Reklama

Reklama

Clarksonova farma - Série 2

(série)
Velká Británie, 2023, 5 h 57 min (Minutáž: 40–52 min)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Další rok v životě farmy Diddly Squat, kterou provozuje Jeremy Clarkson, britský nejznámější, ale nejméně kvalifikovaný amatérský farmář. Ve snaze zvýšit svůj roční zisk (loni 144 liber) diverzifikuje v podobě krav, slepic a vlastní restaurace. (Prime Video)

Recenze (21)

Anosompozer 

všechny recenze uživatele

Popravde, ja som si najviac obľúbil Charlieho, je to ten najlepší byrokrat, akého môžete mať na svojej strane. Páči sa mi, ako sa postavili voči neustále klacky pod nohy hádzajúcej komisií. Amazon, s ich rozpočtom si mohli "kúpiť" celý Cotswolds aj s dedinčanmi. Ale radšej to zahrali na boj Davida s Goliashom a defacto tak šibalsky, z kvázi úbohých obyvateľov, urobili záludné krysy. A teda ukázali pravú tvár týchto malomeštiakov (samozrejme hovorím o vybranej vzorke). Tlieskam. Mimochodom, sledovať Priateľstvo medzi Calebom a Jeremym, je fakt neuveriteľne vtipné. ()

BIG.NINE.CF 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá řada už není tak nabušená na vtípky a WTF Jeremyho situace jako první a ani není tak moc zaměřená přímo na provoz farmy. Vše se motá defakto kolem neblahého finančního dopadu na zemědělství způsobené Brexitem a spoustou nesmyslných nařízení a zákonů. A dále se zde ukáže, že když lidi nemají co dělat, tak opravdu můžou znepříjemnit život a hláška "Každá vesnice má svého blbce, ale tady jich mám rovnou šest" je opravdu na místě (bohužel 6 byl slabý odhad). Idioti jsou prostě všude. Dále smekám za hlášku ohledně splnění diverzity, co si nyní diktuje televize - negři,  buzeranti a lidi nejistí svým pohlavím. Dále Alfa 159 a "Vesnický Brad Pitt" Doufám, že 3. série nebude poslední (Jeremy sice občas dřív mluví, než přemýšlí a vznikají z toho problémy, ale to je bohužel problém dnešní takzvané demokracie a svobody slova) a dočkáme se ještě několika pokračování, protože tohle nikdy neomrzí a ruku na srdce, Gerald by nám všem chyběl! ()

Reklama

Tristan_nsc 

všechny recenze uživatele

Realita zemědělského života v kostce, vol. 2. Nutno říct, že druhá série je o fous lepší než první a dokazuje to na emocionálním kolotoči, který zatahuje diváka do děje více než minule. Jeremy opět ukázal, jak moc neschopný farmář je, ale ono to jinak nejde, i vzhledem k humoristické složce, která by mnoho tratila bez této neschopnosti. A samozřejmě nejlepší, tragikomická složka, je bez pochybností byrokratické martyrium, z nějž se vám chce přestat platit daně a odstěhovat se někam hodně daleko. Každopádně velká pocta za vynikající seriál. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Jeremy sa nenechal odradiť a pustil sa do svojho druhého roku farmárčenia. Ovce vymenil za kravy a zoznamuje diváka s množstvom byrokracie, ktorá asi presahuje aj tú našu, domácu. Neverila som vlastným očiam a ušiam. Tejto sérii by som dala podtitul „Pomoc a podpora britským poľnohospodárom po Brexite.“ Výborná reality show, ktorá svojim obsahom neurazí. Potešilo ma, že Jeremy má snahu vytvárať vzťahy v miestnej komunite, v zmysle – pomôž si človeče, lebo nikto iný ti nepomôže. Zisťujem, že dopestovanie lokálnych potravín je takmer nerealizovateľné a vážim si ľudí, ktorí sa o to usilujú. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

i ve druhé sérii patři farmařící Jeremy k tomu nejlepšímu co Amazon Prime nabízí a tohle prostě nesmí skončit. Tentokrát se sice ubralo na humoru (i když nechybí) a Jeremy je o něco menší patlal (i když samozřejmě ne vše dělá dobře), ale to bohatě vynahrazuje boj s větrnými mlýny byrokracie, které ještě "vylepšuje" místní zastupitelstvo, které si nejspíš dalo za úkol zakázat Clarksonovi úplně všechno aby ukázalo kdo tady je pánem. Upřímně doufám v nejednu další sérii protože by mi chyběl nejen pracující Jeremy, ale hlavně Kaleb a Gerladem...90% ()

Galerie (34)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama