Reklama

Reklama

Jacob Harton (Nikolaj Coster-Waldau) býval úspěšným obchodníkem.Jedna nešťastná nehoda ho ale dostala na několik let za mříže, mezi ty nejhorší zločince. Aby vězeňské peklo přežil, musel si vydobýt respekt. Z Jacoba se tak rychle stává právoplatný člen árijců, začíná se řídit pravidlem buď my, nebo oni. Přijímá svou novou identitu vůdce a svůj nový vliv přenáší i za zdi věznice, kde plánuje obchod se zbraněmi pro mexický kartel. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (407)

misterz 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, nebolo tu všetko dokonalé, no celkovo ide o milé prekvapenie. Pekne budovaný príbeh o človeku, ktorému jedna sekunda zmenila život. K tomu ešte slušná, potemnelá atmosféra (hlavne z väzenia) a zaujímavé rozuzlenie na záver, viac na výbornú krimi drámu nie je treba. Samozrejme nemôžem zabudnúť na výborne hrajúceho Nikolaja, ktorému som toho drsňáka aj celkom uveril. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Vychutnal jsem si vše, co film naservíroval. Pro někoho táhlý a monotónní soundtrack, pro mě perfektní ladička atmosféry. Někdo nadává na záběry hledícího hrdiny do vězeňské zdi. Byli jste někdy zavřený? Většinu času tam odsedíte koukáním do zdi. Dobytí hierarchie vraždami a prací pro gang mi nepřijde úplně zcestné. Psychologicky krásně rozebraný dílo ponořené do studie proměny hlavního hrdiny. Občas je potřeba zvolit menší zlo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Pomalé, plazivé tempo občas rozvíri drsná krvavá akčnejšia scéna či dojemný plač zhrozeného človeka, všetky tieto aspekty sú vyvedené v dokonalosť a keby sa Ric Roman Waugh miestami odpútal od šablonovitého scenára a naservíroval aspoň z časti nepredvídateľný či niečím odlišný príbeh od zabehnutých väzenských snímok, ktorých už bolo natočených nespočet, tak by sa jednalo o naozaj nevšedný zážitok. Takto tu máme "len" skvostne zahraný a s umom podaný väzenský snímok, ktorý ani v najmenšom nerobí svojím najvýznamnejším predchodcom hanbu. Depresívnu atmosféru dolaďuje ťaživý hudobný sprievod. Hudba nie je tak drásavá, ako by mohla byť. Aj tak tu však máme slušný hudobný sprievod, ktorý možno neprekvapí, ale svoj účel splní. Celkovo je Shot Caller mrazivým filmovým zážitkom, ktorý vás bude držať v napätí až do úplného konca. Už len vďaka tomu úžasnému výkonu Nikolaja Coster-Waldaua a perfektnému filmovému remeslu, stojí film za videnie. Len neprináša do svojho subžánru nič nové. Inak premena alebo vývoj hlavnej postavy je neuveriteľný. Úplne najlepšia premena v histórií filmu. A je to dôkaz, že väzenie z vás nespraví lepšieho človeka, ale práve naopak. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dlouho odkládaná vězeňská pecka s výborným Nikolajem Coster-Waldauem, Jonem Bernthalem a Hardwickem, která krásně spojuje drsné, brutální prostředí vězení, kde je zabíjení na denním pořádku s příběhem gangového bosse po propuštění a jeho bojem nejen s policíí, ale i vnitřními démony. První půlka je výborná a napínavá, naopak druhá už je znatelně horší a zkrátit film o 20 minut, udělali by tvůrci lépe, protože ke konci už se to vleče. Dočkáme se i tří zapamatovatelných scén (vzpoura, vražda v domě a finále), kdy se krví nešetří, agresivita se vystupňovala a napětí bylo vygradováno do maxima, ale po titulkách se cítím, jakoby to všechno vyšumělo do prázdna. Filmařská kvalita, která určitě nenudí, ale od takového potenciálu bych čekal silnější závěrečný pocit. Lepší trojka. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nútená väzenská premena outsiderského bankového úradníka v rešpektovaného kápa árijského bratstva Moneya ma bavila, táto story však podľa mňa nikdy nemala opustiť múry drsného kriminálu, nakoľko prelínajúca sa dejová línia s Harlonovým pôsobením v civilnom zločineckom gangu bola iba priemernou záležitosťou. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Money (Nikolaj Coster-Waldau) si svůj trest odpykává v cele číslo 13. Pokoj se stejným číslem má i v motelu v době, kdy je na svobodě. (Yokolobuna)
  • Celosvětová premiéra proběhla 17. června 2017 na Los Angeleském FF. (Varan)

Reklama

Reklama