Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 3
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Diskuze

zapalik

zapalik (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

S kouskem nesouhlasím: LOTR určitě celkově nevypadal jako levná sračka. Nějaký drobnosti bych pochopil, ale celkově ty prachy tam byly opravdu hodně vidět. Lepší vizuál v současný době není a ještě dlouho nebude. Ale to je ot.

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

Ingtar2

No rozhodně zní ten Rand zajímavě a někdy si WoT přečtu. Klasiku mám v knihovně už od mlada a teď čtu spíš českou tvorbu, protože u nových fantasy je lehké se spálit. No a taky koukám na anime a to sežere spoustu času 😅.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Milhoot

Nepoznám nič z toho čo si vymenoval, vidím, že sa zameriavaš skôr na tú klasickú fantasy typu Zemeplocha a herné fantasy :D 

Gotrek by určite rozbil Jaimeho a v čistom šerme pravdepodobne aj Randa, ale nejdem spoilerovať prečo má túto nevýhodu :D

na příspěvěk reagoval Milhoot

Hees

Hees (hodnocení, recenze)

Ako priblížiť anime obyčajnému mainstreamovému divákovi, anime bude vždy lepšie lebo neexistuje limitácia toho čo môžeš nakresliť, alebo uviesť do chodu ako animované, ale pre plebejných žrútov popkornovej zábavy bude toto dostatočné a možno sa tak zrodí naozajstný nový fanúšik kvalitného anime takže prečo nie :D.

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Znáš inkarnaci nesmrtelnosti od Pierse Anthonyho? To jen, že si nedovedu představit porážku Marse - nesmrtelného boha války. Aahz je pravý mág a zaklínadla jsou pro jen kavky, navíc je to Pervekt. Ten je zase z mýtické série od Roberta Asprina. Gotrek je absolutně nejlepší bojovník s chladnými zbraněmi a jeho sekyra je ukovaná trpasličím bohem, jako zhouba chaosu. Warhammer - Wiliam King. Díky za odpověď. Hádám že Rand al'Thor je fakt OP. Jen neznám jeho, ani jeho styl boje. Tak nevím jak by dopadl, když Elánius recituje pohádku "Kde je má kravička" ale to je jen jako vtip s prastarou temnotou a temnotou 😉. Zeměplocha Terry Prachett.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Milhoot

Poviem to asi takto... Rand al'Thor by ich všetkých rozložil kým by stihli začať útok. Dopekla, Zen Rand vie manipulovať podstatou sveta (páči sa mi ako vám tu môžem napísať spoiler a nikto tomu nemá šancu rozumieť, pretože tomu nerozumie ani fandom :D). Napríklad Potter by proti nemu nemal šancu, pretože by musel vykríknuť zaklínadlo. Na druhú stranu:

"Cadsuane, do you believe that I could kill you? Right here, right now, without using a sword or the Power? Do you believe that if I simply willed it, the Pattern would bend around me and stop your heart? By . . . coincidence?" - Rand al'Thor

Zo všetkého fantasy ktoré som zatiaľ prečítal je Rand al'Thor jednoznačne najsilnejšou postavou a nikto, okrem univerza Wheel of Time sa ku nemu ani nepribližuje. Je však pravda že niektoré klasiky ako Stormlight alebo Malazan alebo Dandellion som ešte neprečítal. Ako nad tým rozmýšľam tak jedine manga má dostatočne silných protagonistov aby boli pre Randa prekážkou - Goku, Saitama, možno peak Naruto..

 

Na druhú stranu, Jaime Lannister je šermiar. Granted, najlepší šermiar vo Westerose, ale nepochybujem o tom, že by ho kľudne porazili ľudia ako Arthas Menethil, Geralt, Roronoa Zoro, ale aj Rurouni Kenshin alebo Garan no Gabimaru. 

na příspěvěk reagoval Milhoot, Brutopyr

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

Ingtar2

Hezké srovnávat 2 postavy o kterých vlastně nic nevím. Ale hádám, že populárnější musel vyhrát. Jak by si vedl proti Connanovi? Arthasovi? Elániovi? Drizztovi? Gotrekovi? Aragonovi? Geraltovi? Marsovi? Aahzovi? Potterovi? Jestřábovi? Xinovi? Z Hry o trůny toho moc neznám ale není tam gigantická armáda nemrtvých? Kouzelné zbraně, které dokážou ty nemrtvé zabít? Žena imuní vůči ohni a ovládající draky? To vše je celkem impozantní množství magie a protože GoT moc neznám, tak toho je určitě mnohem víc.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Stále akosi nerozumiem prečo RoP vzniklo, ale tak whatever. Tých 10 sérii som si tipol správne a to be honest bola by haluz ak by to vydržalo bežať až dovtedy, minimálne ja by som to pozeral :D 

Navyše si hľadám fantasy mestá na tapetu na ntb, čiže to je ďalšia výhoda :D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

No, kdyby OP šel adaptovat celej (což je víceméně nemožné), tak by to bylo na asi těch 9-10 sérií (do současné mangy). Ale to se nikdy nestane, byl by obrovitej zázrak, kdyby adaptace došla až po timeskip. V takovém případě by mohlo vzniknout asi 5. sérií. Poslední dvě by musely mít velmi kvalitní a kreativní tvůrce, kteří by dokázali správně převést ty všechny podivnosti do tohohle formátu aby to fungovalo a kteří by taky uměli velmi dobře pracovat s rozpočtem. Jenž by byl pro každou z posledních dvou sérií tak na úrovni Amazon LOTR - (500 mil. dolarů na sérii). I LOTR s tímto obrovským rozpočtem vypadal jak levná sračka, takže proto říkám, že by tady museli být tvůrci, kteří by to s těmi penězi uměli :)

na příspěvěk reagoval Ingtar2, zapalik, Brutopyr

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Ingtar2

A myslím že v One Piece je magie až až. Ve formě šílených Devil Fruits a dalších věcí (které se tradiční magii podobají ještě více), které tady ale nebudu spoilerovat.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Milhoot

Existuje high a low fantasy - GRRM napísal Wheel of Time fanfikciu, v ktorej postavil literalneho boha Randa al'Thora do súboja proti Jaimemu Lannisterovi.

Výsledok? Jaime Lannister vyhral, pretože "vo Westerose neexistuje veľa mágie".

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Milhoot

Tomik208

Tomik208 (hodnocení, recenze)

CarnTheNunya

Říkal jsem si to samé. Během jednoho dne kleslo hodnocení jednotlivých epizod o docela dost procent a samotný seriál o nějakých 500 míst. Absolutně to nekoresponduje se zahraničním hodnocením, které naopak roste a seriál nyní patří k těm nejlepším podle různých žebříčků. Samozřejmě i zde platí 100 lidí, 100 chutí a Čechům nemusí sednout to stejné co zbytku světa, ale zde je to přinejmenším zvláštní. Každopádně já (anime absolutně nepolíbený a neznalý předlohy) jsem zatím po pár epizodách příjemně překvapený, řekl bych až nadšený. Svěží vítr na poli seriálové tvorby a trefa do černého od Netflixu. Jen tak dál. 

CarnTheNunya

CarnTheNunya (hodnocení, recenze)

Je až vtipné, že se tady objevila spoustu účtů se stejnými nebo podobnými hodnoceními často u těch úplně stejných věcí a nejspíš za cílem zhatit celkové procentuální hodnocení seriálu. Beztak s tím nikdo z adminů nebude nic dělat. :D

na příspěvěk reagoval Tomik208

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Fantasy bez magie, není fantasy. Tak nějak to doslova definovalo žánr. Ale je mi to jedno, to ať si bere každý jak chce. Žánry se zjevně mění. Ani Bleach fakt není nejlepší manga. Tu bude mít každý a vždy jinou. Jak jsem psal OP mělo nejlepší start a až pak to šlo dolů. Ten "záčátek" bude pro mě vždy top a skvělý román. No a tady si ten začátek poladili k obrazu svému. Mají rozpočet a upřímnou snahu. Přeju jim jen úspěch a počkám si kde se zastaví hodnocení. 

na příspěvěk reagoval Ingtar2

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Milhoot

"Jako sorry ale dohromady to moc nejde."

Jako sorry, ale ty sám o tom nerozhoduješ. Resp. ty si i tohle můžeš myslet a dělat si žebříčky, kde to vždy budeš mít oddělené, ale rozhodně nemůžeš nikomu zakázat (nebo říkat "že to tak prostě nejde") dělat si žebříčky, do kterých dá jakoukoliv psanou fikci, ať už jde o komiks, knihu nebo mangu. Proto zmínění velcí knižní fanoušci mají takové žebříčky jaké mají. :)

Ale jak říkám, ty si samozřejmě můžeš dělat zase svoje, proti tomu nic nemám :) V tomto se prostě shodneme, že se neshodneme. Ať se už nemotáme donekonečna v kruhu. Taky stejně bych ukončil i diskuzi o kvalitách One Piece - pro mě (a pro většinu ostatních) je to jedna z nejlepších mang, co jsem kdy četl, pro tebe (a jistě nějakou menšinu dalších fanoušků) je to spíše Bleach, ok, v pohodě. Kdyby všichni měli úplně stejný názor, byla by to nuda. Dokud se kvůli tomu nezačnou fanoušci  zbytečně toxicky urážet a hádat a uznají, proč se jedněm líbí to a druhým zase ono (a taky uznají objektivní fakta jako že OP je prostě mnohem úspěšnější než Bleach, a že příčina toho je, že je OP strašně kvalitní manga - i když tebe osobně prostě nezaujala tak jako něco jiného), tak bude vše v pořádku, jak má být. :) 

na příspěvěk reagoval Milhoot

Milhoot

Milhoot (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

To bude tím, že beru anime/mangu a fantasy zvlášt.  Jako sorry ale dohromady to moc nejde. V Narutovi je každý záporák nakonec jen dobrák, který někomu skočil na špek, nebo ho semleli okolnosti. One Piece (velký poklad) mělo ten nejlepší start s oběvováním nového světa, prostě pravý román. To až pak všem narostli "prsa". Bleach měl opravdové záporáky a podle toho i dopadl. To že nám Kubo klidně ukáže hlavního záporáka hned na začátku a my ho poznáme až na konci. Že se nám hned v prvním setkání ukáže Zarakiho bankai, beru za promyšlený děj. Nemusel si dodatečně vymýšlet haki. Já jsem spokojený , protože Bleach dotočí a fanouškům One Piece mohu popřát jen to samé. Jde o velmi úspěšné anime a k téhle adaptaci se Netflix postavil nejlépe ze všech které dělal.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

zapalik

Já jen popisuji jak to cítím já osobně a pak jaký je podle mě konsensus ohledně kvalit na základě mnoha diskuzí, žebříčků a videí, které jsem za ty měsíce, roky četl a viděl. Nikomu nic nevnucuji. Samozřejmě každý má právo na svůj názor, když se někomu líbí něco, co se většině nelíbí nebo nelíbí až tak moc, dobře pro něho. Ať si užívá to, co zaujalo nejvíce jeho.

Ale ať netvrdí, že hovoří za tu většinu a hlavně ať nepoužívá podobné prohlášení jako "žádný skutečný fantasy znalec si nedá OP do své topky" a podobné zevšeobecňující vyjádření, které opravdu nemám rád. A konkrétně v tomto případě navíc opravdu nemají s realitou nic společného. Fakta a data hovoří jasně. One Piece je jedna z nejkvalitnějších a nejlepších mang vůbec a taky jeden z nejlépe propracovaných fantasy světů vůbec. To ti řekne téměř každý. Včetně některých lidí, co ještě před pár lety nemohli mangu/anime ani cítit (to byl případ zrovna např. Daniela Greena - a teď dává OP na úroveň svých nejoblíbenějších high fantasy sérií :)

na příspěvěk reagoval Milhoot

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama