Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Victor Frankenstein je mladý chalan, ktorý má pomerne netradičný koníček - filmárčinu. Svoj prvý režijný počin premieta jedno dopoludnie rodine a spolužiakom. Hlavnú úlohu vo filme hrá jeho milovaný pes Sparky. Viktor sa stretol s nadšenými reakciami, no krátko na to nečakane prišiel o svoju hviezdu - Sparky chvíľu po projekcii filmu umiera pod kolesami auta a zdá sa, že z Victora vyprchala všetka chuť do života. Ale iba do chvíle, kým im v škole profesor biológie na žabe neukáže, ako možno pomocou elektriny dodať mŕtvemu organizmu život. Victor dostane šialený nápad - oživiť Sparkyho, torý už nejakú tú chvíľu leží na "cintoríne domácich zvieratiek". Teoreticky je to síce možné, ale aké to bude mať následky? (oli.G)

(více)

Recenze (142)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Tak trochu smutný a nepříjemný film, dokazující, především ve střední části, naprostou tupost lidských organismů (sousedů). Jinak je ale snímek správně šílený a nabízí spoustu herců, kteří podle jména velkému počtu lidí patrně nic neřeknou, ale své obličeje provařili alespoň v jednom velkém a notoricky známém filmu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vtipný kraťas, ve kterém jde lehko vysledovat dějovou kostru, která byla později využita v rozšířené formě ve Střihorukém Edwardovi. Ta mnohými zmiňovaná Burtonova fascinace smrtí a oživováním se fakt nezapře. Mám vlastně pocit, že skoro o ničem jiném netočí. Mírnější stylizace do podoby klasického monster hororu tu ale sedla náramně. A ten konec... chvíli trvalo, než mi ta slovní hříčka došla, ale o to více pobavila. ()

Reklama

Dienzenhofer 

všechny recenze uživatele

Film který definoval Tima Burtona- Hororový sci-fi doják. Mimochodem Shelley Duvall je příšerná herečka. Taky je zajímavý že se tu mihlo hodně zajímavých jmen: Daniel Stern, Sofia Coppola nebo již zmiňovaná Shelley Duvall a v režii samozřejmě Tim Burton, většina z nich nebyla vůbec známa, až na Shelley Duvall a hodně z nich to někam dotáhlo. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Barbie, you aren't working enough" :D Tahle věta pronesena Sofií Coppolou mě dostala. A Shelley Duvall z Osvícení je tu stejně divná jako právě ve zmíněném Osvícení . Ale zpět ke Sparkymu - Sparky je supr. Ať už pije, straší sousedy nebo hraje ve Viktorových filmech. Chápu, že o něj Viktor nechtěl přijít. Podivná atmosféra podivínského podivína Tima Burtona dokazuje, že jeho filmy jsou strašidelně kouzelné. O jakých jiných filmech může někdo říct, že jsou strašidelné? Myslím, že jen ty burtonovské, protože jemu nejde o strašení, ale o vytvoření specifické atmosféry. A musím říct, že se mu to daří dobře. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Pomerne velkoryse obsazeny kratas. Hlavniho hrdinu hraje Barret Oliver, ktereho zname jako Bastiena z Neverending story, Sofia Coppola tu taky par vterin ziskala ackoliv odbarvena na blond a pejsek Sparky nema chybu (po dvou navratech z druheho brehu ma porad chut na nejakou tu fenku :-). Zdaleka ne tak genialni jako Vincent, ale i dnes celkem prijemne podivani, protoze par zaberu za to opravdu stoji. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Frankenweenie byl po deseti letech své existence (roku 1994) uveden na DVD a později i na Blu-Ray. (ČSFD)
  • Po dotočení tohoto filmu byl Tim Burton vyhozen od Disneyho - kvůli tomu, že příliš plýtval penězi. (ČSFD)
  • Rozpočet filmu byl 1 milión dolarů. (ČSFD)

Související novinky

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Reklama

Reklama