ako päsť na oko a skorej funguje na princípe logickej kauzality. Tá sa dotýka skôr emócií u postáv v ktorých dominuje hlavne Pamelyn príbeh. V posledných dieloch som videl deštruktívny dopad celej tejto pomsty skrze smutné tváre a cez snahu nájsť v komkoľvek trošku ľudskosti. Momentom ako postavy nie sú čiernobiele, ale všetky obývajú šedé územie - dostáva sa mi ako divákovi určitá satisfakcia, pretože Scenáristi stále vedia dobre písať a Herci vedia stále dobre hrať. To, že tomu občas nefunguje rytmus je v poriadku.  V konečnom dôsledku je ale Pam a Tommy šialenou jazdou o smútku, perverzite, umení a samote. A je to spravené prvotriedne. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Na toto si pamätám, vtedy som rukoval do Jelšavy na vojnu a všade boli o tom správy. Pamelu som mal za vypatlanú blondýnu, Tommyho za čuráka. Tento dokumentárne pojatý seriál mi totálne zmenil názor! Tým nechcem niako povedať, že ich oboch žeriem, ale za pozretie to stojí. Scénky so Seth Rogenom sú vtipné! Lily James je neuveriteľne úžasná a ja skláňam klobúk tomu, kto v nej videl Pamelu! ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý seriál. Ani jsem nečekal, že mě zrovna tohle téma chytne. Možná je na tom zajímavé právě to, že se to stalo. Tommy je opravdový kretén a Sebastian Stan ho hraje skvěle. Lily James to jako Pamele neskutečně sekne, ale zatím neměla dost prostoru. Hybatelem děje je Seth Rogen, který hraje chlápka, co Tommymu opravuje dům. Tommy ho ale vyrazí a nezaplatí mu za práci, a tak se rozhodne si peníze vzít po svém. Ukradne mu trezor a prodá věci. To ale ještě neví, že ten pravý poklad najde na oné kazetě s Tommym a Pamelou. Na jejich milostných hrátkách se totiž dá vydělat jmění. Po zveřejnění nahrávky se vše dost vyhrotí. Nahrávka je všude a její šiřitelné jsou na černé listině. Začínají nekonečné právní tahanice a vyhrožování. Dozvíme se dost detailů ze života tohoto páru a jejich minulosti. Místy jsem se dost pobavil, bylo to šílené.  "Já jsem karma a jsem svině." ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Já jsem fakt upřímně rád za každou infúzi devadesátek do mých žil, jaká vznikne, obzvlášť, když jsou takhle stylový a sexy. A fakt, Lily James pod tunou make-upu a Sebastian Stan chodící do postele s očními stíny mi v tomhle případě přišly jako dokonalejší verze původní Pamely a Tommy Leeho. O to větší škoda, že tuhle jejich vášnivou i tragickou love story narušovala ještě hromada dalších bočních historek, které možná byly místy zajímavé, ale rozhodně ne natolik, aby taková minisérie musela mít 8 epizod. Vlastně bych to mnohem radši viděl jako film ve stylu Já, Tonya. Takhle je to rozjezd za 10/10 a dojezd za "ok" 7. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Příběh nejslavnější pornografické nahrávky se dočkal precizního zpracování a zároveň funguje jako pocta jedné nezapomenutelné éře, ve které ještě nebyla pevně stanovena pravidla v džungli jménem internet. Proměna Lily James v sexuální bohyni Pamelu je až perverzně dokonalá a skvěle jí sekunduje také Sebastian Stan jako přírodní živel Tommy. Třešničkou na dortu je tragikomická postava řemeslníka. Škoda slabšího finiše. S1: 80% ()

Galerie (201)

Zajímavosti (6)

  • Kostýmy postáv neboli špeciálne vyrobené. Boli nakúpené z druhej ruky zhruba podľa toho, čo v tom čase nosili Pamela a Tommy. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Sebastian Stan bude Donald Trump

Sebastian Stan bude Donald Trump

30.11.2023

Nominant ceny Emmy a Zlatého glóbu Sebastian Stan si po svém výkonu v roli Tommyho Lee z chválené série Pam & Tommy zahraje další excentrickou postavu, známou mimo jiné pro své na veřejnost… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama