Reklama

Reklama

Hádej, kdo je vrah

  • USA Bodies Bodies Bodies (více)
Trailer 1

Skupina bohatých dvacátníků plánuje večírek na odlehlém rodinném sídle. Společenská hra se rychle vymkne kontrole a stane se smrtelně nebezpečnou. Svěží a zábavný pohled na falešné přátelství. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (91)

Israha 

všechny recenze uživatele

Dost rozporuplná záležitost, která pobaví cynickou pointou a trefným sekáním do neduhů Generace Z, ale nezvládá toto vše zaobalit do patřičně záživného a strhujícího hávu. Jako slasher to v podstatě nefunguje a to do té úrovně, že bych se i hádal o subžánrovém zařazení (je to spíš thriller s pár slasherovými prvky) a záměr plošně se vysmát "zetkařům" a jejich životnímu stylu vede k nutnosti přetrpět opakované výlevy skupiny postav, které by dnes Lou Fanánek Hagen mohl vesele použít na reedici obalu k desce "Soubor kreténů". A to vás prostě kdovíjak zajímat nebude, chcete tajemno, napětí (dobře, to tu místy je, ať nežeru) a možná i nějakou tu brutalitu (zde se šetřilo hodně), na sledování trapných půtek vyhoukané omladiny jsou tu reality shows. Ale neříkám, coby takový ten moderní "whodunnit?" thriller to občas špatné nebylo, scénář i režie by nakonec mohla být mnohem horší. Tak 5/10. ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Úvodní asi půlhodina, kde se seznamujeme s vrcholně nesympatickými postavami za doprovodu naprosto otřesné hudby, byla až nesnesitelná. Naštěstí po první mrtvole atmosféra zhoustne, děj se stane příjemně napínavým a mezi osazenstvem začne relativně uspokojivá vybíjená. "Humorné" hlášky jsem sice moc nepobíral, ale závěrečná pointa byla docela vtipná, takže jsem se nakonec i zasmál a jsem rád, že jsem ten strašný úvod vydržel. Tři hvězdičky akorát. ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

"I have a reception!" Bodies, bodies, bodies je typický moderný (ne)horor, ktorý sa snaží o presah a sociálny komentár (kritika mladej generácie) a zároveň byť hororom. A je vidieť, že tvorci subžánru slasher vôbec nerozumejú: vrážd je málo, väčšina mimo záber a napätie s výnimkou možno posledných pár minút nehrozí. Byť tvorcami na hororovú stránku by som sa úplne vykašľal, veď aj tak jediné čo zo slasheru ostalo sú hlúpe teenagerske postavy. A v ich kritickom zobrazení sú omnoho presvedčivejší. Nesympatickejšiu partičku totálne vymletých a preafektovaných teenagerov riešiacich neustále "vážne problémy" som už dlho nevidel a každou minútou ma spoľahlivo vytáčali viac a viac (verím že to bol cieľ tvorcov). Tiež sa v kritických okamihoch pekne ukázala i faloš, kedy v okej situácii sú schopní objímať sa a hádzať si komplimenty, no keď ide do tuhého tak sa odhalí skutočný charakter a padnú i rozkošné vety typu: Škoda, že radšej neodrezali hlavu tebe, ty špina bez chrbtovej kosti!... Veľmi pekne tvorcovia zobrazili aj ďalší fenomén mladých a modernej doby- že dnes skoro každý má nejakú fóbiu, komplex alebo nejakú inú poruchu, ale aj tak sú všetci stále zalezení na soc. sieťach ktoré ich len prehlbujú. Skrátka, v oblasti kritiky novej generácie ma Bodies Bodies Bodies zaujal, vrátane krásne vymyslenej a jednoduchej pointy úvodného úmrtia a aj fajn záverečnej, zveličenej scény. Akurát, film sa popri kritike snažil byť aj hororom, čo mu absolútne nevyšlo a čo ma pri sledovaní dosť vyrušovalo. Preto len 2*. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvých 30 min. treba skočiť. Keď to konečne chytí grády, tak má človek pocit, že miestami sleduje paródiu, pričom samotný záver, ktorý by mal v prípade takéhoto námetu ponúknuť dostatočne nečakaný “twist”, len čiastočne naplnil očakávania. Max priemer, lebo aj samotné mordovačky sú asi tak originálne, ako u alkoholika liter vína pred spaním .. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Děsně užvaněný slasher o masovém vrahovi, ze kterého se nakonec vyklube něco úplně jiného. OK, že nejde jen o další variantu na obehrané téma, by bylo fajn. Ale asi se totálně míjím s cílovou skupinou, páč ty dívčí problémy šly mimo mě. V podstatě vše tak nějak zachraňuje poslední čtvrtina, což je fakt málo. Tedy chodit s mobily místo baterek je pro divákovy oči taky docela opruz, byť logiku to má. Jako komedie mi to nepřišlo, snad jen u scénky, kdy se čtyři děvy rvou o pistoli, jsem se bavil naplno. Nevím, jakou rychlost si představuje distributor, ale společenská hra se vymykala tak dlouho, až by jeden usnul. Žánrová klišé naplněna zcela nebyla - nahota nula, gore nula - ta trocha krve snad ani nestála za řeč. Velmi dobrá kamera, naprosto příšerný soundtrack. Doporučuji jen největším zoufalcům, případně vrstevníkům postav, i když záruku zábavy jim dát nemohu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (41)

  • Malé LED světlo s nízkou svítivostí ve slunečním zrcátku vybije baterii automobilu během několika hodin, přestože má minimální spotřebu energie. (Johnny.ARN)
  • Pete Davidson (David) během scény s tequilovými fackami skutečně udeřil Leeho Pace (Greg). Pace však dal Davidsonovi před natáčením svolení. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama