Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

corpsy 

všechny recenze uživatele

V polovičke 80. rokov, strácal Clint Eastwood, ako herec, kredit. Účinkoval síce vo filmoch, ktoré nemožno pokladať za finančné katastrofy, nejaké tie ´´money´´ prichádzali, ale už to nebolo ono. A sádzka na istotu, bol návrat k jeho najslávnejšej úlohe. Kredit sa ale nezlepšil. Ide o čistokrvný produkt svojej doby, kedy sa takmer každý akčný snímok tej doby strihal do mrte, s minimom charakterných poňatí a cieľom obohatiť kinematografiu. Akčný žáner je niečo, kde sa takéto veci nevedú, ale ak áno, potom sú z toho míľniky. Toto nieje ten prípad. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Po Taken dostává scéna, kde Eastwood vyhrožuje Neesonovi, úplně jiný rozměr :) Pětka zapadá do osmdesátek výrazně líp než čtyřka, ale pořád nemá - stejně jako bondovky - šanci udržet krok s konkurencí v podobě Smrtonosné zbraně, Pasti a trojek Ramba a Indyho. Harry má sice stále styl (čtení vzkazu ze sušenky štěstí ozbrojenému lupiči), ale akce je na dobové standardy málo a utkví jen fajn honička s dálkově ovládaným autíčkem. Fakt nechápu, proč dali tvůrci dle tehdejší módy Harrymu za parťáka asiata ovládajícího bojová umění, když ho pak nechali jen dvakrát kopnout v jedné scéně. Tedy ona je celá linie s parťákem, jakož i zápletka s hrou smrti dost nedotažená. S povděkem naopak kvituju Patricii Clarkson, která je v mých očích výrazně fešnější než Sondra Locke. Každopádně je Sázka na smrt sice nijak výjimečným, ale důstojným zakončením série. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle uz se tak nepovedlo Eastwood starne originalita se vytraci tenhle film z Drsnym Harrym je holt nejslabsi coz ale zase neznamena ze by se na to nedalo v pohode kouknout je to takova jednohubka bez vetsiho smyslu a tentokrat nastesti i bez prepalene stopaze takze ciry prumer ale kultovni je urcite ta scena kdy Harry a jeho partak ujizdeji autem pred malym autickem na dalkovy ovladani nalozenym trhavinou takze sem tam originalni napad se jeste najde no nastesti tahle serie vcas skoncila dalsi filmy by byly uz jen umelym natahovanim takze tohle je urcite jeste celkem dustojnej konec ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Guns, No Roses.. Vzorový pacifista a Vyjednávač roku S.F.P.D. jde opět do akce! Tentokrát zažije Warholových 15 minut slávy, odnaučí hyenismu bulvární televizní zpravodajku, se Slashem si zahraje na velrybáře a přitom všem pochopitelně cedí hlášky a krev grázlů. Pobavily scény žádost o autogram či pouliční honička s modelem na dálkové ovládání (akorát nevím, jestli to byla směrem k Bullittovi a Silversteinovu hororu Auto ze 77´ pocta nebo vykrádačka). Jinak to jede podle tradičně nepříliš oduševnělých notiček akčních krimi z osmdesátých let až do trpkého zločincova konce a já oceňuji, že do pětice všeho dobrého to byla od detektiva Callahana derniéra (byl bych totiž nerad, kdyby mu začali říkat Dirty Harry kvůli problémům s inkontinencí).. Zase na druhou stranu, už dlouho nosím v hlavě nápad na crossover. Clint se má pořád čile k světu, T.Shalhoub je ještě de facto mladík, co ty dva nejlepší detektivy sanfranciské historie (sorry, Bullitte) dát dohromady? Úplně slyším ten kňouravý hlas: „Ehm, pane Harry… Mohl byste příště vystřílet do zločince jen pět kulek namísto šesti? Víte, pětka je takové pěkné půlkulaté číslo…“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně se již vaří z vody, tomu odpovídá i stopáž, která svou délkou 85 minut, prostě nedovolí odvyprávět do hloubky příběh. Ten je ovšem slabší, takže delší čas není opravdu potřeba. Celá zápletka se sázkami na smrt mi příjde nešťastná, nezajímavá a nedotažená. Jim Carrey nepřehlédnutelný, jeho podání Welcome to the Jungle je dokonalé. Díky herecké sestavě se z filmu stává koukatelná záležitost. 60% ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • Harry Callahan (Clint Eastwood) sa počas naháňačky s autíčkom na diaľkové ovládanie, vyhýba autom električke typu US Standard Light Rail Vehicle od firmy Boeing Vertol. (autobusik2)
  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)
  • Až v tomto pátém pokračování se postava detektiva Harryho Callahana konečně dožila věku, který mu na počátku určili tvůrci cyklu Harry Julian Fink a Rita M. Finková. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama