Reklama

Reklama

Ďábel a Bůh nemohou existovat v jednom těle. Peter Williams (Will Beinbrink) je americký kněz žijící v Mexiku. Jednoho dne se mu do cesty připlete zlo, které se pokusí zničit pomocí exorcismu. Démona vyžene, ale ten si najde jiného hostitele v podobě samotného kněze. Jeho cesta za vykoupením může začít. (topr harley)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (50)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Vymítání Boha - Exorcismus Boží - Jak chcete, to je jasný - Takový mix Vymítače ďábla a Evil Dead. Je tam vidět velká inspirace Vymítače ďábla a to hned na začátku filmu. Na dnešní dobu slušnej kousek - Vizuálně moc pěkný a triky ve filmu taky v pohodě. Místama je to dost někdy fakt humorný :D U filmu jsem se fakt skvěle bavil. Will Beinbrink jako kněz Peter Williams mi někdy dost přípomínal herce Benedicta Cumberbatche - Fakt že jo :D Kněží Doctor Strange :D Atmosféra ve filmu dost nápínavá a furt se tam něco děje, žádná zbytečná nuda. Dobře byl udělanej ďábelský Ježíš Kristus :D Námět na film nebyl vůbec špatnej. Konec mě překvapil. Další dobrej horor o exorcismu :) Režisér Alejandro Hidalgo je skvělej tvůrce. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Od prvních minut jsem byl vyděšený, jak pitomé béčko jsem si pustil. Žánrové klišé je tady předkládáno tak diletantsky, že vše působí jako parodie. Debilní dialogy pronášené amatérskými herci, ale bohužel směšné nejsou. A nejhorší je, že se to stupňuje a je to horší a horší. Dojde to dokonce do bodu, kdy nevěřícně zíráte, kam až byli tvůrci schopni zajít. Nicméně pointa je natolik absurdní, že se nakonec přecejen spíš zasmějete. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Béčková vymítačka z Venezuely/Mexika, od které by člověk moc neočekával. O to víc překvapila po úvodních minutách, kdy jsem zjistil, že zdaleka nepůsobí až tak béčkově, jak jsem původně myslel. Naopak vizuálně jde o celkem kvalitní záležitost, dočkáme se obstojných lekaček, vizuálu démonů, jump scarů i netradičního prvku vyítán boha z ďábla v tradičním vymítacím příběhu. Nadšení ale po půlhodině pominulo, protože mě příběh tak nějak ztratil, až mi časem bylo jedno, co se na plátně děje. Chtělo by to trochu více tvůrčí zručnosti a schopnosti udržet si pozornost a výsledek by byl hned jiný, každopádně někomu film asi sedne, někomu naopak zase ne. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

No ja som z tohto filmu mierne povedané v r.t.. Lebo niekedy menej je viac a tu toho bolo neúrekom. Preto je dosť chaotický, ale zas sa tu stále niečo deje a ten démonický Kristus je ukážkový. Už som niečo veľmi podobné videl a tento film sa s tým popasoval o niečo lepšie. A ten koniec to vážne vytiahol na 4*, čo som vobec nepredpokladal, keď film po skoro celú dobu bol u mna len priemerný. Masky vynikajúce, dej svižný a herci obstali. Celkom som myslel, že tento film bude len tuctovou kopírkou podobne ladených filmov, ale on dokázal opak, načo som patrične hrdí, silne 4*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Překvapení a pocta Exorcistovi z Mexika ? Exorcismus je téma vyčpělé, pořádná žánrovka nevznikla řadu let a člověk by si myslel, že nic nového zde vymyslet už nejde a éjhle tohle rozhodně za pozornost stojí. Exorcismus naruby zde totiž ještě nebyl. Film se tváří béčkově, ale zároveň má své technické kvality. Dějově to není úplně hloupé, hlavní hrdina je kněz, který po úvodním exorcismu ďábla vyžene do jiného hostitele- sebe a po 18 letech najde čas na jeho vykoupení, avšak musí se přiznat k jednomu z největších hříchů. Film má skvělé tempo, je zde hromada démonů, lekaček, akce, atmosférických scén a dojde i na trochu Gore, takže rozhodně vítané ve všech směrech. Úvodní Exorcismus má skvělé triky i nepříjemnou atmosféru a dost možná patří k tomu nejlepšímu, co se zde urodilo za posledních 10 let, ale zaujme i prostředí Mexické věznice, kde se straší po zbytek stopáže. Démonický ježíš je vyloženě TOP, ale i zbytek démonů působí dostatečně creepy ( masky opravdu povedené), celé to vrcholí ucházejícím masakrem ve věznici a vymítačkou, která potěší svým hravým twistem. Za mne vydařená práce. Je to zábavné, poutavé, lekavé a pro fanoušky vymítaček si myslím víc než solidní věc. Zbytek bude ohrnovat nos. Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 7/10. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen v Mexiku, a to zejména ve městě Tepoztlán (stát Morelos) a také v Poušti lvů (Desierto de los Leones) na jihozápadním okraji mexické metropole. Sakrálním komplexem uprostřed lesů, v němž kněz Peter (Will Beinbrink) slouží poslední mši před cestou do Vatikánu a loučí se s přáteli, je bývalý klášter Santo Desierto del Carmen, postavený v 17. století Řádem bosých karmelitánů. (ČSFD)

Reklama

Reklama