Reklama

Reklama

Příběh Renfielda (Nicholas Hoult), Drákulova věčně oddaného a neustále ponižovaného služebníka. Renfield je nucen shánět pro svého historicky nejnarcističtějšího pána (Nicolas Cage) požadovanou kořist a splnit každý jeho příkaz, bez ohledu na to, jaké ponížení při tom zažívá. Ale teď, po staletích otroctví, Renfield zjišťuje, že existuje život i mimo stín tohoto Pána temnot. Kdyby jen dokázal přijít na to, jak ukončit svou závislost na jeho vůli. (CinemArt)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (309)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nesouhlasím s tím, že se jedná o blbinku či kravinku. Hlavní hrdina, Renfield, trpí jako zvíře, a pokud se někdo nedostal do podobného vztahu, pak mu asi těžko porozumí. Ano, v prvním plánu je Draculova snaha ovládnout svět, ale hned vedle se řeší sociální vztahy a popravdě každá postava má své noční můry, pochybnosti a nemalé problémy. Uvítal jsem stylizaci Cageho do Draculy ztělesněného Bélou Lugosi a současně říkám, že Cage byl naprosto skvělý. Ano, místy přehrával jako o život, ale nechovají se snad ti, co by rádi poroučeli světu, podobně? Stejně tak mě bavila i jistá přehnanost ohledně násilí a gore. Pokud jindy vyčítám pixelovou krev, pak sem sedla jak zadek na hrnec. Ty rozkošné krvopády, létající hlavy, ruce a střeva ven neměly chybu. A několikrát jsem se tak zasmál, až jsem se sám lekl, ale naštěstí se smál i skromný zbytek kina. Akční scény výborné, ať už přepadení v restauraci nebo masomlejn u Renfieldova bungalovu. A ocenil jsem si skvělou hudbu, která mě bavila ještě během titulků a vystřižených scén. Teď jde jen o to, co běžný divák od filmu očekává, ale já se bavil královsky. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejaky dojem tato hororova komedie s digitalni krvi zanecha, ale celych 90 minut bavit nedokaze. Je to spis takova krvava besidka a ze zabijacke zapletky sel vytezit vetsi potencial. Sluha se vzepre zamestnavateli, kteremu po staleti dodava lidskou potravu a resi sve pracovni problemy na skupinove terapii pro vztahove zavislosti. Hlavni atrakci je Nicolas Cage.Vypada to, ze se narodil jen proto, aby hral upira. Necekal jsem, ze bude zamestnavatel reagovat masakrem. Vubec maskeri udelali ze vsech remesel nejlepsi praci. Objevi se klise jako korupce, drogova mafie, asiatka mstici se za smrt sveho otce. Vadilo mi mnozstvi digitalnich efektu jako krvava streva ci utrzene hlavy. Humor jsou jen detinske hlasky. K tomu unavne uslechtile reci a moralni kazani. Bojova scena je jen zbezne nasnimana. Cage mi chvilemi pripadal, jako by hral Shakespeara na maskarnim plese. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Zombieland skrížení s Kick-Ass. Teda keď sa odohrávajú akčné scény, alebo keď Nicolas Cage prská šarm. V čom však táto komédia, oproti spomínaným peckám, zaostáva je tá zákulisná časť príbehu. Nevznikajú žiadne sympatie k postavám (Hoult, Awkwafina,...). Žiadne vydarené slovné prestrelky, ktoré by rozvíjali vzťahy. Nicolas Cage si postavu užil a bol skvelou voľbou. Akcia šmakuládne crazy krvavá. Fajn komédia, ale škoda premrhaného potenciálu. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Renfield bych rozdělil na dvě části, první je akce, schválně přehnaná a ne uplně můj šálek kávy, nechutný záběry a extravagantní stříkání krve, ale docela to funguje. Ta druhá stojí za to, je to actually pretty deep, dobré moudro, něco si z toho snímku odneseš, pokud budeš chtít. Houltovi jsem to sežral i s navijákem, hrál to skvěle, u Cage je zase hezký vidět, že tuhle roli si fakt užíval. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Obvyklé bývá že záporáci v Hollywoodských filmech stojí za hovno, ale tady je to obráceně - hlavní hrdinové stojí za hovno, zato záporáci jsou super. Jak Dracula, tak Avasarala, oba herci si to užívají a baví v každé scéně. Kdežto Awkvafina s tím nevýrazným chlapem co tu má být za hlavního geroje baví jen ve chvíli kdy někomu trhají ruce v hezky splatterových akčních scénách. Je fajn že si Cage konečně zahrál Draculu, všichni takhle divní herci mají tuhle roli aspoň jednou za karieru povinnou a u něj byl tenhle rest long overdue... škoda jen že to nebylo v nějakém lepším filmu. V takovém co by měl třetinový rozpočet, ale hravější scénáristy a režiséra, a dokázali se v něm pořádně urvat ze řetězu. 6/10 ()

Galerie (20)

Zajímavosti (19)

  • V šiesty deň nakrúcania, 8. februára 2022, bolo vykradnutých viac ako dvadsať vozidiel patriacich filmovému štábu. (Arsenal83)

Související novinky

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

Netflix chystá remake Frankensteinovy nevěsty

04.08.2023

Po několika poměrně nedávných pokusech studia Universal Pictures oživit sérii jejich klasických monster se snímky jako Mumie, Renfield nebo s nadcházejícím dosud nepojmenovaným projektem od režijního… (více)

Obchodník se smrtí se vrací

Obchodník se smrtí se vrací

08.05.2023

Oscarový herec Nicolas Cage v těchto dnech baví diváky na plátnech kin coby narcistní hrabě Dracula v akční fantasy komedii Renfield, nicméně na horizontu se pro něj namísto vycházejícího slunce… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

Nicolas Cage si zahraje Drákulu

01.12.2021

Studio Universal se po pár letech opět chystá oprášit jedno z ikonických monster filmového plátna, hraběte Drákulu. Nový snímek s názvem Renfield by však měl ukázat drákulovskou legendu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama