Reklama

Reklama

Království zombie: Ashin ze severu

  • Jižní Korea 킹덤 외전: 아신 (více)
Jižní Korea, 2021, 92 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Tragédie, zrada a záhadný objev přiživují pomstu mladé ženy za ztrátu jejího kmene a rodiny v této speciální epizodě seriálu Kingdom. (mikki089)

Recenze (63)

verbal 

všechny recenze uživatele

Budoucí zombílaň sežere současnou zombí kytku, na níž nakladl zombívejce patrně zombímotýl, budoucí zombítygr sežere zombílaň a hurá nekrotizovat ťamany. Docela by mě v tom zombípotravním řetězci zajímalo, v co by se asi tak proměnil normální člověk, kdyby jej pohryzal nemrtvý Korejec, a jestli by se taky choval jako nesveprávný kokot, ať už zombifikován, či nikoliv. Opět krásně natočeno, ovšem oproti výživnému a svižnému seroši, který se jako mávnutím kouzelného Samsungu přeqapivě povedlo udržet před hranicí obvyklého asijského čurákování, kapku posun směrem k nudné a přitroublé zombíkomédii, brutálně vatěné sáááááhodlouhými záběry na korejské krajinky a na, do dáli strnule čumící či pooooomalu tětivu napínající, neohroženou mstitelku, neporazitelnou bojovnici a bezkonkurenční ostrostřelkyni Putch Mi-Look. Ale furt se to ještě jakž takž dá, aniž byste vyblili čerstvě natrávené kimchi nebo měli po skončení neodolatelnou chuť jít neuroticky kopat do svého hyundaie. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

'Ashin ze Severu' je v podstatě speciální stand-alone epizoda jihokorejského hororového seriálu 'Kingdeom', kterej v zombie subkultuře vyvolal poprask jako žádný jiný žánrový souputník. V rámci příběhovýho kánonu jde o prequel, intermezzo, či přímo temporální návrat před samotný počátek seriálu, který je koncipován jako relativně konvenční a generický příběh o pomstě nemající konce - a zároveň osvětluje, odkud se vzala ona 'nákaza'. Samozřejmě, z hlediska dramaturgie takřka nejde nic vytknout - režisér Seong-hoon Kim má talent vymačkat ze scénografie maximum asijský pompéznosti v malíku - jenže kvůli komplikovaným historickým konotacím, velice hektickýmu vypravěčskýmu tempu (přitom stopáž 90 minut je zcela adekvátní), a enigmatickým příběhovým souvislostem mi tak trochu unikal kontext celýho snímku - čímž ve výsledku 'Ashin ze Severu' působí dost schizofrenicky a zmatkovitě - a nejen z těchto důvodů není tenhle spin-off moc vhodný pro diváky seriálem nepolíbené. Ale jako nenáročná žánrová jednohubka ujde.... ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zatímco seriál šlape jedna báseň,tahle speciální epizoda s tím má trochu problém a dobrou hodinu sledujeme klasické korejské historické drama,které propojení se seriálem moc nenazančuje (snad jen ten zombie tygr a zombie srnka) a navíc je to chvílemi trochu nuda.Pořádně se vše rozjede až v poslední třetině a i když to pořád nedosáhne úrovně seriálu,dojem je rozhoně lepší.Aishin je správná drsňačka a za sebe oceňuji,že když už nic,tak nám tahle epizoda ukázala "zrod" nákazy...65% ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele

Nelítostná Ashin a její cesta za pomstou. Tento origin se povedl, stejně jako seriál si zachovává svoji kvalitu a co funguje právě v seriálu (napětí, akce, svět), tak funguje i zde. Radši bych ale dal přednost nové sérii než jednotlivému filmu a jelikož má být další film ze světa Kingdom, tak si na další sérii zřejmě počkáme ještě dlouho. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že sem očekával něco jiného a když tím myslím, něco jiného, tak tím myslím takovou tu klasickou záležitost, kdy hlavní hrdinka si půjde pro tu pomstu a na konci toho všeho, bude lepší. To že tenhle "film", se mnou vymrdá (ještě slušně řečeno) bylo fakt něco, s čím sem nepočítal a musím v tomhle směru tedy pochválit to, že si tvůrci rozhodli pro tuhle cestu. Je škoda, že zde nejsou vedlejší postavy víc do hloubky zpracovány a jejich zlikvidování, by tak mělo hlubší dopad. Ji-hyeon Jeon vidět po letech je radost a je skvělá, takže tady se neni o čem bavit. Lov na tygra mohl být delší, ale masakr v pevnosti, to docela dobře vynahrazuje. Co musím však vychválit, je zpracovaní a stylizace prostředí ve filmu, ten velký důraz na barvy je famozní, les v mlze, les při lovu na tygra, lány pšenice, pevnost, všechny tyhle oblasti mají svoji vlastní osobnost a sou úchvatně vyobrazeny. ()

Zajímavosti (2)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama