Reklama

Reklama

All of Us Are Dead

(seriál)
  • Jižní Korea Jigeum Uri Hakgyoneun (více)
Trailer 1

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Na střední škole se začne šířit nebezpečný vir a studenti se musí probojovat ven, aby se nenakazili a nestali se z nich zombíci. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (117)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jak v Království zombie, tak ve Vlaku do Pusanu Korejci ukázali, že se zombíky pracovat celkem umí, bohužel All of us are dead na tenhle trend nenavazuje a není ničím víc než je řemeslně dobře udělanou nudou. Pár dobrých nápadů sice nechybí, ale bohužel nedokáží vyvážit nesympatické postavy a hlavně abnormální zdlouhavost, kdy hluchým míst je tu pomalu víc než samotných nakažených. Být každá epizoda o dvacet minut kratší, nebo kdyby celá série měla maximálně osm dílů s tím že by se eliminovalo středoškolské drama na minimum a trochu se zapracovalo na atmosféře, mohlo to být lepší. Jenže není a těch dvanáct hodinových dílů je strašně moc. Druhou sérii si s chutí odpustím...40% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Teprve začátek února a už tady máme vážného nominanta na nejpřehodnocovanější seroš roku.. Netflix asi po nečekaném (a blbě vysvětlitelném) úspěchu Squid Game prostě rychle hrábnul do korejského špajzu a vytasil něco s jistým potenciálem, co půjde s troškou hajpu hezky podojit... Úplně blbý to není, ale 12 dílů je tak o 50% více než by to potřebovalo.. Když zombíci ve škole, tak asi radši japonskej animák High school of dead.. když zombíci v koreji, tak určitě radši Kingdom.. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

40% času tvorí boj o život (ľudia vs zombíci, ľudia vs ľudia, zombíci vs zombíci). A tieto chvíle si budete užívať, pretože sú vizuálne, trikovo a akciou samotnou zvládnuté na výbornú (ak nebudeme rátať dejovú líniu otca/hasiča, ktorá je plná nelogických blbostí). A to takým spôsobom, že začnete radiť seriál medzi udalosti roka. Len máme tu bohužiaľ 30% času, ktorý tvorí tlachanie o tom, kto má koho rád, kto má koho radšej, kto koho nemá rád. 10% je kritikou spoločnosti (prehnané nároky na deti, rozdiely medzi sociálnymi vrstvami, šikana na školách,...). 10% neprirodzene pôsobiace momenty plné idealistických morálnych hodnôt. Rychlé šípy made in Korea. No a posledných 10% tvoria absolútne nezapadajúce "humorné" momenty. Aby sa toto všetko do série vošlo, tak je to vyvážené krutou daňou. Séria má 12 hodinových dielov. Každý diel opakovane stráca tempo. Ideálne by to malo byť tak 6-8 dielov po 40 minútach. Veľká škoda. Našťastie existuje seriál Království zombie, ktorý zombie tému spracoval oveľa atraktívnejšie a hlavne bez zbytočných odbočiek, zdržovačiek, a blbostí. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

povedené, ale vzhledem k dlouhé stopáži mi přijde že až moc často vyplňují čas romancí a horrorova atmosfera tak dost upadá. Zombie vypadají dobře, smrti postav jsou víceméně náhodné, takže se člověk dočká i překvapení v ději, resp. to není uplně čitelné, což je na dnešní dobu fajn, na rozjezd za 3*, přidám další jestli se to trochu víc rozjede v dalších seriich (pokud budou) ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Korejský horor se v posledních letech pozvolna probouzí z hibernace, ale zatím absolutně nic nenasvědčuje tomu, že by v dohledné době dokázal oprášit vlastní zašlou slávu z přelomu století. Jistým příslibem mohl být seriál Kingdeom, který poměrně funkčně kombinuje prvky dobového politického dramatu, detektivky a klasického zombie hororu, avšak nejnovější počin z dílny Netflixu již žádný důvod k optimismu nenabízí. Kdo by od Jigeum Uri Hakgyoneun čekal alespoň prostý náznak inovace, která vnese do zombie subžánru něco nového, bude zklamán. Námět je opravdu velmi jednoduchý a v různých obměnách již tisíckrát viděný. Navíc tvůrci zcela rezignují na budování atmosféry a pokouší se diváka udržet u obrazovky prostřednictvím akce. Té je však pomálu, a tak seriál postupem času začne připomínat rozplizlé středoškolské melodrama. Jakožto zdejší hororový expert uděluji Jigeum Uri Hakgyoneun jednu silnější hvězdu a k projekci ho v žádném případě nedoporučuji. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (4)

  • V seriáli sa opakovane odkazuje na populárny kórejský zombie film Vlak do Pusanu (2016). (mivr)
  • Škola nese název Hyosan High School a ve skutečnosti neexistuje. Budova byla postavena pouze pro seriál. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama