Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Inspektor Callahan se podílel na odsouzení vlivného gangstera Loua Janera a jeho muži se ho vzápětí pokusí zabít. Harrymu se však podaří z noční přestřelky vyváznout bez zranění. Další den je mu přidělen nový parťák, Číňan Quan. Společně jsou pověřeni vyšetřováním vraždy zpěváka Johnnyho Squarese, který pravě dokončil natáčení hororu Hotel Satan pod vedením režiséra Petera Swana. Televizní reportérka Samantha Walkerová zveřejní zprávu o podivné hře, kterou hrál režisér Swan a někteří lidé z jeho štábu. Každý z nich vypracoval seznam lidí, kteří prý zemřou. Vítězem je ten, kdo uhádne nejvíce mrtvých. Na Swanově seznamu Harry najde nejen zpěváka Squerese, ale i sebe. Po dalším útoku Janerových zabijáků Harry pohrozí uvězněnému gangsterovi, že přijde o život, pokud se mu něco stane. Po dalších vraždách, jejichž oběti byly na seznamech podivné hry, si Harry uvědomí, že jde o někoho, kdo se chce režisérovi pomstít. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (175)

Mol 

všechny recenze uživatele

YOU FORGOT YOUR FORTUNE COOKIE! WHAT? IT SAYS YOU'RE SHIT OUTTA LUCK! Naprosto úžasná Callahanovka a nestačím se divit, proč tak slabé hodnocení. Hned od začátku je to totální top, i když finále trošku slabší, ale kvůli tomu nebudu snižovat hodnocení, když zbytek filmu je natřískaný hláškami, náboji ráže .44 a fantastickou honičkou v ulicích San Franciska. Harry je drsnější než kdy dřív a každá scéna s ním skončí přestřelkou, výbuchem a nebo aspoň vybije okno něčí hlavou. Reportérka co po něm pálí je sympoška a společně jim to sluší. Rozhodně se tento film nemá za co stydět. A pro lidi, kterým se tento film nelíbil má Harry jeden vzkaz: OPINIONS ARE LIKE ASSHOLES. EVERYBODY HAS ONE! ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry verzus Jim Carrey ;-). Asi najslabšia časť pentalógie o inšpektorovi Callahanovi. Harry síce stále zručne robí do zloduchov diery kalibru .45, ale bohužiaľ už nehádže také sucho úderné hlášky. Hlavná dejová línia je nezaujímavá, vedľajšia s pomstychtivými mafiánmi o niečo zábavnejšia ("bullitovská" naháňačka San Franciscom s autíčkom na diaľkové ovládanie vynikajúca), ale tiež už vyvarená. Najvyšší čas, že to Eastwood s týmto hrdinom vtedy zabalil. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

"Sázka na smrt" mě i přes svou jednoduchou a maličko naivní koncepci kupodivu oslovila o něco víc nežli "Náhlý úder". Odpadly zábavné scénky s nádechem trapnosti, které se k drsnému Harrymu až tak moc nehodily a díky nimž předchozí příběh místy ztrácel náležitou údernost a dynamiku. Na druhou stranu finále přece jenom není tak zdrcující a nanejvýš pozoruhodná honička, v níž figuruje maličké závodní autíčko, je při vší úctě k milému Harrymu i k jeho protivníkovi trochu mimo - takže nakonec zůstávám u 3,5* ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Pátý díl o Harry Callahanovi svoji kvalitu ztrácí především tím, že Drsný Harry není už tak drsný (vyjma scény s kamerou) - je v mnohých věcech umírněnější než obvykle, samozřejmě až na svůj vztah ke zločincům. Ty opět bez přemýšlení na místě odsoudí a popraví - a tak to má být. Zápletka o seznamu smrti je docela originální, provedení však nijak nevybočuje z průměrného kriminálního thrilleru. Co mě naopak velmi potěšilo, byla účast takových hvězd jakými jsou Liam Neeson, Jim Carrey a zejména moji oblíbení Guns N´Roses. 60% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Původní atmosféra se vytratila definitivně, nastupuje zcela prachobyčejná kriminální story a s asi nejhorším antagonistou, který kdy proti Harrymu stál. Sám Callahan to sice pořád ještě jakž takž dává, ale jeho postava je už spíš takovým ozdobným panákem sloužícím jen pro pobavení diváků než čímkoliv jiným. Každou chvíli mu někdo naběhne na mušku, on ho s grácií odbouchne a sem tam utrousí nějakou tu hlášku. Kolovrátek, který se rychle omrzí a nenašel jsem prakticky nic jiného, čeho by se dalo chytnout. Tři, ale vcelku z milosti. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (14)

  • „Každá postava má omezené možnosti a Drsný Harry již svůj potenciál víceméně vyčerpal“. Takto se rozloučil Eastwood se svou slavnou postavou, kterou si zde zahrál naposled. (ClintEastwood)
  • Po filmu Bird (1988) se snímkem Sázka na smrt vrátil Clint Eastwood k roli filmaře "na plný úvazek". Právě v tuto dobu totiž končilo jeho funkční období, ve kterém působil jako starosta města Carmel, a mohl se tak opět naplno věnovat natáčení filmů. (ClintEastwood)
  • Jediný film zo série o Drsnom Harrym, kde si nezahral Albert Popwell. V predchádzajúcich filmoch stvárnil postupne postreleného bankového lupiča - Drsný Harry (1971), pasáka - Magnum Force (1973), Big Ed Mustafu - Násilník (1976) a Horacea Kinga - Náhly úder (1983). (tiradentes)

Reklama

Reklama