Reklama

Reklama

Veneciafrenia

Trailer 2
Španělsko, 2021, 100 min

Kamera:

Pablo Rosso

Hudba:

Roque Baños

Hrají:

Caterina Murino, Cosimo Fusco, Silvia Alonso, Ingrid García Jonsson, Enrico Lo Verso, Nico Romero, Alessandro Bressanello, Nicolás Illoro (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Skupina španělských turistů se v Benátkách ocitá v boji o život proti místním obyvatelům, kteří nejsou příliš nakloněni cizincům. (mikki089)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (37)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Celkem snaživé béčko, které se snaží lákat především na vizuál masek záporáků, ale ve výsledku zas tak za moc nestojí. Parta mladých turistů jede do Benátek, kde je čeká nemilé přivítání od místních ve formě stalkingu a vraždění. Sám o sobě nápad, kdy benátčani zabíjejí na potkání turisty, je celkem natvrdlý a když se přidá béčkový vizuál, levné vraždy, ne až tak oslnivé gore, herecké výkony a celková kostra příběhu, zbývá zde na hodnocení už jen samotná snaživost v rámci subžánru a zábavné creepy masky, ale to je tak vše. Kdo vynechá, rozhodně o nic nepřijde, kdo si film pustí, oslněn sice nebude, ale asi jej jakžtakž přežije ve zdraví. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Španielski turisti si vyrazia do Benátok, ale Benátky nemajú turistov v láske. Ich každoročný nával mestu iba škodí, a tak sa nájdu ľudia, ktorí sa rozhodnú ich počet trochu preriediť. Najlepší bol rozhodne klaun, pretože vždy keď sa objavil, zanechal za sebou nejakú tú mŕtvolu. Lenže nebolo toho ani zďaleka toľko, koľko by si krvilačný divák želal. Keby radšej tvorcovia nakrútili čistokrvnú hororovú zábavu s množstvom mordovačiek a naháňačiek po nočných uličkách prekrásnych Benátok, bavilo by ma to viac. Lenže oni z toho spravili kriminálku a strašne chceli, aby to malo aj myšlienku. Týmto sa film len spomaľoval, miestami nudil, záver je extrémne nezaujímavý. Najlepšie tým pádom ostáva kvalitné prevedenie vrážd (ktoré sa však dajú spočítať na prstoch jednej ruky) a príťažlivá lokácia. Cítil som premrhaný potenciál, ale na jedno pozretie to neuškodí. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Baví mě námět, baví mě lokace, baví mě, jak to vypadá. Už, už jsem sahal po čtvrté hvězdě, ale finále (vše po sekvenci ve starém divadle) výsledný dojem sráží dolů. Absolutně nechápu, působí to, jako kdyby se Álex de la Iglesia snažil hororovým fanouškům předhodit co nejvíc anticlimax koncovku. Vzhledem k tomu, že ze zkušenosti víme, jak se Iglesia umí jindy odvázat, očekávání pořádného závěřečného masakru bylo na místě (a že to k němu celkem jasně směřuje!). A ono prd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo super, masky splnily svůj účel a splašený Rigoletto měl něco do sebe, ačkoliv jeho mordy postrádaly fantazii. Co se gore týče, tak se tu toho moc nenašlo, ale scéna s hlavou byla fajn a upřímně řečeno nějaké krvavé orgie jsem ani nečekal. Trošku to skřípalo s tou nenávistí k turistům, na kterých jsou Benátky víceméně závislé, ale nad tím se dalo mávnout rukou. Bohužel absolutně nevyšel casting, který byl sestaven z nesympatických kopyt, díky čemuž vynikalo jejich chování debilů. Štvaly mě i náhody typu utopený telefon či prchající holka, která si z milionu uliček vybere zrovna tu, kde číhá padouchův komplic. A de la Iglesia absolutně nezvládl závěr, který je na facku. Čekal jsem víc, ale i tak jsem relativně spokojen. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Benátky zklamat nemůžou, to ostatní ano. Pětice Španělů (samé držky) si vyrazila na karneval do Benátek, aniž by tušila, že tam řádí smrt, co si vybírá turisty. Doktor a především ujetější harlequin konají městskou očistu. Masky výborné, samotný příběh ale postrádá ucelené napětí. Když se Španělé začnou ztrácet, respektive nejprve Jose, vydají se ho ostatní hledat. Tím se dostávají do nebezpečí a než se nadějí, tak jeden ztratí hlavu a další zmizí. Pěkná byla dekadentní diskoška, snad jen bych se obešel bez stroboskopů. Mordy ujdou a je příznačné, že když je jedna z turistek podřezávána, turistický dav si ji fotí a natáčí, aniž by pochopil, že to není divadlo. Scéna v divadle je jednou z nejlepších a připomene některé snímky (Krvavé divadlo, Fantom opery, Hrůza na jevišti, Děs v opeře ad.) Úvodní titulky navnadily na giallo, to se bohužel nekonalo. Škoda, že většinu času zabírá jen hledání bez atmosféry a napětí. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Premiéra filmu sa oneskorila o 5 mesiacov z dôvodu pandémie Covid-19. (Arsenal83)
  • Název je patrně složeninou názvu města Benátek (Venecia) a sufixu „frénia“, který se užívá k pojmenování mentálních nemocí. Odkazuje na problémovou povahu šíleného klauna. (AloeB)
  • Ve 30. minutě je možno slyšet píseň „Happy Go Sucky Fucky“ od jihoafrické rap-rave hudební skupiny Die Antwoord. (pornogrind)

Reklama

Reklama