Reklama

Reklama

První rána

  • Česko Jackie Chan: První rána (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jackie Chan hraje dobrosrdečného hongkongského policajta, který sleduje jistou tajuplnou ženu na cestě na Ukrajinu. Tento úkol se záhy změní na nepředstavitelné dobrodružství, které se točí kolem bezcitného ruského vojenského obchodníka, ukradené jaderné rakety a v neposlední řadě i okolo budoucnosti lidstva. Čiperný policista zpočátku vůbec netuší, o co v této ďábelsky komplikované hře jde... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan sa rozhodol natočiť svoju vlastnú bondovku, čo už na prvý pohľad neznie moc dobre a dokonca ju zaradil do svojej vydarenej série Police Story, čo mi prišlo úplne zbytočné, aj tak s ňou má spoločné len minimum a navyše len kazí jej meno, pretože Prvý boj sa podľa mňa moc nevydaril. Už zápletka mi príde nanajvýš neprehľadná, nevýrazná a nezaujímavá, tu skutočne nie je o čo stáť, ale zase tempo je mimoriadne svižné, tu sa neustále niečo deje a často sa cestuje po celom svete, čo v kombinácii s veľmi krátkou dĺžkou zaisťuje, že sa na to dá bez problémov pozerať. Trochu sklamaním je ale aj akcia, určite nie je zlá, je jej tu plno, tu akcia strieda akciu, technicky a vizuálne je samozrejme prvotriedne zvládnutá, odohráva sa v atraktívnych lokáciách a ani po stránke rozmanitosti ju kritizovať nemôžem, ale celkovo ma jednoducho moc nebavila. Páči sa mi úvodná akcia pripomínajúca bondovky, v ktorej nechýba streľba, výbuchy, vrtuľníky, ozbrojení lyžiari a samozrejme Chanove kaskadérske kúsky a ešte aj naháňačka v hotelovej izbe s dvojicou agentov, medzi ktorými poteší obrovský Nathan Jones, ale tým to vlastne aj končí. Ešte sa občas objaví nejaký slušný moment, alebo typické rýchle Chanove premiestňovanie do náročných miest, ale celkovo ma už žiadna akčná sekvencia moc neoslovila. Hlavne tu chýba nejaký poriadny súboj. A humor je na tom ešte horšie, tu som si nevšimol ani jednu skutočne vtipnú scénu, možno len pár trochu úsmevných momentov. Obsadenie je tiež skôr sklamaním, Jackie Chan je stále ten mrštný sympaťák, s ktorým nemám najmenší problém, ale mimo neho ma už vlastne vôbec nikto nezaujímal, teda okrem spomínaného Nathana Jonesa, ktorý je tu ale len v jednej scéne, záporáci nestoja za nič a vedľajšie postavy tomu tiež moc nepomôžu. A režijne je to štandardný Chan tej doby, takže nemám najmenší problém. A tak ani Prvý boj nie je zlý film, videl som ho už viackrát a nikdy som sa nenudil, jednoducho taká obstojná oddychovka, ale na Chanove pomery je to podpriemer a aj z druhej polovice deväťdesiatych rokov, kedy sa už Chanovi zase tak moc nedarilo je asi zo všetkých jeho filmov najslabší. A dojem kazí aj fakt, že je čiastočne štvrtým pokračovaním série, na ktorú nemá ani omylom. 56% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Pri sledovani teto mezinarodne pojate akcicky od asijske ikony (Jackie Chan) jsem citil parodovani evropskeho Bonda. O chereografii, napaditosti a dobre forme vsech zusastnenych se zminim jen okrajove, protoze patri ke standardu honkongske tvorby. Dobra oddechovka, kterou uvita kazdy priznivec podobne ladenych filmu. 75% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby konkurz na nového Bonda počátkem devadesátých let nevyhrál Brosnan, ale Jaskie Chan. Jenže když budu chtít bondovku, kouknu se raději na opravdového Bonda. Od Chana čekám něco úplně jiného. Pár humorných kousků tu je, ale čekat na první pořádnou rvačku celých 50 minut? Trochu zklamání. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Jackie ma nesmiernny pohybovy talent a je v podstate aj dobrym komikom. Akonahle je vsak obsadeny do seriozne tvariaceho sa filmu, je to bieda. A ked sa este k tomu prida fakt, ze ten film sa skutocne len tvari byt seriozny, vysledok je tu. Okrem dvoch troch v celku zaujimavych scen a jednej skvelej rebrikovej sceny tento film nema co ponuknut. Jackie to jednoducho vie lepsie. ()

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Akční film První rána jsem viděl poprvé na videokazetě z videopůjčovny. Vůbec jsem tenkrát netušil že je to další díl série Police Story. Režie se ujal týpek předchozího dílu Stanley Tong, tak že je to pochopitelný že tohle je čtyrka. Akční scény v tomhle filmu už nejsou tak dobrý jako v předchozích dílech, ale pořád je to skvělá akční zábava. Kaskadérský kousky Jackieho Chana jsou jako vždy skvělý. Kdyby tohle byl samostatnej film co by k sérii Police Story vůbec nepatřil, nebylo by to na škodu, tenhle díl vůbec nevypadá jako ve stylu předchozích dílů. Ale dobře jsem se u toho bavil, další dobrej film Jackieho Chana. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (12)

  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 1996 v Hongkongu. (Varan)
  • Drvivá väčšina áut použitá vo filme pochádza z tovární Mitsubishi Motors Company, či už typy Diamant, Galant a Lancer. Na konci sú videť aj GTO Twin Turbo convertible (3000GT VR-4 Spyder). Taktiež je tu zopár vozidiel Hyundai, z ktorých niektoré boli vyrobené v závodoch Mitsubishi. (Peter-1307)

Reklama

Reklama