Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

wosho 

všechny recenze uživatele

Kdyby Základní instinkt neměl koule v podobě svého režiséra, tak by topadl takto. Někdo se dívá slibuje mnohé-např. mladou S. Stone. Bohužel všechny sliby a naděje film pohřbí do nenávratna. Bez napětí, bez erotického dusna, bez šťávy, bez pořádného rozuzlení. Prostě vykastrovaný film-takové právě většinou dokonale točí Phillipe Noyce. ()

Vabr 

všechny recenze uživatele

Píšu povídku do soutěže a někdo mi na internetu poradil, ať se kouknu na tenhle film, že mu ho připomíná a mohl by mi s psaním pomoct. Nepomohl mi s tím. Maximálně tak, že moje postava bude kontrolovat, jestli v domě nejsou kamery, ale na to nemám už místo, a ani mi to nepřijde tolik podstatné podle gradování mé povídky. Někdo se dívá bylo strašně nudný (chtělo se mi u něj dost spát), průhledný, jasný a nezajímavý. Přesně důvod, proč nesleduju filmy s takovýmto průběhem a jen thrillery, ale třeba místo toho sleduju thrillery spolu s hororem. Nechápu, proč bych to měl sledovat, když šmíráka poznáte hned zezačátku, ukážou ho ale až ve 43. minutě a do konce filmu zbývá ještě dalších padesát minut a postava to zatím vůbec netuší, protože zatím ani nemá důvod někoho podezřívat, neboť si ničeho podezřelého ještě nevšimla. Filmy, kde vy vidíte záporáka nemusí automaticky znamenat něco špatného, ale musí to mít nějaké nečekané situace nebo dobré zvraty, což tohle absolutně nemělo. Erotika je zde jen, aby zvedla hodnocení zdejších nadržených blbců, kteří si tak libují v komentářích. Přišla mi sem celkem vecpaná. Nevydržel jsem to a od 45. minuty jsem se přestal dívat a skipnul to na konec, abych aspoň viděl, jak to skončí a jestli mi to třeba nepomůže s tou povídkou do soutěže. Konec mě překvapil tím, jak je vážně vážně soft a tím pádem jsem si potvrdil, že by se mi to koukat do konce rozhodně nevyplatilo, protože čekat na tohle fakt ne. Vyhodnocení: Něco se děje. Cítím to ve vzduchu. *smích* Asi jsi měla několik orgasmů. Asi sis vyšoustala mozek, co? ()

Reklama

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Pro mě nostalgický snímek, na který jsem se dívala tajně, když jsem byla v pubertě a naši nebyli doma, uznejte, že v té době, jsem z něho musela být značně ,,vypleskaná". Z dnešního pohledu úsměvně působí, nejen sledovací vybavení, přes celou místnost, ale hlavně změna Williama Baldwina, z vysportovaného sexy zajíčka, v pána v letech s velkým pupkem. Sheron Stone, můžu v jakémkoliv filmu. Mimochodem dobře zvolený hudební podklad. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva roky před tím, než si William Baldwin zahrál na píchanou se Cindy Crawford ve filmu Jako štvaná zvěř si tu samou hru zahrál i se Sharon Stone ve filmu Někdo se dívá. Ten kluk se mě fakt začíná líbit. Přijít ke mě teď pohádkovej dědeček, že mě splní tři přání, tak bych mu řekl, ale dědku mě stačí jen jedno, abych byl William Baldwin. Jinak, koukal jsem, že ve šmírování se taky udělali pokroky. Když si vzpomenu na své šmírovací začátky, jak jsme s klukama viseli na parapetu okýnka do dámských sprch jak orangutani v předsmrtný křeči a přitom, co jsme viděli? No, asi takhle "Ty vole Pepo, Pepo já vidím kozy" Pepa "Čí? Čí?" Já: "Já nevím, nevidím na ksicht" Pepa "Ty krávo já ted vidím Martinu. Já: "Nekecej, kde? Jaký má kozy?" Pepa: Nevím, jí vidím jenom ksicht." A pak si nás jedna dobrá ženská duše v těch sprchách všimla, zakvokala na poplach, holky vzaly hadici a začaly nám stříkat ledovou vodu do ksichtu. No a my žuchli na zem jak shnilý hrušky. Vidět tenhle film těsně po této epizodě asi bych se dost nasral, protože tady se šmíruje pěkně v klidu, v pohodlí a je vidět všechno ksicht i kozy najednou . Navíc tenhle film svým napětím rozhodně nepřipomínal tu naší šmírovací grotesku. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Něco se děje. Cítím to ve vzduchu. Asi jsi měla několik orgasmů. Asi sis vyšoustala mozek." Tomu říkám ženská intuice. Tu nikdo neoblafne. Oproti tomu chlapa oblafne každá, takže se může maximálně dívat. Ovšem dívat se na Carlu mi nečinilo nejmenší obtíže. Ve vaně, při sexu i ve fantaziích. Jak já jsem si to s ní užil. Co na tom, že se v tom prokletým domě někdo díval, někdo vraždil a možná to byla stejná osoba. Možná nebyla. A bylo mi to jedno. Tady šlo o nádhernou Carlu a na tý jsem ani při podrobným ohledání nenašel nejmenší chybu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Sharon Stone podepsala smlouvu na hlavní roli za 2,5 milionu amerických dolarů. (Rocky62)
  • Původní scénář měl konec, ve kterém se ukáže, že vrahem je Zeke (William Baldwin). Tento konec se však publiku na zkušebním promítání nelíbil, a proto musel být narychlo vymyšlen a natočen nový závěr. Scénárista Joe Eszterhas přišel během 3 dnů s pěti různými konci. (Rocky62)

Reklama

Reklama