Reklama

Reklama

Silverton v obležení

  • Jihoafrická republika Silverton Siege
Trailer
Jihoafrická republika, 2022, 100 min

VOD (1)

Obsahy(1)

Trojice bojovníků proti apartheidu se po neúspěšném pokusu o sabotáž zabarikáduje v bance, kde drží rukojmí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Poloakční jihoafrická jednohubka o tom jak se tři bojovníci proti apartheidu po nepovedené akci a krátké honičce s policií ukryjí v bance, vezmou si rukojmí a v rámci hry o čas si jako podmínku jejich propuštění určí propuštění Nelsona Mandely z vězení. Film inspirovaný skutečnostmi je v jádru spíš konverzačka, kde akce je minimum a když už na nějaké to drama dojde není to nic co by nějak vybočovalo z běžné rutiny. Lehce nahoru to nicméně táhne retro atmosféra osmdesátých let a sympatické obsazení, kdy trojice bojovníků jsou spíš klaďasové a zápornou roli tu naopak hraje policie (s výjimkou Arnolda Vosloo)...50% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

2 chlápci a ženská se dostanou do banky kde vezmou rukojmí. Nejde, ale o loupež chtějí vrtulník a dostat se pryč tak jim ho policajti dají, ale tam se to zvrtne tak zůstávají v bance a chtějí pro změnu propustit Nelsona Mandelu toho čase ve vězení. Začátek je dobrý a zhruba do 40 minuty se to dá pak se tam na to valí na můj vkus moc sraček venku před bankou si sedí černoška a nikomu to nevadí dokonce útočí opakovaně na policajty a opět to nikomu nevadí v bance je jakási blondýna co neskutečně přehrává a nikdo jí nedokáže nebo nechce zavřít hubu jednoho chlápka tam zabijou , ale pohodička nikomu nechybí co na tom, že seděl vedle Vás šel na záchod a už ho nikdy nikdo neviděl. Některé dialogy a scény jsou jak z parodie například pilot je chce zabít oni ho zmlátí a dovedou do banky a on si stěžuje, že mu teče krev a ať s tím něco dělají nebo je zde jakýsi Američan co má na kufříku nápis Usa .  To by nebyl Netflix, aby tam nenarval  černošské agitky typu my černoši , když vyjdeme ven musíme být na pozoru můžou nás zabít  nebo bělošku co káže, že ví čím si procházejí a bojuje proti tomu takovým způsobem, že pracuje v bance kde se lidi dělí na černé a bílé. P.s. ten Američan se celou dobu povyšoval nad ostatní až ke konci řekl něco ve stylu já Vás chápu i v Americe se to děje a oni z něho udělali hrdinu jen, aby se to mohlo dobře propagovat v Usa tomu říkám agitka.40 procent ()

Reklama

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Vedel som do čoho idem. Netflix, príbeh o nejakých noname negroch niekde z prdele sveta, čo bojujú za niečo proti horde zlých belochov, sto minút priestoru na prezentovanie black lives don't matter sračiek, true story...jednoducho klasika. A bol som s tým zmierený, pristúpil som na ich hru z nudy. To všetko by som ignoroval, keby to ale nebolo tak svinsky nudné a preplácané a plné nelogických kokotín. K tomu sa to miestami bralo strašne vážne a miestami to vyzeralo ako paródia. Toto fakt nie, už keď mám pozerať nejakú prijebanú negrflix pózu, nech je to aspoň zábavné na pozeranie. Ale toto je jednoducho nudné a zbytočné. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Režiser film Mandla Dube verejne priznal,že film je presný udalostiam ktoré sa odohrali v skutočnosti len na 60% zvyšok je umelecká licencia.Problem je v tom,že je zrejmé,že film bol natočený len pre dramatické účely a poškodzuje to skutočný historický význám dlhy a krvavy význam boja za slobodu proti vláde bielej vládnucej menšine.Zakaždým ked sa v scenári objavý nejáký zábavný zvrat upusti od tažkej skutočnosti v prospech filmovej fikcie a oslabí celý príbeh.Problemom je že film nie je velmi pútavý.Silverrton Siege je premárnená priležitosť vyrozprávasť skutočný príbeh.Stal sa obetou túžby po vysokej dráme a akcii. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Další super film u kterýho nechápu, proč má na CSFD pouze přes 50%.  Jinak jak tu kdosi napsal "Je to asi takový jihoafrický thriller, jaký si dovedete představit, když si spojíte žánr s místem výroby.". Takže Apartheid a bojovníci proti apartheidu a jedna velká zpackaná mise, která ale zároven spustila jedno velký hnutí. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama