Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 2

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (101)

b.dragonfly 

všechny recenze uživatele

Co uděláte, když zjistíte, že vás někdo sleduje? Zase po delší době dílko, které mě v rámci stalker thrillerů hodně bavilo od začátku až do konce. Na úvod je nutné říct, že Maika Monroe roli zahrála opravdu skvěle.  Samotná žena, cizí město, cizí lidé, pocit ohrožení, stupňující se strach. Film na mě přenesl přesně ten znepokojivý pocit, jaký se měl dostavit. Burn Gorman coby stalker měl přesně tu správnou vizáž podivína, slizouna a creepy úchyla. Takhle nějak si pořádného psychopata představuju. Atmosféra se místy dala krájet, jediné mínus byl možná trošku odfláknutý konec, kde bych si představovala to ještě trošku líp rozehrát. Jinak ale skvělé čtyři hvězdy. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bukurešť město kde to nežije (a to v něm žijí necelé 2 miliony lidí). Nicméně tvůrci nám jej ukazují jako nejosamělejší místo na světě. Takové místo, ve kterém jste jedno i svému partnerovi, přestože jste cizinkou v cizí zemi. Hlavní hrdinka je chudera, našla si hrozného blbce, který ji táhne na druhý konec světa a pak na ni nemá čas. Celý film jsem se potýkal s ukrutnými nelogičnostmi. V doprovodu policisty hrdinka raději nikam nejde, aby pak na druhý den sama vlezla prakticky kamkoliv. Musím říct, že jsem si tyto krátké jednoduché kousky docela oblíbil. Není to nic složitého, vlastně se divák jen usadí a počká až se to NĚCO začne dít a ono se vždy dít začne. Když to má navíc jen 90 minut o to lépe. Jenže tady se toho zase tak moc neděje a poměrně dlouhou dobu. Nakonec se finále smrskne na nějakou slabou desetiminutovku. Škoda že naše hrdinka neodstřelila i toho vola co ji do té Bukureště vzal. Hodně slabý zástupce žánru. 40% ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Okuno je mnohem lepší režisérka než scenáristka. Snaživá variace na Hitchcocka říznutá Polanskiho smyslem pro paranoiu. Táhne to skvělá scénografie, naplno využívající chladnosti a neokoukanosti bukurešťských lokací, trpělivá kamera, která drží záběry mnohem déle, než je příjemné, a samozřejmě vynikající Maika Monroe, držící v hrsti titul nezávislé scream queen, k níž však přidává dost uvěřitelné zobrazení ženy na pokraji zlomu. Všechno žánrový nadstandard. Jenže dnes každý festivalový horor musí mít kritický podtext a být jaksepatří „elevated". U Watchera je tato rovina jen velmi jemná, nerozpracovaná a přesně taková, jaká si myslíte. Pokud ale celá pointa visí na pomyslném „I told you so", je trochu zvláštní, že se hrdinka párkrát zachová naprosto neúměrně vzhledem k situaci a strachu z pronásledování, který by ji měl svazovat. Sama v noci liduprázdným metrem. Pronásleduje podivína od naproti do temného baráku bez jakékoliv zbraně. Chápu, že eskalace tempa a napětí musí být, ale zároveň nemůžu popřít, že mě to trklo. A tak jsme někde na půl cesty mezi hutnou žánrovkou a štípavou sociální kritikou. Ve výsledku ale zcela neuspokojí ani jeden tábor. 60 % ()

KNicole 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou trochu na hraně, ale co už. První polovinu seriálu si užíváte, že netušíte, kam se to posune a vede vás to až na hranu nadpřirozena. Potud výborná netflixovka. Pak to začne být taková prázdná přehlídka klišé událostí. Možní viníci se střídají rychleji než na obraz přicházejí nové postavy a nakonec už jenom pasivně vyčkáváte, kdy to celé skončí. Postavy jsou na rozhraní karikatur, ale to beru jako zajímavé osvěžení. Škoda toho děje, je to takové předvídatelné, nesmyslně zamotané a převymýšlené. K vypnutí mozku na dlouhý večery – proč ne. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Původní scénář Zacka Forda se v roce 2016 objevil na hollywoodském Black Listu, každoročním seznamu nejoblíbenějších nerealizovaných scénářů. Ford napsal scénář pod pseudonymem „Carl Young“. (LUKICKK)
  • V úvodu filmu jede dvojice vozem taxi, které má zadní okna dělená. V dalším záběru ale vystupují z taxi, které má zadní okna celá. (SsgtJira)
  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)

Reklama

Reklama