Reklama

Reklama

One Piece

(seriál)
Trailer 1
USA, (2023–2025), 8 h 32 min (Minutáž: 49–64 min)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(9)

Monkey D. Luffy, mladý pirát ve slamáku, se v téhle hrané adaptaci populární mangy vydá s pestrou partičkou přátel na velkolepou výpravu za pokladem. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Úvodná epizóda si ma získala svojou rozvernosťou, vysokým tempom, krikľavým vizuálnym spracovaním, nadhľadom, zábavnou odľahčenou akciou a predovšetkým sympatickými sebavedomým postavami. Radosť z naspeedovaného uragánu uletených dobrodružstiev mi dlho nevydržala, od druhého dielu tempo povážlivo spomalilo a dej zvážnel, no sympaťáci ostali. Trochu ma to mrzí, ale z dlhodobého pohľadu to je zrejme rozumná voľba. Ťažisko seriálu totiž netvoria súboje s roztodivnými nepriateľmi alebo hľadanie pokladu, je ním priateľstvo, vernosť svojim ideálom a kamarátom, a túžba ísť za svojimi snami. Funguje to náramne a vďaka tomu som si túto partiu zamiloval. Nie všetko je ideálne - seriál miestami stráca dych a príbeh sa posúva len pomaly, za čo môže až priveľa flashbackov do minulosti, ktoré nie vždy fungujú stopercentne. Na druhej strane je tu ale fantastický soundtrack ktorý sa mi zasekol v hlave na veľmi dlhý čas. Veľmi sa teším na to ako to bude pokračovať ďalej, takýchto pozitívnych feel good seriálov nikdy nie je dosť. 8/10 ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět One Piece je mi zcela cizí a nemám o něm žádné povědomí. Seriál mne nijak nezaujal, je to navzdory jisté brutalitě takové naivní a dětské. Navíc mi připadá, že jsem už podobné scény viděla někde jinde. Z postav mne zaujal jen samuraj. Ostatní mne spíše iritovali, nejvíce asi Monkey D. Luffy, ten mi lezl na nervy přímo ukázkově. Byť ten kluk má fakt boží úsměv. Možná, kdyby mi bylo 12, bych se bavila. Takto jsem se spíše nudila. poctivě jsem vydržela koukat do půlky, pak už jen rychlo jukem a i to bylo až dost. Pořád jsem čekala na nějaký smyslu plný děj, ale ani ťuk. Zjevně nejsem cílová skupina. Za mne trhlá slabota, tak za jednu gumov hvězďuli s odřenýma ušima. ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně chytlavé a hravé, nečekaně dobře hrané ztvárnění mangy. Seriál vsadil na lásku a cit k předloze (to bohužel není zvykem) a je to znát. Prakticky neznámí herci, chytlavá hudba, barevný svět a zábava.  Tohle mě vrátilo do dětství, kdy jsem pár dílů anime náhodou viděl. U One Piece nejde pociťovat nic jiného, než radost. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Adaptovat mangu/anime do hrané podoby není legrace, ale tady to vyšlo. Ať už díky dobře vyvážené dávky bizarnosti, která odkazuje na předlohu a současně není přehnaná pro účely hraného ztvárnění, sympatickému obsazení nebo stylizaci. Je to zábavné, svižné, správně praštěné a někdy překvapivě brutální, což je mix, který mi vyhovuje. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Na ten uletený úvod podľa Japan anime to bolo fajn, možno aj patrične svieže, zábavné, postavy ušli, neotravovali, aj akcia sypala. No od druhého diela nastáva akási len povrchná dejová vata, normálne to naskočila na taký nudnú pofidérnu notu a tretí diel ma už priam otrávil. Škoda možno na budúce to výjde lepšie.   /45%/ ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • Buggy (Jeff Ward) se zmíní, že během jeho úvodního čísla chybí lev Richie, čímž odkazuje na jednoho z členů své posádky, který se objevil v anime a manze. Richie je tedy alespoň vyobrazen na malbě, kolem které v jedné scéně procházel Zoro (Makkenjú Arata). Napravo od něj se pak nachází i malba Buggyho pirátů přímo vzatá z mangy. (KaraMikesova)
  • Když Luffy (Iñaki Godoy) slíbí, že Zeffovi (Craig Fairbrass) zaplatí útratu z pokladu, který později najde, odkazuje tím na scénu z první kapitoly mangy, kdy si ještě malý kluk vysomroval jídlo zdarma v baru u Makino (Kathleen Stephens). (KaraMikesova)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno