Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký erotický thriller o tom, že vševidoucí nemusí být v případě obyvatel jednoho přepychového manhattanského mrakodrapu jen bůh, ale také někdo mnohem konkrétnější a možná nebezpečnější. Někdo v tom domě totiž sedí před řadou monitorů a dívá se. Pozoruje nájemníky kamerami instalovanými po celém domě. A někdo v tom domě vraždí. Nic z toho však netuší nová nájemnice, krásná a osamělá Carly Norrisová, a přestože je nápadně často upozorňována, na to jak moc se podobá své mrtvé předchůdkyni v apartmá, nevěnuje tomu mnoho pozornosti. Mnohem méně než pohlednému sousedovi Zeke Hawkinsovi, s nímž naváže milostný vztah. Dostává se tak přímo do středu nebezpečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dva roky před tím, než si William Baldwin zahrál na píchanou se Cindy Crawford ve filmu Jako štvaná zvěř si tu samou hru zahrál i se Sharon Stone ve filmu Někdo se dívá. Ten kluk se mě fakt začíná líbit. Přijít ke mě teď pohádkovej dědeček, že mě splní tři přání, tak bych mu řekl, ale dědku mě stačí jen jedno, abych byl William Baldwin. Jinak, koukal jsem, že ve šmírování se taky udělali pokroky. Když si vzpomenu na své šmírovací začátky, jak jsme s klukama viseli na parapetu okýnka do dámských sprch jak orangutani v předsmrtný křeči a přitom, co jsme viděli? No, asi takhle "Ty vole Pepo, Pepo já vidím kozy" Pepa "Čí? Čí?" Já: "Já nevím, nevidím na ksicht" Pepa "Ty krávo já ted vidím Martinu. Já: "Nekecej, kde? Jaký má kozy?" Pepa: Nevím, jí vidím jenom ksicht." A pak si nás jedna dobrá ženská duše v těch sprchách všimla, zakvokala na poplach, holky vzaly hadici a začaly nám stříkat ledovou vodu do ksichtu. No a my žuchli na zem jak shnilý hrušky. Vidět tenhle film těsně po této epizodě asi bych se dost nasral, protože tady se šmíruje pěkně v klidu, v pohodlí a je vidět všechno ksicht i kozy najednou . Navíc tenhle film svým napětím rozhodně nepřipomínal tu naší šmírovací grotesku. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Někdo se bohužel i na tohle dívá. Bylo to trošku romantický a trošku erotický. A konec? Ten je úplně nejlepší. Je vrahem jasně vyšinutý Baldwin nebo Berenger. To samozřejmě určí scénarista. Závěrečný zvrat se nicméně koná. Sharon Stone byla herečkou prakticky jedné role. Tento film to jasně dokazuje. 40% ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kombinace mozku Iry Levina a krásy Sharon Stone je pro mě neodolatelná. Levine není pro mě jen Rosemary a Stepford, to jsou taky Hoši z Brazílie a Polibek před smrtí. Takže sice chápu, že pokud si tu většina Někdo se dívá pamatuje jako hit začínajícího HBO v dabované verzi, tak je polovina kouzla pryč, ale come on! Stalking, skryté kamery a teleskopy kam se podíváš, otevřené rozhovory o sexu, konverzace v restauraci jak z Nymfomanky a samotné sexuální scény, za které by se nestyděla ani mladá Joe, to je to, oč tu běží a co funguje na výbornou. Plus hudba Howarda Shorea a můj oblíbený feeling začátku 90. let a jsme komplet. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Vééélmi ambiciózní film pokoušející se těžit z náboje, který Sharon Stone předvedla v Základním instinktu. Výsledek? Pro mě absolutní trapas, prodrbané téma šmírování i peníze plus čas filmařů a platících diváků - já to viděla v TV a dalo mi nesmírnou práci dokoukat se do konce. Zařadilo se to do té bohužel velmi početné armády přiblblých filmů (např. Pod povrchem), na které s utrpením dokoukáte do konce, abyste se přesvědčili, jestli to dopadne tak, jak už od začátku tušíte, pak znechuceně zjistíte, že fakt jo, už to nechcete nikdy vidět a s potěšením to sepsujete na ČSFD. Mě udržel u TV Tom Berenger, kterého mám na rozdíl od klanu Baldwinů ráda. Kurňa, a zase tady má ČSFD napsáno "thriller / romantický"!ROMANTICKÝ?????To už se pak hodí teda fakt na všechno a začíná to pro mě nabývat pejorativního významu, brzy dopadne jako slovo celebrita, které dnes už považuji za nadávku! ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Další z vlny erotických thrillerů. Těží z v tu dobu popularity ZÁKLADNÍHO INSTINKTU a jeho hlavní představitelky. Tento film ale za výše jmenovaným poněkud zaostává. Je to spíš béčková záležitost hrající si s lechtivým tématem. Nevidím to na víc než 2 hvězdy. 39% Komu se hodně líbí Sharon Stone, ať si 1 až 2 hvězdy přidá. :-) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (8)

  • Během natáčení byl scénář producenty několikrát změněn. Producent Joe Eszterhas dokonce prohlásil, že tento film nenávidí. (Rocky62)
  • Hlavní protagonisti sa v skutočnosti nemali veľmi v láske. Sharon Stone dokonca počas natáčania pripomínala, že by radšej prijala ako partnera Baldwinovho staršieho brata Aleca. Nakoniec časť milostných scén natočili herci individuálne s dablérmi. (BlueNeon81)
  • Kniha, kterou Jack pošle Carly, Flesh and Blood, má velmi podobný obal jako plakátu k filmu Úplné bezvětří (1989), což je film, který také natočil Phillip Noyce. A vzhledem k charakteristice násilí a sexu, může citovaný román také asociovat slavný film Flesh + Blood (1985), který ale nebyl natočen podle žádné knihy. (NinadeL)

Reklama

Reklama