Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (244)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

Reklama

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem k tomu přistupoval, jako k akčnímu béčku a dostal jsem minimálně céčko. Člověk nemusí být hned z oboru, aby viděl do očí bijící kraviny, které se kupily celý film a čím déle snímek trval, tím  jich bylo stále více, to jde potom hodnocení rychle dolů, protože co máte, jako hodnotit? Ty herecký výkony či co. Za mě zklamání. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá butlerovka, ve kterém Gerardovi žuchne letadlo a on je pak nucen zachránit rukojmí z ruou filipínské guerilly. Tady není moc co vytknout. Povedl s pád letadla, seděla mi nekompromisní akce a nakonec se to povedlo i herecky, ačkoliv o tom to tady není. Co beru jako největší přednost filmu je fakt, že vše je pořád v pohybu a všichni přítomní čelí soustavnému stresu, takže se tu z mého pohledu nenajde žádný prostoj. Ke konci se člověk sice musí trochu usmát nad tím, jak to nakonec hlavní hdina celé skoulí, ale to k podobným béčkům patří. Za mě spokojenost. 80% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film neustále drží v napätí, stále sa niečo deje. Ale tie lietadlové sekvencie boli oveľa lepšie než strieľanie v džungli. Akcia výborná, príbeh bez nejakej väčšej hĺbky a samozrejme sú tu situácie, ktoré s realitou asi nemali veľa spoločného, hlavne situácie vo vzduchu. No a nebolo to ani celkovo dotiahnuté - životná okolnosť ohľadne obvineného vraha nedovysvetlená. Každopádne svoj cieľ pobaviť film splnil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno