Reklama

Reklama

Mimo dosah

  • Peru Distancia de rescate (více)
Trailer 2
Drama / Horor / Mysteriózní
Peru / USA / Chile / Španělsko, 2021, 93 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Jedna tam doma, ta druhá jenom na návštěvě. Napjatý vztah mezi dvěma mladými matkami ale odhalí blížící se ekologickou i spirituální katastrofu. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Distancia de Rescate je film peruánskej režisérky Claudie Llosy. Film,je adaptáciou rovnomenného románu z roku 2014, ktorý napísala Samanta Schweblin. Film bol uvedený na MFF San Sebastian 2021 a bol nominovaný na cenu Zlatá mušla. Venuje sa téme vzťahu  matka/´dieťa. Film sa odvíja prostredníctvom spomienok Amandy prostrednictvôm rozhovoru s dieťaťom Davidom. Vďaka Amandiným spomienkam sa dozvedáme viac o rôznych protagonistoch a rôznych udalostiach, ktoré sa už stali. Na prázdniny sa Amanda a jej dcéra Nina presťahuju do izolovaného domu. Za susedov majú Carolu a jej syna Davida. Carola sa čoskoro s Amandou podeli o veľmi znepokojivé prvky o svojom synovi Davidovi. Tieto odhalenia posunu film do ďalšej dimenzie, duchovnejšej a tajomnejšej. Film sa snaží riešiť závažné environmentálne a sociálne problémy, ktoré sú vo svete, ale najmä v niektorých juhoamerických štátoch. Keď zistíme, že nadmerné a nekontroľovaťelné používanie pesticídov vedie k rôznym veľmi negatívnym dôsledkom pre miestne obyvateľstvo. Film upúta pozornosť diváka vďaka svojej originálnej zápletke, presvedčivým hereckým výkonom. Nie je to film pre každého, o čom svedčí aj tunajšie veľmi nízke hodnotenie, čo si tento film rozhodne nezaslúži. ()

hanca.uh odpad!

všechny recenze uživatele

??? Pochopil někdo z vás, prosím, tento film nebo jeho smysl? :-) Já do konce čekala, kdy a kde se tam zjeví ta ekologická a spirituální katastrofa a já prozřu...... a ono nic. A dramatického/hororového ani mysteriózního tam nebylo z mého pohledu taktéž nic. Kdybych byla statečnější (myslím mnohem víc než jsem teď:-))), schválně bych si v knihovně půjčila tu knižní předlohu.....ale ne, nebudu riskovat další naprostou ztrátu času:-) ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Nechcete se příliš zaplétat do labyrintu ženské podstaty strachu o dítě. Kdesi na samotě mezi luky a hájemi se děje cosi toxického, umírají zvířata a lidé už nejsou jací byli a nikdo s tím nic nedělá. Čeho je ale dosti je filozofie plíživé události života ve formě smrti a chyby, která se neměla stát. Ani si nepředstavujte kolik toho má člověk v hlavě ve chvíli před koncem. Hezké kamerování venkovské krajiny neuchvátí stejně jako snaha o jakýsi kousek oduševnělého nadpřirozena. 40% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film z distribuce Netflixu – byl prvním varováním, nicméně ne všechno, co se pod jejich hlavičkou objevilo, bylo (je) špatné. Jenomže tento kousek je tak zvláštní, že ve mně zanechal opravdu rozporuplné pocity a hlavně obrovskou hromadu otazníků. Označení „znepokojující/depresivní“ je zde vážně zcela na místě. Knižní předlohu jsem nečetl a ani to nehodlám nikdy uskutečnit, takže nemohu porovnávat. Nicméně nemohu tvrdit, že by šlo vyloženě o špatný film – jen si nejsem moc jistý, jestli jsem ho úplně pochopil.    Nešlo si nevšimnout ekologické agitky na pozadí – jo pesticidy jsou svinstvo, to nepopírám. Stejně tak jsem si dlouho nebyl jistý, jestli se v tom neskrývala nějaká forma posedlosti z tamní vody a pořád jsem čekal, co se z toho nakonec vyklube. No vyklubal se z toho takový mišmaš, který mnozí jen těžko stráví. Dokonce to mělo zpočátku i hodně znepokojující atmosféru (vedlejší linka s koněm, záchrana a proměna chlapce dle slov jeho matky). Jenže jak čas plynul, začal mě samotný děj trochu nudit, některé věci mi nedávaly moc smysl – nezachránily to ani celkem pohledné baby v plavkách (nebo i bez nich). V závěru přichází i jistá forma mysteriózna a prazvláštní závěr.    Jako přiznám se, zůstala mi taková divná pachuť v ústech, a když naskočily závěrečné titulky tak mi nezbylo nic jiného, než si říct „WTF?“.  Ženským tvůrkyním nelze upřít jistá originalita a podivnost, ale na můj vkus to celé bylo podivné až moc.  Tento kousek určitě nikomu ve svém okolí doporučovat nebudu, to ale neznamená, že by to byla vyložená katastrofa. 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Fever Dream je dle zdejšího hodnocení(k dnešnímu dni jen 116 hodnocení a 43%) málo známej a opomíjenej snímek. A já se v podstatě ani nedivím. Jde o hodně zvláštní film kde hrajou prim depresivní tíživá atmosféra, herecký výkony a dialogy před akcí. Že za režií stála žena je zřetelně cítit. Fever Dream není filmem pro každýho. Já mu ale dávám lepší 3hvězdy. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama