Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (309)

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Renfield má naprosto debilní scénář, ale zasmějete se, což měl být pravděpodobně účel. Po staletí sloužící Drákulův služebník toho konečně začíná mít dost a uvědomuje si, v jakém toxickém vztahu se vlastně celou dobu nacházel. Do toho se na scéně objevuje statečná policistka bojující proti brutálnímu gangu a tyto dvě dějové linky se shodou náhod protnou. Humor sází na brutalitu a hrátky s upířím mythosem, ale víc od filmu nečekejte. Zápletka je klišovitá a závěrečná půlhodina je genericky nudná, kdy se všechno stane strašně rychle a sluníčkově se to vyřeší. Na zabití večera je to ideální, ale nakonec na to zapomenete, protože takových akčňáků s antihrdiny vznikají desítky až stovky. Hodnocení: 55 % ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli Renfield nemá žádné velké ambice, poněkud mne (tím) zklamal. Možná to bylo i obsazením - jediný Hoult si zaslouží všechny čtyři palce nahoru. Cage mne každým záběrem lezl na nervy a u Awkwafiny se tak nějak stále nemohu rozhodnout, jestli to je (doopravdická) herečka nebo jenom chodící, otravný, vychlastaný asijský hlas... Přepálená akce super, ale ta s Houltem je to jediné pozitivní... 60% ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Příjemná kravina, vtipná a s lehkostí. Hoult uplatňuje svoje mládenecký silent-era emo charisma, zatímco Cage s Draculou nadšeně přehrává a dělá si prdel sám ze sebe - nebudu se zlobit, když by si to ještě někdy zopakoval. Přidává i špetka z kouzla New Orleans. Relaxační hororová zábava, nemohl mě nasrat ani potok přepálený cgi krve. Tohle > Day Shift ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zombieland skrížení s Kick-Ass. Teda keď sa odohrávajú akčné scény, alebo keď Nicolas Cage prská šarm. V čom však táto komédia, oproti spomínaným peckám, zaostáva je tá zákulisná časť príbehu. Nevznikajú žiadne sympatie k postavám (Hoult, Awkwafina,...). Žiadne vydarené slovné prestrelky, ktoré by rozvíjali vzťahy. Nicolas Cage si postavu užil a bol skvelou voľbou. Akcia šmakuládne crazy krvavá. Fajn komédia, ale škoda premrhaného potenciálu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Asi prvých 40 minút sa jedná o pomerne sviežu a funkčnú interpretáciu pôvodného príbehu. Je to vtipné, nápadité a cool. Lenže potom sa začnú riešiť veci, vzťahy a celý príbeh skĺzne do prostoduchého amerického výplachu, kde nielenže vieme, čo sa bude odohrávať v každej ďalšej minúte ale aj tie nápady ( ktorých je tu stále dosť) pôsobia ako päsť na oko. Logiká fikčného sveta ustupuje štúdiovej logike a zaužívaným šablónam a posledných 20 minút sa tým pádom stáva fraškou pôvodného nápadu. Vzťah medzi Renfieldom a Draculom mal byť kľúčový. Tu hrá niekedy až tretie husle. Akčné scény krvavé, ale po chvíli pôsobia únavne. A finále je zase raz spravené ako zlý žart plný úsmevou a happyendou. Takto domrviť potenciál, je dakedy umenie. Cage je tam ale výborný. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Na základe filmu vyšla aj videohra pod názvom "Renfield: Bring Your Own Blood". Predáva sa od 12. apríla 2023. (Arsenal83)
  • Kapitán Nemo, Superman a Dracula byly tři role, o kterých Nicolas Cage snil, když začal svou hereckou kariéru. (KGBelik)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama