Reklama

Reklama

Watcher

  • Velká Británie Watcher
Trailer 5

Mladá žena se nastěhuje se svým snoubencem do nového bytu, ale trápí ji pocit, že ji ve vedlejším domě sleduje neviditelný pozorovatel. (tribican)

Videa (3)

Trailer 5

Recenze (101)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Thriller je česky napínák. Tady ovšem není napínavého nic. Utahané psychologické drama, kde v hlavní roli je mladá Američanka Julia uprostřed cizácké Bukurešti. Napsat blbá blondýna asi není úplně košer, ale magorka to je. Postupně propadá pocitu, že ji někdo sleduje, a na základě zpráv o vrahovi s přezdívkou Pavouk se obává, že bude další obětí. Ucházející vizuál, místy dobrá hudba, ale to jaksi nestačí. Starým americkým filmům, a Hichcocka bych ani nevypustil z úst, tohle nesahá ni po kotníky. A přitom temné město, podzemní dráha, či déšť by dokázaly navodit správnou atmosféru. Bohužel, v závěru jsem uvažoval alespoň o dvou hvězdách, ovšem konec to naprosto zazdil. Julie si zasloužila zcela jiný osud (možná tedy se přece jen dovršil, avšak můžu se jen domýšlet...). Mizerné po všech stránkách a pro mne naprostá ztráta času. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Obyčajné, nijak extra námetovo prevratné, no dostatočne snaživé nato, aby "Watcher" dosiahol aspoň priemernej úrovne, pričom k lepším "číslam" ho ťahá najmä budovanie atmosféry a otáznik spojený s rozuzlením, ako to v závere celé vypáli. Celý čas som bol presvedčený, že za tri hviezdy budú absolútne objektívnym ohodnotením. No teraz tak nejak premýšľam, že či tá štvrtá sa za spôsob podania rozuzlenia v určitých okamihoch predsa len nepýta .. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Žena sa so svojím manželom presťahuje do Rumunska. Oboch rozhodí správa o tom, že sa v okolí pohybuje sériový vrah, ktorý vraždí mladé ženy. Naviac sa zdá, že ich obyvatel z bytu, ktorý stojí naproti, neustále pozoruje. Julia začne mať pocit, že niečo nie je v poriadku a nie je ďaleko od pravdy. - Šesť rokov trvalo, než tento film vznikol. Vôbec sa tomu nedivím, pretože neviem, aký šialenec mohol zafinancovať takýto generický nezmysel, v ktorom sa deväťdesiat minút nič nedeje. Maika Monroe je samozrejme bezchybná, ale problémom je to, že tu nie je čo hrať. Horor to vôbec nie je a ako thriller to tiež vôbec nefunguje. A tá zúfalá práca s lingvistickou bariérou, to už je fakt vrchol. Velké sklamanie, ale dúfam, že Maika sa ešte niekedy v nejakom horore objaví, pretože je to excelentná herečka. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po x rokoch som zasa narazil na Maiku Monroe. Po výbornom Neutečeš (2014) ju zasa vidím v hororom prostredí. Treba uznať, že jej tento žáner rozhodne pasuje. Kulisy zaujímavé, zápletka sa dlho tvárila hitchcockovsky, Burn Gorman dodal potrebný efekt znepokojivosti, ale finále? Neuspokojivé, obyčajné, nezodpovedajúce vytvoreným očakávaniam. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Film jsem si docela užila. Není nijak objevný, ale je pořádně udělaný, Maika je fantastická a Burn jakbysmet. Jedině Karl působil jako slabý článek, nevím jestli herecky, nebo proto, že jeho postava nebyla ani scenáristicky úplně vymazlená. Každopádně mám jednu in universe výtku, a to totiž jak spolu všechny postavy, u kterých bylo předem ustanoveno, že umí i anglicky, mluví rumunsky a hlavní hrdinku ignorují a odstrkují. Ano, ze strany tvůrců je to nástroj pro ještě větší izolaci a alienaci hrdinky, ale nemyslím si, že v rámci světa, ve kterém postavy existují, všichni měli být takoví idioti, že by ji takhle vědomě vynechávali ze situací, ve kterých je fyzicky přítomná. Manžel očividně pracuje v mezinárodní firmě, kde se spousta businessu dělá v angličtině, tak mi neříkejte, že by při společných večeřích a koktejlech nemluvili anglicky. A závěrem, výjimečně v něčem souhlasím s Pomem, a totiž že jsem čekala, že to skončí tak, jak by jeden nečekal, ale bohužel neskončilo. Kdyby to bylo aspoň trochu míň konvenční a trošku víc jako Spoorloos. Když jsi na pochybách, vždycky buď víc jako Spoorloos. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Sériový vrah „The Spider“ („Pavouk“) byl ve scénáři znám jako „Headhunter“ („Lovec hlav“). (LUKICKK)
  • Podle původního scénáře se měl děj odehrávat v Brooklynu v New Yorku. (LUKICKK)

Reklama

Reklama